Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης σε εκδήλωση με θέμα: «Βαδίζοντας πρός την Πανορθόδοξο Σύνοδο»

 
Συγγραφέας, π.Κοσμήτωρας Θεολ. Σχολής Αθηνών – μοναχός, Διδάκτωρ Θεολογίας
«Βαδίζοντας πρός την Πανορθόδοξο Σύνοδο».


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ένωση Θεολόγων Πιερίας.

Καθήλωσαν το πολυπληθές ακροατήριο με την ενημέρωση, τη θεολογική ορθόδοξη κατάρτιση και τη μαρτυρία τους σε ουσιαστικά θέματα της Εκκλησίας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός και ο μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης στην ομιλία της Σχολής Γονέων – Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης «Βαδίζοντας προς την Πανορθόδοξο Σύνοδο» τη Δευτέρα 22/2/2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης.

Ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στις όψεις της προβληματικής του διαλόγου κατά τη Σύνοδο ξεκινώντας από την παραδοχή του διαλόγου, εφόσον ο τελευταίος ανήκει στην ουσία του Χριστιανισμού. Άλλωστε και ο Θεός διαλέγεται με τα πλάσματά του και η λατρεία και η προσευχή δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το διάλογο Θεού και ανθρώπου. Ο σκοπός των Συνόδων είναι η επανένταξη των αιρετικών στην Εκκλησία, όχι η ένωση. Η επιστροφή στην πίστη και παράδοση της πρώτης Εκκλησίας. Κάποιες φορές υπεισέρχεται στις συνόδους ο παγκοσμιοποιημένος διεθνής πολιτικός χαρακτήρας ή κατά τον κ. Γιανναρά ισχύουν μέθοδοι πολιτικών επαφών και στους εκκλησιαστικούς διαλόγους. 


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
το είδαμε ΕΔΩ
 koukfamily

ΣΧΟΛΙΟ: Ας τό ξαναδούμε πιό νηφάλια, χωρίς τούς ποδοσφαιρικούς χαρακτηρισμούς: "Καθήλωσαν το πολυπληθές ακροατήριο με την ενημέρωση, τη θεολογική ορθόδοξη κατάρτιση και τη μαρτυρία τους σε ουσιαστικά θέματα της Εκκλησίας ", διότι στήν συνέχεια δέν παρατηρούμε τό τερατώδες αυτογκόλ:" ξεκινώντας από την παραδοχή του διαλόγου, εφόσον ο τελευταίος ανήκει στην ουσία του Χριστιανισμού. Άλλωστε και ο Θεός διαλέγεται με τα πλάσματά του και η λατρεία και η προσευχή δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το διάλογο Θεού και ανθρώπου". 
Πώς διαλέγεται ο Κύριος εφόσον βιαστές θά κερδίσουν τήν Βασιλεία; Πώς είναι διάλογος η λατρεία, όταν είναι ευχή καί παράκληση; Πώς είναι η ουσία τού χριστιανισμού ο διάλογος; Ουσία τής ορθοδοξίας είναι ο Λόγος, Ουσία τού χριστιανισμού, δηλ. τού παπισμού είναι ο διά-λογος, τό φιλιόκβε.  Αυτά τά επιχειρήματα χρησιμοποιεί καί ο Δημητριάδος εδώ καί χρόνια. Καί πραγματικά μ' αυτά τά επιχειρήματα βαδίζουν αναπόφευκτα πρός τήν ένωση τήν οποία θά ανακηρύξει η ψευδο-σύνοδος. Ας μήν ξεγελιόμαστε.

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην περιμένουμε από τον π. Γεώργιο Μεταλληνό τίποτα. Εκείνοι που τρέφουν κάποιες ελπίδες πλανώνται πλάνην οικτράν.

amethystos είπε...

Επιφανειακοί,ανεύθυνοι άνθρωποι έχουν αναλάβει υποτίθεται τήν υπεράσπιση τής ορθοδοξίας ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τό ειδικό τους βάρος. Κανένας τους δέν μπορεί νά σταθεί μπροστά στόν Ζηζιούλα, όπως δέν στάθηκαν μπροστά στόν Ράμφο, όπως αντιμετώπισαν τόν Γιανναρά μέ λασπολογίες. Απλώς υποφέρουν πολύ άν δέν βγούν στό γυαλί.