Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Χρυσοχοΐδης: Αυτά είναι τα πέντε στάδια για το προσφυγικό

Χρυσοχοΐδης
Σε πέντε διακριτά στάδια (ενημέρωση, υπαγωγή και καταγραφή, ιατρικός έλεγχος,  καθεστώς διεθνούς προστασίας, παραπομπή -μετακίνηση) αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στη Βουλή, για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με το μεταναστευτικό.  
Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε αναγκαιότητα την ύπαρξη ενός εύχρηστου νομοθετήματος «το οποίο στοχεύει να εισαγάγει στην ελληνική έννομη τάξη ένα σαφές νομικό πλαίσιο και  να διορθώσει σφάλματα» και έκανε λόγο επίσης για ασάφεια που  υπήρχε προηγουμένως σε νομοθετικό επίπεδο.
Όπως συμπλήρωσε στόχος είναι και ο προσδιορισμός της έννοιας «ευάλωτος» ώστε να μην γίνεται κατάχρηση από ομάδες που  απολαμβάνουν κοινωνικής πρόνοιας που καταλήγει να σε γίνεται σε βάρος των πραγματικά ευάλωτων
Το μεγάλο ζητούμενο για τους πρόσφυγες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι «η ένταξη και ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία, να αδειάσουμε στρατόπεδα, να ενταχθούν στην ύπαιθρο, να πάνε τα παιδιά σχολείο και να γίνουν πολίτες της χώρας», ενώ δεσμεύθηκε για τη διασφάλιση της οικογενειακής ενότητας και προστασία ανηλίκων. 
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ακόμα ότι θα υπάρχουν κυρώσεις για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των κέντρων και δομών φιλοξενίας, με βίαιες συμπεριφορές. 
Οι προσφυγές, όπως επισήμανε, θα γίνονται πλέον υποχρεωτικά με αυτοπρόσωπη παράσταση  του προσφεύγοντος, ενώ παροχή δικαστικής προστασίας θα δίνεται μόνο μέσω δυνατότητας αίτησης ακύρωσης και προσφυγής μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες. 
star.gr

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 
ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ.
ΒΑΡΕΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΞΑΝΑ.
Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α)Η απώθηση των νομάδων στην θάλασσα θα έχει θύματα(και όχι μόνον εξαιτίας των πρακτικών λόγων, αλλά και γιατί θα υπάρξουν σχεδιασμένες, από τους γνωστούς αγνώστους, βυθίσεις σκαφών. Β)θα προκαλέσει ένταση με την Τουρκία. Το πολιτικό σύστημα δεν αντέχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Άρα θα κρατήσει εδώ ακόμη και ανθρωποφάγους. Είναι τόσο απλό. Πόσους θα κρατήσει; αὕτη ἡ θάλασσα ἡ μεγάλη καὶ εὐρύχωρος, ἐκεῖ ἑρπετά, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός...

amethystos είπε...

Υπάρχουν λύσεις από άλλες χώρες. Από τήν Αυστραλία π.χ.

Θωμάς είπε...

https://www.e-daily.gr/themata/139832/i-fyli-tou-amazoniou-kai-to-mystiko-tis-eytyxias-xwris-ton-theo-pics-video