Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Προδοσία και της Αμερικής: Ο Τραμπ χάρισε σε “τιμή ευκαιρίας” τη Μέση Ανατολή στον Πούτιν


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η χθεσινή ημέρα ήταν «μαύρη» για τους γραφειοκράτες που ασχολούνται με τα θέματα της Συρίας και της Ρωσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Πεντάγωνο.
  • Είδαν τους σχεδιασμούς τους να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι… Σχεδιασμούς που εκπόνησαν για πολλά χρόνια στη βάση μίας στρατηγικής ότι «δεν θα αφήσουμε ποτέ τη Συρία και τη Μέση Ανατολή στον (Βλαντιμίρ) Πούτιν». Χωρίς να κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι, χωρίς να κάνει καμία απολύτως προσπάθεια, χωρίς να χάσει ούτε ένα στρατιώτη, ο Ρώσος ηγέτης πέτυχε ένα μεγάλο θρίαμβο.
Η Συρία είναι πλέον δική του και η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στη Μέση Ανατολή. Μεγαλύτερος βεβαίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υπέστησαν μία καταλυτική ήττα, με ευθύνη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Πελαγωμένος στα μύρια προβλήματά του και «κλειδωμένος» σε μία δική του λογική ότι η Αμερική δεν έχει καμία δουλειά 7 χιλιάδες μίλια μακριά, παραχώρησε τον πρώτο ρόλο στη Ρωσία, αλλά και στο Ιράν, που έχει ισχυρή παρουσία στη Μέση Ανατολή και στοχεύει στους τρεις πιο μεγάλους συμμάχους της Αμερικής: το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία, αλλά και την Αίγυπτο. Και οι τρεις αυτές χώρες βρίσκονται στην πρώτη λίστα των θανάσιμων εχθρών της Τεχεράνης, η οποία σιγοντάρεται και από την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.
President Trump's reckless decision to withdraw from Northern Syria after a phone call with Erdogan has put America in danger as captured ISIS fighters return to the global battlefield

A clear demonstration of the president’s fecklessness when it comes to dealing with dictators

2.972 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

  • Ήταν μία πικρή νύχτα μέρα η χθεσινή για τους γραφειοκράτες, οι οποίοι έχουν και αυτοί ευθύνες -όχι μόνο ο κ. Τραμπ. Δεν σήκωσαν ποτέ το ανάστημά τους και να διαμαρτυρηθούν, μόνο έμειναν στα …θρανία τους υποταγμένοι στο «δάσκαλό» τους. Δύο εκ των γραφειοκρατών αυτών, που είχαν άμεση σχέση με τα τραγικά γεγονότα της Συρίας και την προδοσία των Κούρδων συμμάχων της Αμερικής, βρέθηκαν στο «δικαστήριο» της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και ήταν να τους κλαίνε οι …ρέγγες. Τους λυπήθηκε η ψυχή μου! Ρεζιλεύτηκαν και αυτό-εξευτελίστηκαν στον υπέρτατο βαθμό.
Τόσο πολύ τους είχε υπόληψη ο κ. Τραμπ, που ούτε καν ρώτησε τη γνώμη τους για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Συρία, να δώσει το πράσινο φως στον Ερντογάν για την τουρκική εισβολή και στη συνέχεια να την παραδώσει στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.
Ο πρέσβης Τζέφρι ήταν θλιβερός. Από τη μία έλεγε ότι οι Κούρδοι μαχητές και ο ηγέτης τους είναι φίλοι του και συνεχίζει να συνομιλεί μαζί τους. Και από την άλλη τους συνέδεε με τους αντάρτες του PKK για να μεταφέρει την τουρκική προπαγάνδα ότι είναι τρομοκράτες. Θλιβερό ανθρωπάκι, που έγινε παγκοσμίως ρεζίλι, όταν ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ του υπέβαλε την απλή ερώτηση: Αν γνώριζε… Ήταν στο σκοτάδι. Ήξερε ο Ερντογάν, γνώριζε ο Πούτιν και οι μουλάδες της Τεχεράνης, και όχι ο κ. Τζέφρι που σχεδίασε, υποτίθεται, την πολιτική για τη Συρία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: