Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Οι ρίζες του ριζοσπαστικού Ισλάμ στο Βέλγιο και η ομοιότητα με αυτό που επιχειρούν οι Σαουδάραβες στην Ελλάδα...


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Βέλγιο έχει μετατραπεί σε μία χώρα «φυτώριο» της τζιχάντ στην Ευρώπη. Εν μέρει, οι απαντήσεις για το τι συμβαίνει μπορεί να αναζητηθούν στην δεκαετία του 1960 , όταν η Σ. Αραβία «φύτεψε» σαλαφιστές ιμάμηδες στην χώρα, ως μέρος οικονομικής συμφωνίας με το Βέλγιο, αναφέρει δημοσίευμα. 
Ο Βέλγος Βασιλιάς Baudouin πρόθυμος να διασφαλίσει τις συμφωνίες πετρελαίου με την Σαουδική Αραβία, πρότεινε στον Σαουδάραβα βασιλιά Φαϊζάλ, να επισκεφθεί την χώρα το 1967. 
Εκεί κατά την επίσκεψη του αποφασίσθηκε η κατασκευή ενός τζαμιού στην βελγική πρωτεύουσα, το οποίο θα διεύθυναν ειδικευμένοι Ιμάμηδες από τις χώρες του Κόλπου . Εκείνη την εποχή, το Βέλγιο ενθάρρυνε την άφιξη στην χώρα , Τούρκων και Μαροκινών μεταναστών ως φθηνό εργατικό δυναμικό. 
Η συμφωνία των δύο βασιλιάδων για την κατασκευή Τζαμιού , οδήγησε όπως ήταν φυσικό να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε σημείο συνάντησης και επικοινωνίας όλων των μουσουλμάνων εργαζομένων στο Βέλγιο. Όλα πήγαν τέλεια. Η κατασκευή του Τζαμιού ήταν εύκολη στο Πάρκο Sinkvantener που δημιούργησε το 1879 ο αρχιτέκτονας Ernest Van Humbek . Σε μεγάλο περίπτερο κοντά στο Τζαμί αυτό, ο Σαουδάραβας πήρε τα «κλειδιά» του έχοντας το δικαίωμα να το μισθώσει για 99 χρόνια. Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε ένα από τα πρώτα «προγεφυρώματα» των Σαλαφιστών στην Ευρώπη. 

Ο Βασιλιάς της Σ. Αραβίας επισκεύασε και ξανάχτισε το περίπτερο, και έτσι δημιούργησε δίπλα στο Μεγάλο Τζαμί των Βρυξελλών, το Πολιτιστικό Κέντρο Ισλαμικής θρησκείας του Βελγίου. Παρά το γεγονός ότι το τζαμί θεωρείται ως η επίσημη φωνή των Βέλγων μουσουλμάνων, το ριζοσπαστικό σαλαφιστικό δόγμα του, οφειλόταν στους νέους μετανάστες που κατέφθαναν συνεχώς . Σήμερα στο Βέλγιο, διαβάζουμε στο pentapostagma,gr, είναι μια χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, στην οποία υπάρχουν περίπου 600 χιλιάδες άτομα που ασπάζονται την μουσουλμανική πίστη, επί το πλείστον Μαροκινής και τουρκικής καταγωγής. Το 2012, οι Βέλγοι χωρίς να δώσουν μεγάλη δημοσιότητα, επέμειναν για την απέλαση του διευθυντή του Κέντρου ισλαμικού πολιτισμού, ενός Σαουδάραβα πολίτη με το όνομα Khaled Al-Abri.... ΄

Από την αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ασφαλείας και του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας, που δημοσιεύθηκε στα saudileaks προκύπτει ότι ο εν λόγω Ιμάμης που ήταν και διευθυντής του κέντρου υλοποιούσε ριζοσπαστικά κηρύγματα. Επιπλέον, ο ίδιος είχε εκπομπή στην οποία έκανε κήρυγμα στο Radio Al-Manar. Το κήρυγμα του Αl-Abri χαρακτηρίζονταν από «ακραίo μίσος» σε ό, τι είχε να κάνει με το Ισραήλ, τους Εβραίους και την Δύση. Ο Al-Abri απελάθηκε τον Απρίλιο. Στην ουσία όμως αυτός και πολλοί άλλοι Ιμάμηδες προετοίμασαν την νέα γενιά τρομοκρατών που αιματοκυλούν τώρα το Παρίσι και τις Βρυξέλλες . 

Στην πατρίδα μας εδώ και ένα μεγάλο διάστημα προσπαθούν να μας «πείσουν » όλους ότι η δημιουργία Τζαμιού στο Βοτανικό είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδος και των Ελλήνων. Δεν λένε όμως ότι στην περιοχή αυτή θα ανθίσει ο σαλαφισμός , ο ακραίος μουσουλμανικός λόγος , ότι θα κατασκευαστεί πολιτιστικό κέντρο και η περιοχή θα αποτελέσει την πρώτη «ισλαμική βάση» στην Ελλάδα. Η Πατρίδα μας κινδυνεύει προς το παρόν όχι από τους χιλιάδες μουσουλμάνους πρόσφυγες/μετανάστες , οι οποίοι σε συντριπτικό ποσοστό θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη, αλλά από τους Έλληνες αξιωματούχους . Η αφέλεια, η άγνοια και η μη ύπαρξη εθνικού σχεδίου για την χώρα δεν συγχωρούνται από κανέναν, πόσο μάλλον από τους ακραίους ισλαμιστές που «αναμένουν» να δράσουν και στην χώρα μας, εδώ και πολύ καιρό μαζί με την Τουρκία....

ΠΗΓΗ

 online-pressblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: