Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αύριο επιλέγουμε "ελεύθερα" την αυτοακύρωσή μας.

Φίλοι μου,
Αύριο Κυριακή, γινόμαστε για λίγο πολίτες. Για λίγα δευτερόλεπτα δίνεται στα χέρια μας, ολόκληρη η πολιτική εξουσία που καθορίζει αποτελεσματικά τη ζωή και την ευημερία μας. Την εξουσία που αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία, θα έπρεπε να την έχουμε μόνιμα στα χέρια μας.
Εμείς όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να μην την κρατήσουμε αυτή την εξουσία
(αυτό απαγορεύεται από το αστικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα), αλλά να την καταθέσουμε ολόκληρη σε έναν επαγγελματία εξουσιαστή, τον οποίο άλλοι επέλεξαν και έβαλαν στα ψηφοδέλτια και τον οποίο δεν έχουμε πλέον κανένα δικαίωμα, ούτε να ελέγξουμε, ούτε καν να ανακαλέσουμε, ό,τι και να κάνει. 

Αν πάλι απέχουμε και δεν πάμε να ψηφίσουμε, απλά επιλέξαμε να μην πάρουμε έστω και για λίγο στα χέρια μας αυτή την εξουσία, αλλά να την αφήσουμε εν λευκώ στο πολιτικό προσωπικό.

Ας σκεφτούμε λοιπόν όλοι μαζί αύριο, την ώρα που θα ρίχνουμε την ψήφο - εξουσιοδότηση στην κάλπη, ότι εκείνη τη στιγμή, γινόμαστε αυτόματα και πάλι ανίσχυροι υπήκοοι και έρμαια των ορέξεων του πολιτικού προσωπικού για τα επόμενα τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Δεν θα ήταν καλύτερα να κρατούσαμε στα χέρια μας έστω και ένα κομμάτι από αυτή την εξουσία ώστε να μπορούμε να επεμβαίνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας;;;

Μήπως πρέπει επιτέλους να αγωνιστούμε γι’ αυτό; Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να πυκνώνουμε τα σχετικά κοινωνικά κινήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: