Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ντοκιμαντέρ (2012): “Στα βήματα της κατάκτησης της Ευρώπης από το Ισλάμ”


Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Το ντοκιμαντέρ “Στα βήματα της κατάκτησης της Ευρώπης από το Ισλάμ”, του Ισραηλινού δημοσιογράφου Zvi Yehezkeli, σε συνεργασία με τον οπερατέρ David Deryi, προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ισραηλινή τηλεόραση στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.

Για τις ανάγκες αυτής της ταινίας, η οποία καταγράφει διάφορες πλευρές της διαδικασίας της “ισλαμοποίησης” της Ευρώπης, οι δημιουργοί της ταξίδεψαν σε 6 ευρωπαϊκές χώρες: Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο, Βρετανία, Ολλανδία και Δανία.

Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιπλάνησης, ο δημοσιογράφος Zvi Yehezkeli προσποιήθηκε ότι είναι Παλαιστίνιος, και χρησιμοποίησε την άπταιστη γνώση των αραβικών του, προκειμένου να παρεισφρήσει κυριολεκτικά στα αραβόφωνα γκέτο, τα τεμένη και τις ακραίες ομάδες νεαρών μουσουλμάνων, και ειδικότερα σε κάποιες ζώνες “άβατου” σε πόλεις της Σουηδίας, της Γαλλίας και του Βελγίου, όπου ελεύθερα κατέγραψε όσα θα έχει την ευκαιρία να δει ο θεατής της ταινίας.

Tο αφηγηματικό μέρος είναι στα εβραϊκά, ενώ στους διαλόγους, αφού σε όλους όσους συνάντησε προσποιήθηκε τον Παλαιστίνιο, ο Zvi Yehezkeli χρησιμοιεί κυρίως τα αραβικά, αλλά κάποιες φορές τα αγγλικά και τα γαλλικά. Ο υποτιτλισμός της ταινίας στα αγγλικά έγινε από τον Roger Sahlström.


.
kostasxan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: