Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Σχόλιο στην Ομιλία του Πατριάρχου για τους εορτασμούς της Θρονικής Εορτής

Ας προσπαθήσουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τον βαρετό λόγο του κ. Βαρθολομαίου! Ολόκληρος ο λόγος απευθύνεται στον πάπα! Στην νέα κεφαλή της Εκκλησίας μας πλέον. Παρότι προσπαθούμε να κρύψουμε την θλιβερή πραγματικότητα, στην οποία συμβάλλαμε όλοι μας: δια της απουσίας μας, δια της ανοχής μας, δια της δουλοπρέπειάς μας στα αυτοκρατορικά ενδύματα και στην ιερότητα του Ράσου.

Σήμερα όλοι όσοι προσπαθούμε να αναστηλώσουμε την παλαιά θρησκεία των πατέρων μας εναντίον του οικουμενισμού, επαναλαμβάνουμε απλώς την τραγική προσπάθεια του Ιουλιανού του παραβάτη, στην διάρκεια του Βυζαντίου!

Επιτρέψαμε στην Εκκλησία να αυτονομηθεί από τον Κύριο, πιστεύοντας στους Τύπους και σήμερα αυτή η Εκκλησία προτιμά τον αυτοπροσδιορισμό της, συντασσόμενη με τον παγκόσμιο αθεϊσμό, την νέα θρησκεία της παγκοσμιοποίησης. Διότι η σύγχρονη Διοίκηση της ορθοδόξου λεγομένης Εκκλησίας είναι άθεη. Όπως και ο θλιβερός λόγος που προσπαθούμε να σχολιάσουμε.

Η μόνη μας ελπίδα παραμένει η επιστροφή μας στην Εκκλησία του Κυρίου. Στην αληθινή Εκκλησία! Στην αληθινή Χάρη του Αγίου Πνεύματος, στην Εκκλησία των Αγίων, του Χριστού, των αληθινών πιστών.

Όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Τυπική Εκκλησία μπορεί να συνεχίσει την ζωή της, όσο τυπική και αν κατάντησε, δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε και το δικό μας γκρέμισμα στον αθεϊσμό!

Ας καταλάβουμε επιτέλους τι εννοεί σήμερα ο Ζακύνθου όταν λέει: «Ήταν όνειρό μου από παιδί να γίνω Μητροπολίτης στη Ζάκυνθο». Και το όνειρό του είχε Χάπι Εντ!

Αμέθυστος

Πηγή: Άμεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: