Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ορμπαν ανησυχεί για τους χριστιανούς στην Ευρώπη

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Με φοροαπαλλαγές και επιδοτούμενα δάνεια προς τις πολύτεκνες μητέρες (με πάνω από τέσσερα παιδιά) προτίθεται να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα στη χώρα του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο της Δύσης, που θεωρεί ότι η μετανάστευση είναι η λύση στο δημογραφικό πρόβλημα. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε την Κυριακή, ο Ορμπαν προτίθεται να εγκαινιάσει εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του Μαΐου με σύνθημα την υπεράσπιση των «χριστιανικών κρατών» ενάντια στη μετανάστευση, την οποία συνέδεσε με την εγκληματικότητα.

Ο Ορμπαν, ένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες που επικρίνουν εντονότερα τη μετανάστευση από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, ανακοίνωσε επίσης μέτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την αύξηση της γεννητικότητας στην Ουγγαρία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. «Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, η Ευρώπη έφτασε ξανά στο σημείο να πρέπει να υπερασπιστούμε την ουγγρική μας ταυτότητα, τη χριστιανική μας κληρονομιά», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους. «Πριν από τριάντα χρόνια πιστεύαμε ότι είχαμε ρίξει μια και καλή στον κάλαθο των αχρήστων την κομμουνιστική σκέψη, η οποία κήρυττε το τέλος των κρατών. Φαίνεται ότι κάναμε λάθος. Ξανά ζητούν έναν κόσμο χωρίς κράτη, θέλουν ανοικτές κοινωνίες και είναι παρόντες ξανά αυτοί που θέλουν να αφανίσουν τις παραδόσεις μας και να πλημμυρίσουν τις χώρες μας με ξένες κουλτούρες», επέκρινε ο Ορμπαν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μετανάστευση οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας, κυρίως εναντίον των γυναικών, και επιτρέπει να εισέλθει ο ιός της τρομοκρατίας». Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανήσυχος για «τη συνεχή μείωση των χριστιανών» στην Ευρώπη και «την αλλαγή στη σύνθεση άλλοτε χριστιανικών χωρών». «Γεννιούνται ολοένα και λιγότερα παιδιά στην Ευρώπη. Για τη Δύση η απάντηση είναι η μετανάστευση. Για κάθε χαμένο παιδί θα πρέπει να εισέρχεται ένα (στην Ευρώπη) και τότε οι αριθμοί θα είναι εντάξει», σχολίασε. «Ομως δεν χρειαζόμαστε αριθμούς. Χρειαζόμαστε Ούγγρους», τόνισε ο Ορμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: