Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και "αλήθειες" ...χωρίς την αλήθεια!

Ανακοίνωση του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»


Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015


            Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου  του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς  και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
        Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!

    Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην  Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.

        Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.

      Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.

     Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.
Ο Καθηγούμενος
Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ: "μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού" Τά ίδια δήλωνε καί ο Χριστόδουλος όταν έτρεχε στό Βατικανό νά προσκυνήσει τόν Πάπα.  Αμέθυστος
____________________________________

Μετά ἀπὸ αὐτὴ τὴν μή ...ἀπάντηση τοῦ Καθηγουμένου καὶ τοῦ π. Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη, γιὰ νὰ ἀποφύγουμε ἄλλες ἀναλύσεις, παραθέτουμε τὴν θέση τοῦ ἱστολογίου "Ὁ Παιδαγωγός" ποὺ ἤδη δημοσιεύσαμε:
"Όσο καλοπροαίρετος κι αν ήταν ο ηγούμενος και όσο καλόπιστα κι αν είδε την πρόσκληση του μητροπολίτη Αυστρίας  να επανδρώσει με μοναχούς το "μοναστήρι" αυτό (ο μητροπολίτης Αυστρίας ενθρονίστηκε σε Παπικό ναό!, δείτε εδώ και εδώ), και όσο κι αν προσπαθεί ο π. Αρσένιος να καλύψει το μοναστήρι του, νομίζουμε ότι πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" αποκαλύφθηκε ότι έφαγαν το "δόλωμα" των Οικουμενιστών και έπεσαν στην παγίδα τους. Οφείλουν να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν άμεσα πίσω τους μοναχούς τους".

Ὡς πρὸς δὲ τὴν διαβεβαίωση καὶ ὑπόσχεση:

"Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον",

ρωτάμε:

Αὐτὰ δίδασκε ὁ ἅγιος Παΐσιος; Τὶς συμπροσευχὲς μὲ αἱρετικοὺς καὶ τὴν ἐπάνδρωση Οἰκουμενιστικῶν Μοναστηριῶν, ποὺ ἱδρύονται ὑπὸ τὶς μολυσματικὲς "εὐλογίες" τοῦ Πάπα καὶ τοῦ Οἰκουμενιστὴ Πατρ. Βαρθολομαίου;

5 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ο Θεοκλητος ειναι παλιος ζωικος αμεθυστε. Ειναι γερη η μεντα. Ο Παισιος ο καυμενος δεν εχει καταλαβει ακομα τι γινεται. Ο Βλιαγοφτης θα δειξει αν εχει καρυδια ή ειναι μαμοθρευτο των πανεπιστημιων. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΞΙΜΟ.
ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΩΡΙΑ. Ο ΖΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ. ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗ;

ΑΔΕΡΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΥΝΕΧΩς Ο ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ. ΔΕΝ ΕΦΑΓΑΝ ΠΑΤΑΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΦΑΓΑΝ.
ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΟΠΩς ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ. Ε ΡΕ ΦΟΥΡΚΑ...

ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΗΓΕ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΙΣΙΟς ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΝΑ. ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΥΘΡΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΤΑΙ. ΞΕΦΤΥΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ;
Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΚΝΑ; ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΝΗΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ; ΑΝΑΓΕΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΣ; ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ή ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑΜΠΩΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ, ΚΑΘΟΤΙ ΖΩΙΚΟΣ.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΒΛΑΚΑ; Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ;
ΕΜΑΘΑΝ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ;
ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ... ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩς ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ. ΣΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗ.
ΦΙΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΚΟΙ ΒΑΡΕΙΣ, ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ... ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΔΕΛΦΟΙ!...

amethystos είπε...

Γειά σου φίλε χαλάρωσε. Δυστυχώς δέν διαθέτουμε στήν πλειοψηφία μας ούτε κοινό νού. Οι οργανώσεις οδήγησαν στήν αυτονόμηση τών εκκλησιών, Μασσονικές οργανώσεις δημιούργησαν τό σχίσμα τού ημερολογίου, είδαμε τό σχίσμα τών οργανωσιακών, καί σήμερα βλέπουμε διάφορες οργανώσεις, όπως τών Βατοπαιδινών, τής Χρυσοπηγής, τών πατριαρχικών, ομάδες μελετών, ομάδες φίλων Αγίων, νά λιμαίνονται τήν εκκλησία καί συνεχίζουμε νά πιστεύουμε ότι έχουμε Μία Πίστη, μία πράξη. Δημιουργήσαμε ένα παράλληλο πρός τήν Πολιτική κομματικό σύστημα καί νομίζουμε ότι έχουμε ακόμη εκκλησία. Προτεστάντες διδάσκουν τήν ορθοδοξία στούς νέους, προτεστάντες συκοφαντούν τούς Αγίους, Ουνίτες μιμούνται τό τυπικό μας, καί όμως έχει ο Θεός. Δέν ξέρουμε πλέον τί νά κάνουμε. Νά κλαψουμε ή νά γελάσουμε! Εχει ο θεός φίλε. Χαθήκαμε.

Konstantinos Skoumpakis είπε...

Ταπείνωση χρειάζεται όπως πάντα... Και προσευχή να μας φωτίσει ο Θεός...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά απίστευτη η σύγχυση και η πλάνη που επικρατεί. Ο π. Μάξιμος έβαλε χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα μέχρι την Β΄Παρουσία!! Έχει διαψευστεί σε όλα και επιμένει στις λάθος ερμηνείες! Γενικά επικρατεί ένα αλαλούμ και αυτό δεν θα πείραζε τόσο αν δεν είχαμε την οικοδόμηση της επερχόμενης Παγκόσμιας Θρησκείας. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, γιατί ακριβώς αυτή η σύγχυση είναι απαραίτητη σαν ένα πρώτο στάδιο, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα από την υποτιθέμενη σύνθεση των αντιθέσεων ακόμα και σε δογματικά θέματα.