Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μόντι: Οι Έλληνες έχουν γονατίσει. Καίνε έπιπλα για να ζεσταθούν

Για τις συνθήκες διαβίωσης της Ελλάδας μίλησε ο Μάριο Μόντι λέγοντας πως χάρη στην κυβέρνησή του δε συμβαίνουν τα ίδια στη γείτονα χώρα. Ποιες οι προτεραιότητές του σε περίπτωση επανεκλογής.
''Οι Έλληνες, πλέον, έχουν γονατίσει. Αυτό, ακριβώς, θα συνέβαινε και στην Ιταλία, χωρίς την κυβέρνησή μου'' δήλωσε χθες βράδυ ο Μάριο Μόντι, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εκπομπή Ballarò, του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού ''Rai Tre''.
O Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, πρόσθεσε, επίσης, ότι ''στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες'' ενώ αναφέρθηκε και στους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι ''από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%''.
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος, ο κ. Μόντι εξήγησε ότι αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός ''πρόκειται να δραστηριοποιηθεί άμεσα για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών κατά 50%, όπως και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου''.
Αν κερδίσει ο Μπερλουσκόνι θα του βγάλω το καπέλο
''Αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίσει θα του βγάλω το καπέλο, αλλά τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε εμείς οι Ιταλοί'' υπογράμμισε, επίσης, ο κ. Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο ''η χώρα του δεν θα πρέπει να εγκρίνει, φέτος, νέα, έκτακτα οικονομικά μέτρα, διότι ο στόχος της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού μπορεί και να μην επιτευχθεί απόλυτα, όταν η όλη οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται''.
Ο Μάριο Μόντι, τέλος, επανήλθε στον παραλληλισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα, ρωτώντας με νόημα τον παρουσιαστή της εκπομπής:
''Μετά από τόσες θυσίες που κάναμε, για να μην φτάσουμε στο σημείο της Ελλάδας, θα αφήνατε την πατρίδα μας στα χέρια του Μπερλουσκόνι, της Λέγκα ή και της Αριστεράς;''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: