Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ο καθορισμός υπό του εγκεφάλου των χαρακτήρων του φύλου


Σταύρος Μπαλογιάννης: Ο καθορισμός υπό του εγκεφάλου των χαρακτήρων του φύλου [4/8] from Τράπεζα Ἰδεῶν on Vimeo.
Δείτε το μέχρι τέλος αξίζει!! Ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.  Σταύρος Μπαλογιάννης σε μία εκτενή του εισήγηση στην ημερίδα «Ταυτότητα και φύλο» εξηγεί την σύνδεση του φύλου του ανθρώπου με τον εγκέφαλο και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίον η σύνδεση αυτή επηρεάζει την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου. Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους όσους διαστροφικά υποστηρίζουν πως το φύλο μπορεί να αλλάξει με μία απλή αίτηση....


Ανώνυμος είπε...
Σίγουρα αξίζει να καθίσουμε το βράδυ να το δούμε. Για να μπορούμε με επιχειρήματα να τους αντικρούσουμε, και να βοηθήσουμε και όσους είναι μπερδεμένοι με αυτό το θέμα.
To φύλο είναι ο βιoλογικός πυρήνας της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ο Δ.Πατέλης είπε κάτι φοβερό:
" Εάν λοιπόν έχουμε μια τέτοια ακύρωση του βιολογικού πυρήνα συγκρότησης της μελλοντικής προσωπικότητας, πιστέψτε με δεν υπάρχει θέμα στην μετέπειτα ζωή του ατόμου που να μη το διαθλά μέσω αυτής της παρέκβασης, παρέκκλισης, από τον έμφυλο προσδιορισμό της ύπαρξής του βιολογικά. Αυτό θα το δείτε και εμπειρικά. Ψάξτε να δείτε εμπειρικά τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποστεί αυτή την αλλαγή προσανατολισμού με ή χωρίς ιατρική παρέμβαση, και πείτε μου αν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ένα από τα μείζονος κλίμακας προβλήματα της κοινωνίας και της ανθρωπότητας της εποχής χωρίς να το διαθλούν από αυτό."

Και συνεχίζει:
"Έχουμε μία αντίστροφή διάθλαση, δεν έχουμε μόνο διάθλαση μέσω του κοινωνικού στο βιολογικό στο άτομο, αλλά έχουμε το επόμενο βήμα της αποδόμησης της κοινωνίας μετά την επιθετική ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού [που ισχυρίζεται ότι είναι "φύση" η ιδιοτέλεια και το ατομικό συμφέρον].
Δεν είναι μόνο η κοινωνία συνονθύλευμα ατόμων εγωιστικά και ιδιοτελώς σκεπτόμενων ως προς τα κίνητρά τους, άρα που ανάγονται στη βιολογία τους, αλλά έχουμε ακόμα μια μεγαλύτερη επίθεση της κυρίαρχης ιδεολογίας και προπαγάνδας στο βιολογικό πυρήνα συγκρότησης της προσωπικότητας, στη βιολογική υπόσταση του ατόμου ως θεμέλιο της προσωπικότητας.
Δηλαδή δεν του έφτανε που αποδόμησε την κοινωνία σε άτομα ιδιοτελώς σκεπτόμενα, φιλοτομαριστές, αλλοτριωμένους κι αλλοτριωτικούς, αλλά πάει να συνθλίψει και τον ίδιο τον βιολογικό πυρήνα συγκρότησης της οποιασδήποτε ατομικότητας, άρα της προσωπικότητας.
Ο άνθρωπος που θα υποστεί αυτή την συνειδησιακή, ασυνείδητη κατά κύριο λόγο, μετάλλαξη λόγω αυτού του τύπου της χειραγώγησης, και θα προσπαθήσει να έχει αντίστοιχη κατασκευή με παρεμβάσεις ιατρικού και παραιατρικού τύπου πάνω στο σώμα του, θα είναι τόσο καταρρακωμένος που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα, μα τίποτα.
Δεν είναι τυχαίο ότι στρατηγικά think tanks όπως αυτά του Stratford σε δημόσιες στρατηγικές τους εκθέσεις αναφέρουν πόσο προς όφελος των στρατηγικών συμφερόντων της κυριαρχίας των ΗΠΑ είναι η επιβολή αυτών των LGBTQ προτύπων.
Όχι μόνο διότι παίζουν για ένα target group καταναλωτικών αγαθών που προσανατολίζονται σε άτεκνες καταστάσεις, ομοφύλων ζευγαριών, ατέκνων, μονογονεικών κλπ οικογενειών, αλλά και διότι αυτό είναι το πιο χειραγωγήσιμο υλικό.
Είναι αδύνατο να σηκώσει κεφάλι ως προς τα επαναστατικά θεμελιώδη προτάγματα ένα καταρρακωμένο άτομο ως προς το βιολογικό πυρήνα συγκρότησης της προσωπικότητάς του εάν έχει υποστεί μια τέτοια χειραγωγική μετάταξη.”

4 σχόλια:

amethystos είπε...

Καλημέρα.Τό μεγάλο θέμα είναι η θεσμοποίηση, η εισβολή τού κράτους διά τού νόμου στήν Ιατρική ή στήν Ψυχολογία. Η παρέμβαση στήν οικογένεια μέ τήν απελευθέρωση τών ανηλίκων από τούς γονείς τους χωρίς τήν παράβαση κάποιου νόμου. Η αφαίρεση τής ευθύνης τής διαπαιδαγωγήσεως από τούς γονείς. Η αναγωγή τής εξαιρέσεως σέ κανόνα. Η γενίκευση. Η διολίσθηση από τήν αρχή τής ευθύνης στήν αρχή τής επιθυμίας, η κατάργηση τής έννοιας τής αμαρτίας. Κανείς δέν γεννιέται ομοφυλόφιλος, γίνεται οικειοθελώς. Οπως γίνεται Ελληνας, χριστιανός, ώριμος. Η Νέα Τάξη κατaργεί τό παραδοσιακό γίγνεσθαι πού κρατούσε τόν άνθρωπο κοντά στό φώς αντικαθιστώντας το μέ τήν παρακμή.

amethystos είπε...

Φίλε Ν τό εσβυσα τό σχόλιό σου κατά λάθος. Ξαναστείλτο. Συγγνώμη.

amethystos είπε...


Είναι σαφές ότι τα χαρακτηριστικά των φύλων είναι διακριτά τόσο, στο σώμα εξωτερικά, όσο και εσωτερικά (π.χ. στον εγκέφαλο) αλλά και στην ψυχολογία , συναισθηματικό κόσμο κλπ. Έλα όμως που υπάρχουν άνθρωποι (λίγοι αναλογικά, αλλά υπάρχουν) που τα χαρακτηριστικά αυτά είναι μπερδεμένα! Και άλλοτε αυτό εκδηλώνεται εξωτερικά, άλλοτε εσωτερικά ή και σε συνδυασμό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σαφώς στη μια ή την αλλη κατηγορία φύλου παρά μόνον να παραθεωρήσουμε τα μισα χαρακτηριστικά του. Μ' αυτούς θ' ασχοληθεί κανείς ή θα κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο και θα κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε; Και αυτό ακριβώς κάνει κατά 90% όλος ο θρησκευόμενος κόσμος, της διοίκησης της εκκλησίας συμπεριλαμβανομένης. http://www.liberal.gr/arthro/170970/apopsi/arthra/emfules-tautotites-uparchei-isonendiamesosin-fulo.html Ν.

Κάτι βρήκα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ. Αυτό είναι.