Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΠΑΣΟΚΑΡΑ!

Κάποτε είχαμε Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ. Υστερα, Ελλάδα με πολύ ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος έμεινε το ΠΑΣΟΚ με ολίγη από Ελλάδα
H σελίδα 14 της χθεσινής «δημοκρατίας» ήταν ολόκληρη η Μεταπολίτευση εν συνόψει. Πάνω δέσποζε η φωτό του Γιάννου Παπαντωνίου με τη σακακιά πάνω στα χέρια για να μη φαίνονται οι χειροπέδες, το πρόσωπο στυφό, το βλέμμα κατεβασμένο και το όργανο της τάξης δίπλα με στιλ επιβλητικό, άκρως υπηρεσιακό. Η πασοκάρα την ώρα του μπουζουριάσματος, κυρίες και κύριοι! Sic transit gloria mundi. Ο Γιάννος -ναι, ο Γιάννος!- στην ψειρού! Να συνεννοείται με τους λοιπούς κρατουμένους για τη χρήση θερμοσίφωνα, ενώ με τα έργα και τα λόγια έχτιζε ανώγια και κατώγια. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, το δεξί χέρι του Σημίτη, το θεσμικό πορτοφόλι της Ελλάδος (υπουργός Εθνικής Οικονομίας γαρ) εις τας φυλακάς και η «δημοκρατία» έγραψε ότι θα παραμείνει στο κελί του για ένα επιπλέον εξάμηνο, διότι το Δικαστικό Συμβούλιο «απέρριψε για τρίτη φορά το αίτημά του για αποφυλάκιση, ανανεώνοντας μάλιστα την κράτησή του». Και γιατί πήγε στα Δικαστικά Συμβούλια και δεν κατέβαινε στον λαό να ζητήσει την αποφυλάκισή του; Οι σωσμένοι από το ευρώ, στο οποίο μας έμπασε μαζί με τον Σημίτη, και οι κερδισμένοι από το Χρηματιστήριο θα του την ενέκριναν δίχως δεύτερη κουβέντα!
Και ενώ στη σελίδα 14 ο Γιάννος είναι από πάνω (και ταυτοχρόνως μέσα στη φυλάκα), η Βάνα Μπάρμπα είναι από κάτω (και ταυτοχρόνως στην απέξω από τους μηχανισμούς εξουσίας της αποφλοιωμένης πασοκάρας). Η Βάνα Μπάρμπα, λοιπόν, νοσταλγεί το παλιό ΠΑΣΟΚ. Η εγνωσμένης αξίας ηθοποιός πιστεύει ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει τον εαυτό του τον παλιό. Χρειάζεται έναν καινούργιο αρχηγό. [...] Ο Νίκος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εξαιρετικοί για να ηγηθούν, όπως επίσης και ο κύριος Λοβέρδος».
Κρίμα που η κυρία Μπάρμπα ξέχασε το αληθινό παλιό ΠΑΣΟΚ, αυτό που βαρούσε παλαμάκια τσαχπινογαργαλιάρικα στις όπερες και πλημμύριζε τα μέγαρα με τα ουίσκια που φλόγιζαν τους λάρυγγες των βέρων σοσιαλιστών. Πασοκάρα δίχως Γιάννο, δίχως Ακη, μπακλαβάς χωρίς πιατάκι.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: