Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς απαντά στον Ο.Τ. στο φύλλο της 27ης Νοεμβρίου 2009, στην 6η σελίδα, σε μια επιστολή μας που εδημοσιεύθη τον προηγούμενο μήνα, στην οποία παρατηρούμε πως στο κείμενό του εναντίον των αιρέσεων του παπισμού, περιείχε παρόλα αυτά τη θεωρία στην οποία εβασίσθη η πλάνη του παπισμού.

Και δικαίως απαντά, διότι ο Επίσκοπος πρέπει να ορθοτομεί τον Λόγον της Αληθείας. Εμείς από την μεριά μας δεν θα διαφωνήσουμε με τον Επίσκοπο, διότι δεν είναι πρέπον, απλώς θα προσθέσουμε μερικές παρατηρήσεις στο κείμενό μας, το οποίο βρίσκεται στο blog μας, στα Προτεινόμενα!

Θα προσθέσουμε καταρχάς πως στο μεταξύ διάστημα εκυκλοφόρησε η νέα εκκλησιολογία του παπισμού, η οποία στηρίζεται ξανά στο καυτό θέμα!

«Αναλόγως (ελλείψει της Χάριτος) του ενσαρκωθέντος Λόγου, η Εκκλησία είναι ορατή και αόρατη, Βασιλεύουσα και στρατευμένη. Η Βασιλεύουσα είναι εμπλουτισμένη με ουράνια αγαθά (όπως εμπλουτισμένο ουράνιο κτλ). Αυτές οι δύο εκκλησίες συνθέτουν μια πραγματικότητα με διπλό στοιχείο, θεϊκό και ανθρώπινο». Στην νέα Εκκλησία, την Οικουμενική, το Θεϊκό στοιχείο θα είναι η Βασιλεύουσα, λοιπόν!

Θα προσθέσουμε επίσης, πως βλέπουμε ότι ο Μητροπολίτης απαιτεί τον σεβασμό εκ μέρους μας του Επισκοπικού αξιώματος. Προτείνουμε λοιπόν στον Αγαπητό Επίσκοπο, με το θάρρος που τον διακρίνει, να προτείνει την αλλαγή επιλογής Επισκόπων και την υιοθέτηση τουλάχιστον του Σερβικού παραδείγματος, διότι ο σημερινός τρόπος δεν μπορεί να αναδείξει Επισκόπους εμπιστοσύνης, και της Μακαριότητάς του συμπεριλαμβανομένης.

Θα προσθέσουμε επίσης πως δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στην ανάγνωση και ανάλυση των Γραφών, αλλά να φτάνουμε στις Γραφές μέσω της ερμηνευτικής των Πατέρων. Διότι όλοι σήμερα διαβάζουν τις Γραφές. Ακόμα και ο Αγουρίδης, αλλά είδαμε τι έπαθε. Ακόμα και οι προτεστάντες, αλλά είδαμε τι έπαθαν...

Τέλος όσον αφορά την περιθωριακή και ύπουλη επίθεση εναντίον τη ανωνυμίας των σχολιαστών των blogs, που τελευταίως φούντωσε και την οποία υιοθετεί ο Αγαπητός Επίσκοπος, παραπέμπουμε για όσους ενδιαφέρονται στο σχόλιο (28 Νοέμβριου 2009 10:50 πμ) στην ανάρτηση μας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

Κ.Τ. είπε...

Ερώτηση: σε τι συνίσταται το «Σερβικό παράδειγμα»;
Ευχαριστώ.

amethystos είπε...

Στην ανάδειξη του Πατριάρχη γίνεται ψηφοφορία και από τους τρεις επικρατέστερους προκύπτει ο Πατριάρχης με κλήρο (μετά από προσευχή).

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε προσπαθούμε. Το μόνο μας πρόβλημα είναι πως λόγω έλλειψης χρόνου τα σχολιά μας προϋποθέτουν την ανάγνωση του κειμένου που σχολιάζουμε.
Σ' ευχαριστούμε.