Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της κάλπης για τις βουλευτικές εκλογές με την ψήφο να διεκδικούν 18 κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί. Τα εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν στις επτά το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα.
Η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, αναμένεται
στις 21.30. Διαβεβαιώσεις για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας καθώς και την έγκαιρη και ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων έδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης, μετά και την χθεσινή επιτυχημένη γενική δοκιμή.

Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες ψηφίζουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, της έδρας του νομού που διαμένουν.

Την ίδια ώρα σαφέστατα μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012 είναι το παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο που βρίσκεται ήδη από το πρωί σε πλήρη λειτουργία για την εξυπηρέτηση δημοσιογράφων και ανταποκριτών ξένου Τύπου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργο Καραγιάννη,έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του '12. Το παρόν δίνουν και 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο, όταν το 2012 ήταν 66.
Ανοιχτά θα μείνουν το Σαββατοκύριακο τα Γραφεία Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα, για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων. Σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα και αύριο Κυριακή από τις επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμα. Ανοικτά τις ίδιες ώρες θα είναι και τα Γραφεία Διαβατηρίων, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Εν τω μεταξύ, επιστρέφονται, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας καθώς και πινακίδες οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι. Πολύ αυξημένη και σήμερα η κίνηση στους σταθμούς των ΚΤΕΛ καθώς δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των αστικών κέντρων ταξιδεύουν στην περιφέρεια για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Οι εκλογείς δικαιούνται έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων έως τις 27 Ιανουαρίου. Έκπτωση 30% παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επί ποδός η τροχαία, με έκτακτα μέτρα στο εθνικό οδικό δίκτυο προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς.
Πηγή: athina984
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: