Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το πολιτισμικό ή καλύτερα το πολιτικό φαινόμενο που ονομάζεται Δύση ή Δυτικός πολιτισμός, που σήμερα παγκοσμιοποιείται αφού έχει νικήσει κατά κράτος την Ανατολή, που συμβολικά σημαίνει την Δύση του πνεύματος, ακριβέστερα δέ την απώλεια του Νού, και την τοποθέτηση στην θέση του, του ειδώλου του πνεύματος, της νεωτερικής συνειδήσεως δηλαδή, της ατομικής ταυτότητος, του ΕΓΩ, δημιουργήθηκε κατ’αναλογίαν ενός φυσικού φαινομένου απουσίας. Όπως ακριβώς δηλαδή στην Φύση, ο ορίζοντας δημιουργεί κατά την διάρκεια της δύσεως, το είδωλο του ηλίου, ενώ ο πραγματικός ήλιος έχει ήδη δύσει. [το Χαϊντεγκεριανό ‘‘Είναι’’ παρεπιμπτόντως, τό είδωλο τής απουσίας].
Το χαρακτηριστικό τού ειδώλου αυτού είναι ότι μπορεί να τό ατενίσει κατάματα, πρόσωπο με πρόσωπο, και ο κοινός άνθρωπος, τονίζοντας την αξιοπρέπεια του, ενώ τον αληθινό ήλιο, μπορεί να ατενίσει κατάματα, να θεωρήσει, μόνον ο Νούς.
Αυτή η Δύση λοιπόν κατακτά την ψυχή της ανθρωπότητος μέσω της εικόνος, της εικονικής πραγματικότητος που προσφέρει η πηγή της, το είδωλο του πνεύματος, που συμβολικά παριστάται επίσης με τον αετό, το μόνο πλάσμα που αρέσκεται να κυττά κατάματα το είδωλο του πνεύματος, στο υψιπετές πέταγμά του, για όλη την διάρκεια του χρόνου που διαρκεί η ζωή αυτού του ειδώλου, και το οποίο αντλεί απο το είδωλο αυτό, την συνείδηση της υπεροχής του, ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ, ξεχνώντας ότι με το σβύσιμο του ειδώλου, είναι υποχρεωμένο να τραφεί απο τη γή, όπως τα πάντα.
Αυτή η Δύση λοιπόν, η οποία κηρύχθηκε μετά τον ‘θάνατο του Θεού’, σαν ροδαυγή, όχι σαν αυγή, ούτε σαν φώς, αλλά σαν το είδωλο της Ανατολής, της Αρχής, ολοκληρώνεται σήμερα με το Λυκόφως, το είδωλο του τέλους, της Δύσεως του ηλίου. Διέγραψε πλήρως την πορεία της, από τον Χέγκελ και τον προφήτη του τόν Νίτσε, μέχρι τον Χάιντεγκερ τον προφήτη του θανάτου, ο οποίος κήρυξε καθαρά και ταύτισε το Είναι, την ζωή, με το είδωλο της, όπως εμφανίζεται στην πληρότητά της, λίγο πρίν κυριαρχήσει το σκότος.
Αυτό τό είδωλο επιβάλλεται και στην πατρίδα μας, (όχι στο έθνος μας), σαν εκσυγχρονισμός και Μεταπατερική θεολογία. Σαν παγκοσμιοποίηση και οικουμενισμός.
Φυσικά γεννήθηκε απο τον Χέγκελ, ο οποίος ολοκλήρωσε φιλοσοφικά την έννοια της Ιστορίας, αφομοιώνοντας πλήρως την φιλοσοφία της θρησκείας, στην φιλοσοφία της Ιστορίας.
Η αιώνια επανάληψη του ιδίου, του ειδώλου. Διότι μόνον το είδωλο διαθέτει ταυτότητα, όχι ενότητα, που ήταν το πνευματικό κέντρο της αρχαιότητος. Μία ταυτότητα που είναι Ιστορία, όπως την πρωτοδίδαξε ο Αυγουστίνος. Μία ιστορική ατομικότητα που βρίσκει σήμερα την κοινωνία της και ολοκληρώνεται σαν πρόσωπο πού αποθεώνεται στήν Σύναξη. Μία ταυτότητα που βασίζεται στην Νίκη της Φύσεως από τόν άνθρωπο και σήμερα ονομάζεται Επι-βίωση. Το νεωτερικό επέκεινα της ουσίας. Που σήμερα προσδιορίζεται σαν εξωγήϊνη ζωή και κηρύσσεται σάν συνέχεια και εξέλιξη της ζωής, σαν το Μέλλον, στην κατοίκηση άλλων πλανητών, μετά την επικείμενη καταστροφή της ζωής της γής. Πού σημαίνει ταυτόχρονα καί την βέβαιη κυριαρχία του αντιχρίστου.
Ο νεωτερικός  αυτός πολιτισμός, γεννήθηκε με την ανατροπή όλων των αξιών της ιστορίας. Ας προσέξουμε όμως, όχι των αρετών αλλά των αξιών. Με την ανατροπή της αξιοκρατίας που προσέφερε το Ευρωπαϊκό κράτος, και την γέννηση ενός νέου πολιτισμού, σε μία Νέα Γή της επαγγελίας, που στηρίχθηκε στην εξατομίκευση, όπως περιλαμβάνεται στο σύνταγμα των ΗΠΑ, δηλαδή στον ταλαντούχο υπεράνθρωπο, στον Χαρισματικό. Σ’ αυτόν που διαθέτει το gift το δώρο της υπεροχής! Στον προορισμένο του Αυγουστίνου. Όχι πλέον στον άνθρωπο που γράφει ιστορία αλλά σ’αυτόν που κατευθύνει την Ιστορία. Σ’αυτόν που ταυτίζει την συνείδηση του Εγώ με τον Εαυτό. Έναν νέο υπερανθρώπινο εαυτό, την δημιουργία του οποίου μας περιέγραψε ο Γιούνγκ και η σχολή του, σαν self. Την ενότητα όλων των θρησκειών, των θρησκευτικών οραμάτων μέσω του συγκρητισμού και την δράση αυτού του υπερανθρώπου στην Φιλοσοφία της Ιστορίας πλέον, όχι στην Ιστορία. Στήν αποκάλυψη του νοήματος και του τέλους της ιστορίας.
Αυτή την μετάλλαξη ακολουθεί και η Γηραία Ηπειρος, προσπαθώντας να γίνει υπερδύναμη, κάτι που πέτυχε ήδη η Ρωσία, ανταλλάσσοντας την Ορθοδοξία με τον Γερμανικό ιδεαλισμό απο την εποχή του Μεγάλου Πέτρου.
Ένας νέος Γαλιλαίος, ένας νέος Πέτρος, ένας νέος κυβερνήτης, ένας τύραννος τύπου Χίτλερ με τις Γενοκτονίες και τύπου Στάλιν με τους διωγμούς των Χριστιανών, ένας νέος πολίτης, πρόσωπο με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση, στηριγμένο στην μεγαλοφυΐα του ταλέντου, κατ’αναλογίαν του Μότσαρτ και του Χατζηδάκη, μία νέα λατρεία της προσωπικότητος μας φέρνουν σιγά-σιγά στον Αντίχριστο και στο οριστικό τέλος τού ανθρώπου με την γέννηση του νέου βιοτεχνολογικού, βιονικού ανθρώπου, που σαν εξωγήϊνος θα κατοικήσει τα σύμπαντα, νικώντας τον θάνατο, με την αιώνια διάρκεια.
Η ΠΟΣΟΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Η ΤΑΥΤΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ, Η ΝΕΑ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ. Τα μαθηματικά.
Και το γένος μας ακολουθεί στην ουρά της πορείας προς το αιώνιο τέλος. Τήν επιστροφής της ανθρωπότητος και της Δημιουργίας δηλαδή στο Μηδέν απο το οποίο εδημιουργήθη, ποιμενόμενη από τον Ζηζιούλα, τον Γιανναρά και τον Ράμφο. Την σύγχρονη Αγία Τριάδα που λατρεύουν οι Νεοέλληνες.
ΟΥ ΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕΑΥΤΟΝ ΕΙΔΩΛΟ. Μήν υποδύεσαι τον ποιμένα χωρίς να αγαπάς τον Κύριο. Δέν μπορείς να είσαι εικόνα του Κυρίου, φορώντας το ένδυμα του ειδώλου του Φωτός. Εξελίσσοντας ακόμη καί τήν πλάνη τού εωσφόρου πού μέχρι τώρα βασσάνισε τήν ανθρωπότητα μέ το "ένδυμα φωτός" τής αλαζονίας.
ΜΟΝΟΝ Η ΠΛΑΝΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ! Μία νέα πλανητική ειδωλολατρία αναδύεται η οποία στηρίζεται καθαρά πλέον στον Κάϊν και στον πρεσβύτερο Υιό, αναβαθμίζοντας τόν φόνο καί τόν φθόνο. Η οποία δέν είναι πολυθεϊσμός αλλά Μονοθεϊσμός,  θεμελιώνεται στην Αυτοαναφορά, στο αρχέτυπο των εξομολογήσεων του Αυγουστίνου, στην πνευματική βιογραφία, στον άγνωστο Θεό, των Εβραίων και Μουσουλμάνων, πρός τον οποίο κατευθυνόμεθα, ταξιδευτές του αγνώστου. Το Σύμπαν είναι πλέον η πατρίδα που μας περιμένει και όχημά μας το Φώς, η ταχύτης του Φωτός, που έθεσε σαν σκοπό της η βιοτεχνολογία μετά την επιστημονική επανάσταση του Αϊνστάϊν.
Η αρχαία ειδωλολατρία, θεμελιωμένη στον φόβο του θανάτου, δέχθηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, της νίκης του θανάτου. Η νέα ειδωλολατρία καταργεί τον φόβο του θανάτου που ενέπνεε η φθορά της φύσεως και ταυτίζεται με την αιώνια ενέργεια του Σύμπαντος. Την νέα Φύση. Με τους πολλαπλούς και παράλληλους και άπειρους κόσμους.
Αμέθυστος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...στο οριστικό τέλος τού ανθρώπου με την γέννηση του νέου βιοτεχνολογικού, βιονικού ανθρώπου, που σαν εξωγήϊνος θα κατοικήσει τα σύμπαντα, νικώντας τον θάνατο, με την αιώνια διάρκεια."

http://elekklesia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8615.html

Γεννήθηκε ο πρώτος βιονικός άνθρωπος, με αίμα, όργανα και πρόσωπο

Ο Ρεξ, το ρομπότ που χαρακτηρίζεται και ο πρώτος «βιονικός άνθρωπος του κόσμου», εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Το τεχνολογικό επίτευγμα του οποίου η κατασκευή υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 740.000 ευρώ, έχει ανθρωπόμορφο σχήμα.

Ο κόσμος αλλάζει. Η ζωή μας μπαίνει σε νέα δεδομένα και η επιστημονική φαντασία γίνεται μέρος της καθημερινότητας μας.

Ο πρώτος βιονικός άνθρωπος παρουσιάστηκε στο Science Museum στο Λονδίνο.Ο Ρεξ φέρει, επίσης, τεχνητό σύστημα κυκλοφορίας του αίματος –προφανώς τεχνητού αίματος– καθώς και τεχνητό πάγκρεας, νεφρά, σπλήνα και τραχεία. Τον ανθρωποειδή Ρεξ θα μπορούν να θαυμάζουν από αύριο οι επισκέπτες του Μουσείου Επιστημών στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνος.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η Νέα Ακτίνα Φωτός!Τα ρομπότ επιστρέφουν!Να μας απαλλάξουν,(ε)άν μη τι άλλο,δηλαδή,από κόπο και φόρτο,από τους κόπο και μόχθο (λόγω) (της) υπερφόρτω(ι)σης και υπερκόπωσης εργασίας!Να αυτοματοποιηθούν (όλες) (οι διαδικασίες) και να συντομευθούν τα πάντα!Να εγκλεισθούν και να ελεγχθούν τα πάντα!Να δεσμευθούν και να αποθηκευθούν τα πάντα!Να εγκλωβισθούν και να εγκιβωτισθούν τα πάντα!Κινητά και ακίνητα!Περιουσιακά και περιούσια!Για την αχρήματη κοινωνία!Για την αναρχία!Για την ευδαιμονία-ελευθερία της φύσης του νέου(/''(νέου)'')μετανθρώπου-νέου(/''(νέου)'')αρχανθρώπου του μηδενός!



Ανώνυμος είπε...

Γράφετε:" Η οποία δέν είναι πολυθεϊσμός αλλά Μονοθεϊσμός, θεμελιώνεται στην Αυτοαναφορά, στο αρχέτυπο των εξομολογήσεων του Αυγουστίνου, στην πνευματική βιογραφία" Ρωτώ:ο Σωφρόνιος του Εσσεξ δεν μας παρέδωσε αυτοαναφορικά κείμενα του;Το ίδιο και ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης και πολλοί άλλοι και μοναχοί που σέβεστε, και μοναχές. Δεν είναι λάθος οπωσδήποτε η αυτοαναφορά. Εωσφορική είναι η έπαρση κάτω από την αυτοναφορά, όπου και όταν υπάρχει. Για ΤΑ ΠΑΝΤΑ, παίζει ρόλο το Κίνητρο. Και το κίνητρο εκάστου ΜΟΝΟ ο Θεός το γνωρίζει, ας το θυμούμαστε για να μην απορρίπτουμε άδικα ψυχές ανθρώπων.

amethystos είπε...

Και ο Κύριος αυτοαναφέρεται: Εγώ και ο Πατήρ μου είμαστε ένα. Και ο Απόστολος Παύλος. Δέν ζώ εγώ, ζεί μέσα μου ο Χριστός.
Οι σημερινοί Έλληνες διαβάζουν τους βίους των Αγίων και γεύονται την αγιότητα. Κάνουν και το δάσκαλο της πίστεως. Και γεμίζουν τον κόσμο ηθικές μπουρδολογίες. Πέρνουν την άρνηση για εκδήλωση του καλού. Οι σημερινοί Έλληνες είναι όλοι φωτισμένοι, τρομάρα τους. Αγνοούν όλοι ότι χωρίς διάκριση, ο άνθρωπος είναι τυφλός και κουφός. Ανόητος! Και καταριέται ο ένας τον άλλον σαν τις παληόγριες.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, είναι όπως τα λες.Δεν ωφελούν οι κατάρες. Έχεις πρόταση, σοβαρή, επί του πρακτέου, πριν να είναι πάρα πολύ αργά για όλους; Ήδη "η αξίνη κείται επί την ρίζαν του δένδρου",Δεν ωφελεί ούτε καν το μανιάτικο μοιρολόι.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Από πότε και πόθεν η προαίρεση καθώς και το γνωμικό θέλημα του ανθρώπου ονομάζεται και καλείται τώρα-νεωστί -και-...''κίνητρο'';Ηθικολογούμε και ματαιολογούμε πάλι;Ο χρήστης,εδώ,αυτός(>http://amethystosbooks.blogspot.gr/2009/05/blog-post.html),ευσύνοπτος και μεστός,σε εντάσσει και κατατάσσει -και- καταλλήλως,επαξίως(βάσει της τεχνητής-πλαστής-κατασκευασθείσας αυτής ορολογίας σου ορμώμενος -και μ ό ν ο ν-..).Ο αδελφός ('')Αμέθυστος('') σε 'κάλυψε υπερθεματίζοντας ανωτέρω,κι'όλας.Τι άλλο,λοιπόν,θα ήθελες να (σου) 'πη;Κάτι που -και- θα ήθελες -και-να ακούσης,να ακούσουν τα 'γηρασμένα ωτία σου;















ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://www.westgreecenews.eu/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE/