Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ένας τραγικός προκαθήμενος και μία συνέντευξη…


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε μία συνέντευξη για γέλια και για κλάματα στην Εφημερίδα «Εστία», προφανώς για να διορθώσει το καταρρακωμένο προφίλ του στην Ελληνική κοινωνία. Ο τίτλος της συνέντευξης είναι «Δέν θά μᾶς ποῦν οἱ ξένοι τί νά κάνουμε στόν τόπο μας!» Ακούστε βρε παιδιά τι είπε!
Πρόκειται για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο όλα αυτά τα χρόνια παρά να υπακούει ως πειθήνιο όργανο όλα όσα του υπεδείκνυαν οι ξένοι, (οι εθνομηδενιστές, οι άθεοι, οι αντίχριστοι, οι οποιοιδήποτε «άλλοι» εν πάση περιπτώσει, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από κάθε τι Ορθόδοξο και Ελληνικό) διαπράττοντας με περισσή αναισθησία την μία ΠΡΟΔΟΣΙΑ μετά την άλλη. Εάν ερωτηθεί ένας οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος Ορθόδοξος Έλληνας για το πόσο κοντά του ένοιωσε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια τον υποτιθέμενο προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, θα απαντήσει ότι όχι μόνο δεν τον ένοιωσε κοντά του αλλά τον έβλεπε συνέχεια απέναντί του, να πολεμάει με περισσή αναισθησία (το επαναλαμβάνω) όλα όσα τούτο το Έθνος χρειάζεται για να επιβιώσει.



Λέω καμιά φορά στον εαυτό μου τι κάθομαι και ασχολούμαι και χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου και δηλητηριάζω την ψυχή μου. Τούτοι εδώ γίνανε χειρότεροι και από τους πολιτικάντηδες, ψυχροί εκτελεστές συμβολαίων και κυνηγοί πακτωλών χρημάτων. Δεν έχουνε Χριστό μέσα τους και σκοτώνονται να γίνουν Μητροπολίτες, Αρχιεπίσκοποι και Πατριάρχες. Η συνείδησή τους είναι σαν ένα αρχείο στον υπολογιστή, το δημιουργούν την μία, το διαγράφουν την άλλη. Είναι σαν ένα τρόφιμο που την μία μπαίνει στην κατάψυξη, την άλλη στον φούρνο μικροκυμάτων και την παρ’ άλλη στον σκουπιδοτενεκέ. Το εξοργιστικότερο όμως όλων είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται σα να είμαστε όλοι εγκεφαλικά κατεστραμμένοι, σα να μην έχουμε καν μνήμη.
Λίγα μόνο σημεία της συνέντευξης θέλω να αναφέρω για να καταδείξω τον «γυμνό βασιλιά», Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’, τον ανύπαρκτο διπλωμάτη πολιτικάντη ο οποίος δεν φέρει μέσα του ίχνος εκκλησιαστικού φρονήματος, και στην θητεία του οποίου έγιναν οι τρομακτικότερες οπισθοχωρήσεις στην ιστορία του Έθνους των Ελλήνων, τις οποίες θα πληρώσουν με βαρύ τίμημα οι επόμενες γενιές της Πατρίδος μας.
Μετά βίας συγκρατιέμαι, το ομολογώ, να περιορίσω τους χαρακτηρισμούς μου, και ας με συγχωρέσει ο Θεός, αλλά τέτοιο δούλεμα από προκαθήμενο της Εκκλησίας δεν έχει ξαναγίνει. Δείτε τι είπε στην συνέντευξη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’, ο οποίος για να εμφανιστεί στους λαθρομετανάστες ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ.
«ΔΕΝ θά μᾶς ποῦν οἱ ξένοι τί νά κάνουμε μέ τήν παράδοσή μας, μέ τά ἤθη καί μέ τά ἔθιμά μας καί τί νά κάνουμε μέ τίς εἰκόνες στά σχολεῖα! …… Ὅταν πηγαίνεις στήν Μεγάλη Βρεταννία σέ ρωτοῦν ἄν δέχεσαι τήν ἱστορία καί τήν παράδοση αὐτοῦ τοῦ τόπου καί ἄν πεῖς “ναι” σέ κρατοῦν, ἄν πεῖς “ὄχι” σοῦ δείχνουν τό δρόμο τῆς ἐπιστροφῆς. Καί σέ ἐμᾶς ἔχουν ἀπαίτηση οἱ ξένοι νά ἀφαιρέσουμε τίς εἰκόνες ἀπό τίς σχολικές αἴθουσες;»

Δείτε πως αναφέρθηκε σε προσλήψεις και σε χρήματα, όπως κάνουν οι διαφθορείς πολιτικάντηδες λίγο πριν τις εκλογές για υφαρπάξουν ψήφους: «Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος θεωρεῖ ἐπίσης αὐτήν τήν στιγμή θέμα προτεραιότητος τήν πρόσληψη 3.500 ἱερέων σέ ὀργανικές θέσεις πέραν τῶν 6.500 πού προεβλέποντο τό 1945.» 
Δείτε τι είπε για το ουκρανικό. Από την μία «Δεν θα μας πουν οι ξένοι τι να κάνουμε», από την άλλη «ἡ ἀπόφασις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἦταν «ἐπιβεβλημένη»»! Δείτε την ασυνέπεια εδώ που δεν μπορεί να την κρύψει με τίποτα πια διότι τα έργα του ξεχείλισαν από τα μπατζάκια του. Και ως κοσμικόφρων πολιτικάντης, πλήρως συντεταγμένος με το Φανάρι και Σία, χαρακτήρισε τους Κανόνες της Εκκλησίας «ολοκληρωτικούς». Γράφει το δημοσίευμα: «Ἔδειξε νά κατανοεῖ τίς ἀντιδράσεις τῆς Ρωσσικῆς Ἐκκλησίας πού δικαιολογημένως ἀνησυχεῖ ἀπό τήν πλευρά της γιά ἄλλες ἀναγνωρίσεις ἀπό τίς γειτονικές Λιθουανία, Λεττονία κ.λπ. [σ.σ. σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Β’ που ήδη πρόδωσε την Μακεδονία και συνεπώς ΔΕΝ ανησυχεί για την αναγνώριση της ψευτομακεδονικής ψευτοεκκλησίας] Προσέθεσε ὅμως σκεπτικός: «Αὐτό πού δέν κατανοῶ εἶναι ἡ ἀντίδρασή τους μέ ὅρους θρησκειολογικούς. Τί σημαίνει σᾶς διακόπτω τήν Θεία Κοινωνία; Αὐτά εἶναι ὁλοκληρωτισμός…». Τα είπε αυτά, γράφει το δημοσίευμα, όταν ήταν σκεπτικός! Δηλαδή όταν δεν είναι σκεπτικός, τι λέει; Τι είναι «ολοκληρωτισμός»; Η διακοπή κοινωνίας με τους σχισματικούς όπως ορίζουν οι Κανόνες της Εκκλησίας ή τα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ψέμματα που έγραψε στο «ειρηνικό» ΣΚΟΥΠΙΔΟΧΑΡΤΟ που έστειλε στους σχισματικούς; Και με ποιο δικαίωμα ανέφερε μέσα όλους εμάς τον «φιλόχριστο Λαό της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος», ότι στέλνουμε λέει στους σχισματικούς τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχές μας; Έχει την ψευδαίσθηση ο ανύπαρκτος αυτός Αρχιεπίσκοπος ότι μας εκπροσωπεί στο ελάχιστο; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΧΑΡΤΟ; ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ; ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
Μήπως στην Ψευδοσύνοδο της Κρήτης;
Μήπως στο Σκοπιανό;
Μήπως στα αντίχριστα νομοσχέδια;
Μήπως στο Μάθημα των Θρησκευτικών;
Μήπως στο λαθρομεταναστευτικό που εποικίζει την Ελλάδα;
Που στην ευχή του Θεού μας εκπροσώπησε για να μας εκπροσωπεί και τώρα;
Και τι τραγικός επίλογος σε αυτήν την κατακόρυφη πτώση. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος προσκύνησε έναν καθηρημένο και αφορισμένο λαϊκό βρε παιδιά και έχει το ΘΡΑΣΟΣ να βάλει και την δική μας υπογραφή σε αυτό το βλάσφημο κατάντημα.
Τι έκανε όμως όλον αυτόν τον καιρό ο πολιτικάντης «Αρχιεπίσκοπος» -Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ- της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος Β’, που αποκαλεί τους Κανόνες της Εκκλησίας «όρους θρησκειολογικούς»;;
Μνημόνιο συνεργασίας της Ι. Συνόδου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της παρελθούσης Συνοδικής Περιόδου, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στην ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων εθελοντικού χαρακτήρα που προάγουν τον γενικότερο σκοπό της εκπαίδευσης και την ευρύτερη πνευματική καλλιέργεια των μαθητών σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού.
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «Το μνημόνιο αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας σε δύο τομείς: αρχικά, στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και στην αναπτυξιακή πλευρά της Εκκλησίας μέσα από χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων», τόνισε ο κ. Καμίνης, ο οποίος επιπλέον έκανε αναφορά στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και στην καλή συνεργασία που υπήρχε μέχρι τώρα, με την επισήμανση ότι πλέον προσλαμβάνει έναν μόνιμο, θεσμοθετημένο χαρακτήρα. … ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για την καλή συνεργασία με τον δήμο και επισήμανε ότι «υπάρχουν διάφοροι τομείς που μας καλούν να συνεργαστούμε, όπως το έργο της πρόνοιας και της αγάπης, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα».
Μνημόνιο συνεργασίας για κοινωνικές δράσεις μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Περιφέρειας Αττικής Η Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή του συμφώνου τόνισε πως «για την Περιφέρεια Αττικής η οργάνωση ενός Δικτύου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας είναι μια στρατηγική επιλογή τα τελευταία τέσσερα χρόνια»… Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτήν την συμφωνία τονίζοντας πως «αυτό το Δίκτυο έχει σκοπό να καλύψει διάφορες ανάγκες μέσα στην κοινωνία, να βοηθήσει ανθρώπους και καταστάσεις»… «χαιρετίζουμε και αυτήν την σύμβαση και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ωφέλεια των ανθρώπων».

Αρχιεπίσκοπος με Δούρου

Δούρου με το άφυλο Τζέισον Αντιγόνη (υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με την παράταξη της Ρένας Δούρου)

Το άφυλο Τζέισον Αντιγόνη
Για την «ωφέλεια των ανθρώπων» εργαζόταν τόσον καιρό ο Αρχιεπίσκοπος! Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, ποιός Πατέρας της Εκκλησίας θα σύναπτε συμφωνία με ένα πρόσωπο σαν αυτό της Δούρου, το οποίο περιθάλπει την ανωμαλία και την διαστροφή; Όχι μόνο δεν την ήλεγξε δημοσίως, αλλά σύναψε και συμφωνία μαζί της! Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αποκεφαλίστηκε επειδή ήλεγξε τον Ηρώδη Αντύπα για την αμαρτωλή συμβίωσή του με την γυναίκα του αδελφού του, και οι σημερινοί ταγοί της Εκκλησίας έχουν θυσιάσει τα πάντα στον βωμό του χρήματος. Πόσο πολύ έχουμε απομακρυνθεί από το μαρτυρικό φρόνημα της Εκκλησίας. Πόσο πολύ εκκοσμικεύθηκε η Εκκλησία. Πόσο πολύ ματαιοδοξούν όλοι αυτοί οι ταγοί της Εκκλησίας που θεωρούν ότι η προσφορά τους στον άνθρωπο μπορεί να έλθει αναίμακτα με κοσμικά συμβόλαια, δίχως θυσίες, δίχως την έμπρακτη μαρτυρία του Ευαγγελίου. Έχουν απομακρυνθεί τόσο πολύ από την διδασκαλία της Εκκλησίας και ντύνουν, οι υποκριτές, τις φαύλες πράξεις τους με λέξεις όπως «αλληλεγγύη», «πρόνοια», «αγάπη».
«Μνημόνιο Συνεργασίας» συμφώνησαν να υπογράψουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Βερβεσός διαβεβαίωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι οι δικηγόροι όλης της χώρας θα σταθούν αλληλέγγυοι στο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Από την πλευρά του, ο κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΔΣΑ για την εκλογή του και τον ευχαρίστησε γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του, επισημαίνοντας ότι η συνδρομή των δικηγόρων στο έργο της Εκκλησίας είναι σημαντική και μπορεί να αποβεί πολύτιμη. [σ.σ. Σημειωτέον. Είδαμε πόσο εκτίμησε και ευχαρίστησε την σημαντική και πολύτιμη απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου, του ΣτΕ, στο Μάθημα των Θρησκευτικών! Έλεος πια. Αυτός ο άνθρωπος κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, λέει ό,τι πρόχειρο του έρχεται στο κεφάλι και ψεύδεται για να κοιμίζει συνειδήσεις.]
Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία του Aρχιεπισκοπου Ένα σημαντικό όσο και πολυδιάστατο Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, καθότι συνενώνει τις δυνάμεις του πνευματικού κόσμου της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Πανεπιστημιακής κοινότητας, της κοινωνίας και του επιχειρείν. Η κομβικής σημασίας αυτή συμφωνία για την ανάπτυξη του τόπου, εμπεριέχει στοιχεία συνεργασίας που αφορούν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την έρευνα, τη δια βίου μάθηση, την κατάρτιση, την καινοτομία, καθώς και άλλους τομείς που συμβάλλουν στην αριστεία. Ταυτόχρονα, οι συμφωνίες των συμβαλλομένων μερών πρόκειται να αποδείξουν και να αναδείξουν τη χρησιμότητα των νέων αναπτυξιακών μοντέλων ώστε να εκκολαφθεί η «οικονομία της γνώσης».
Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» Υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι,  παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, του  Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’ και του  Υφυπουργού κ. Μανώλη Όθωνα,  το  «Μνημόνιο Συναντίληψης & Συνεργασίας», μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Το Μνημόνιο, με στόχο την προστασία της ζωής και την ουσιαστική δράση για κοινωνική προσφορά, υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπούφη και από τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. 
Τόσα μνημόνια υπέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ με τους κοσμικούς άρχοντες, δεν υπέγραψε όμως ΟΥΤΕ ΕΝΑ με τον Τριαδικό Θεό και την Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Η καταστροφική του θητεία θα καταγραφεί στις μελανότερες σελίδες της Ιστορίας. Μας άφησε ορφανούς από Πατρίδα και σκορπισμένους σαν τα χαμένα πρόβατα να ψάχνουμε απελπισμένα για έναν Καλό Ποιμένα.
Φαίη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: