Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Αμερικανοί στρατιωτικοί: «Ναι, προδώσαμε τους Κούρδους»

Σε δηλώσεις τους στο CNN, αξιωματούχοι εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση Τραμπ την κατάσταση στη Συρία

Οργή και αγανάκτηση νιώθουν πολλοί Αμερικανοί στρατιώτικοί και αξιωματούχοι σε θέματα άμυνας για την άρνηση του προέδρου τους, Ντόναλντ Τραμπ, να σταθούν οι ΗΠΑ στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας, που μάχονται τους Τούρκους μισθοφόρους στο μέτωπο του πολέμου, ανατολικά του Ευφράτη.
Σε δηλώσεις τους στο CNN, εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση Τραμπ την κατάσταση.
Υπό καθεστώς ανωνυμίας, Αμερικανός αξιωματούχος σε θέματα άμυνας δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο ότι η αποτυχία του Tραμπ να αντιταχθεί σθεναρά στην τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και η αδράνειά του στις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στην Τουρκία το «πράσινο φως», παρά τις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τάσσεται κατά της επιχείρησης.
«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις των Κούρδων πολεμούν μια δύναμη που σκοπεύει να εξοντώσει τους πολίτες επειδή εμείς τους δώσαμε το πράσινο φως για την επιχείρησή τους», δηλώνει ένας άλλος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας στο CNN.
Από την πλευρά του, στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Συρία υποστηρίζει ότι «ντρέπεται» για τις ενέργειες της χώρας του λέγοντας οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον σύμμαχό τους στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Απώλεια εμπιστοσύνης;

Υπάρχει επίσης μια ανησυχία στους κόλπους του αμερικανικού στρατού ότι οι σύμμαχοι και οι δυνητικοί εταίροι των ΗΠΑ δεν θα εμπιστεύονται την αμερικανική κυβέρνηση στο μέλλον.
«Πώς περιμένουμε από κάποιον να συνεργαστεί μαζί μας τώρα;», διερωτάται αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας στο CNN.
«Οι Κούρδοι έκαναν ότι τους ζητήσαμε», είπε ένας άλλος. «Αυτό πραγματικά δεν είναι καλό για εμάς».
Πρώτο Θέμα

infognomonpolitics

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.ethnos.gr/politiki/66833_presbis-tis-rosias-stin-ee-oi-ipa-tha-egkataleipsoyn-toys-ellines-opos-toys-koyrdoys

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...