Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η ΜΚΟ της Εκκλησίας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την νομική παροχή ασύλου στους αλλόφυλους εισβολείς

Σύσκεψη για τους αλλόφυλους εισβολείς πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος την ώρα που πληθαίνουν οι ροές προς τα ελληνικά νησιά, η κατάσταση είναι ασφυκτική και η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εγείρει ανησυχίες για νέο κύμα εισβολέων προς την χώρας μας.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν απείλησε Ευρώπη και Ελλάδα ότι θα «αφήσει» 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες προς… Δυσμάς.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας μίλησε στους δημοσιογράφους για τα
όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση.
«Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη έγινε με σκοπό να υπάρξει μια συνεργασία με την παρούσα κυβέρνηση για το ζήτημα του μεταναστευτικού. Η συνεργασία ξεκινά με καλές προϋποθέσεις γιατί και από τις δυο πλευρές υπάρχει διάθεση για δουλειά. Η ΜΚΟ της Εκκλησίας έχει όλες τις υποδομές για την νομική παροχή ασύλου στους μετανάστες αλλά και την επανένωση οικογενειών. Σήμερα συζητήθηκε η δυνατότητα να δοθούν ακίνητα της Εκκλησίας ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν οικογένειες μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ζητήθηκε όμως από την πλευρά της Εκκλησίας τα προγράμματα αυτά να τα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Εκκλησία, από την αρχή τους μέχρι το τέλος. Επιπλέον συζητήθηκε και η δυνατότητα ένταξης αυτών των ανθρώπων που θα παραμείνουν εδώ στην Ελλάδα».
Ο Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για την τεράστια προσφορά της Εκκλησίας στην περίοδο της κρίσης, προσθέτοντας «είστε αξιέπαινοι».

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του επεσήμανε ότι υπήρξε ανταπόκριση από όλους «από τη μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη» τονίζοντας την αξία του εθελοντισμού.

το είδα
oimaskespeftoun

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ομολογία Χρυσοχοϊδη, οι λαθρομετανάστες θα γίνουν πολίτες αυτής της χώρας: '' Το μεγάλο ζητούμενο για τους πρόσφυγες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι η ένταξη και ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία, να αδειάσουμε στρατόπεδα, να ενταχθούν στην ύπαιθρο, να πάνε τα παιδιά σχολείο και να γίνουν πολίτες της χώρας'', ενώ δεσμεύθηκε για τη διασφάλιση της οικογενειακής ενότητας και προστασία ανηλίκων. https://www.star.gr/eidiseis/politiki/478166/ta-pente-nea-stadia-gia-to-prosfygiko-ti-eipe-o-xrysoxoidhs

Ανώνυμος είπε...

1.000.000 άνεργοι αργοπεθαίνουν, χιλιάδες οι άστεγοι και άποροι, όσοι μάλιστα νέοι δεν μπορούν να μεταναστευουσών στην Ευρώπη αλλά κανείς δεν νοιάζεται για αυτούς ίσως γιατί είναι Έλληνες και όχι αλλοδαποί χρήσιμοι για την πολυπολιτισμική σούπα – πολτό της άθεης αντίχριστης σταλινοχιτλερικής σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης και την άλωση του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού μας;

amethystos είπε...

Aυτό τό φαινόμενο είναι πρωτοφανές στήν ιστορία μας.Επιβιώνει ακόμη η ρύθμιση τής ζωής μας από τόν φόβο μπρός στό τί θά πεί ο άλλος Ο γείτονας, ο ξένος. Είμαστε ετεροπροσδιοριζόμενοι,εσωτερικώς κενοί, τά καλά παιδιά τής οικουμένης. Αγνοούμε μέ τήν θέλησί μας τήν πτώση μας καί τά εσωτερικά μας περιεχόμενα, τούς δαιμονικούς λογισμούς καί τίς φαντασιώσεις δύναμης πού μάς κοιμίζουν. Πιστεύουμε σάν τά νήπια ότι μπορούμε νά νικήσουμε τήν κατάκριση πού κυριαρχεί στόν άλλον μέ τήν καλή συμπεριφορά. Δέν δίνουμε δικαίωμα σέ κανέναν. Καί τυφλά συνεχίζουμε νά προσκυνάμε τούς ομοίους μας καί νά φιλάμε βρώμικα χέρια.Μέσα στήν απόλυτη κυριαρχία τής επιστήμης η οποία απαιτεί αποδείξεις δέν είμαστε απαιτητικοί φτάνει κάποιος νά αναγνωρίσει τό προσωπείο μας.