Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ
Υπεγράφη σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2019, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Φανάρι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Τόμος Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρουσία του Προκαθημένου της νεογέννητης Εκκλησίας, Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. 
Το ιστορικό αυτό γεγονός κάλυψαν Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Τουρκικά δίκτυα μετέδωσαν απευθείας την Τελετή, ενώ στο Φανάρι κατέφθασαν και Ρωσικά ΜΜΕ. Εκεί και τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Assosiated Press. 
Έγκυροι αναλυτές σημειώνουν ότι το γεγονός της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας πήρε παγκόσμιες διαστάσεις λόγω της στάσης της Μόσχας, του προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι σφοδρές αντιδράσεις θα ήταν ένα ενδοεκκλησιαστικό γεγονός, που θα φορούσε τους εκκλησιαστικούς συντάκτες. 
Της υπογραφής του Τόμου προηγήθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει του Κιέβου Επιφανίου και κατόπιν ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε τον Ουκρανό προκαθήμενο και τον Ουκρανό πρόεδρο στο Πατριαρχικό Γραφείο. 
Στο Φανάρι επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού και οικουμενικότητος!
Π.Α.Α.

 ΟΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΙ. ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΜΟΝΤΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ.
ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ, ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΩΝ, ΜΟΝΟΕΝΕΡΓΗΤΩΝ. 

Δεν βλέπω στην Ορθοδοξία καμία δυνατότητα καν να εκτραπεί σε βατικάνεια αντίληψη για παγκοσμιότητα" ΛΕΕΙ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ. 
Η ΔΕΞΙΑ ΧΕΙΡ ΤΟΥ ΘΕΙΟΤΑΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΟΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ. 
Ο PUER AETERNUS ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

Αμέθυστος

4 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

Η ΔΙΑΔΥΣΗ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

https://attikanea.blogspot.com/2019/01/blog-post_39.html

Ανώνυμος είπε...

Το Φανάρι δεν πραγματοποιήσε μονάχα αντικανονική εισπήδηση σε κανονικό έδαφος άλλου Πατριαρχείου (Μόσχας) αλλά και σε δική του Επαρχία της ελληνικής διασποράς. Το 2017 επισκέφτηκε την Αυστραλία και συλλειτούργησε με τον καθηρημένο Σάββα Πιζάνια ο νυν "Μητροπολίτης Κιέβου" Επιφάνιος, τέλεσε μάλιστα και τα εγκαίνια της ελληνικής ενορίας του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω στο Syndey. Ο καθηρημένος Πιζάνιας συλλειτουργούσε επίσης στο παρελθόν με τον έξαρχο των σχισματικών Ουκρανών στην Ελλάδα "Μητροπολίτη" Χρυσόστομο. Ο τελευταίος μάλιστα είναι αυτός που χειροτόνησε τον Πιζάνια ιερεά, μιας και η καθαίρεση του έγινε τον καιρό που ήταν ακόμα διάκονος της Μητρόπολης Καλύμνου.

https://www.youtube.com/watch?v=YmDvwQpANEQ

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας αποφεύγει οποιαδήποτε σχέση με τον Σάββα Πιζάνια, τον οποίο θεωρεί σχισματικό και καθηρημένο, η καθαίρεση του μάλιστα έχει αποφασιστεί από Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει μια σειρά από έγγραφα σχετικά με το ζήτημα:

http://www.kogarahgreekorthodox.org.au/2014/12/16/archdiocesan-announcement-re-pseudo-cleric-mr-savvas-pizanias/

Το θέμα έχει αρχίσει να απασχολεί και τους Έλληνες της Αυστραλίας καθώς ο Πιζάνιας πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ισχυρίζεται πως είναι είναι κανονικός κληρικός της Εκκλησίας από τη στιγμή που μνημονεύει τον "Μητροπολίτη Κίεβου" Επιφάνιο.

https://neoskosmos.com/el/200787/i-mitera-olon-ton-machon-metaksy-ellinon-sto-oakleigh/

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δεν έχει αντιδράσει προς το παρόν και αυτό διότι η κατάσταση της υγείας του Αυστραλίας είναι πάρα πολύ επιβαρημένη και μη αναστρέψιμη. Αλλά αργά ή γρήγορα όμως θα πρέπει να πάρει θέση για το μπάχαλο που δημιουργούν οι πρωτόγνωρες αποφάσεις του Βαρθολομαίου και στην ελληνική Διασπορά.

Καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους μας!

Γεώργιος

amethystos είπε...

Kαλή φώτιση αδελφέ. Ελπίζουμε νά υπάρξει άλλη μία χρονιά καί γιά τήν Πατρίδα. Σοκαριστκά τά έργα καί οι ημέρες τού Βαρθολομαίου. Ελπίζουμε η πτώση του νά συμπαρασύρει καί τόν Ζηζιούλα μέ τήν ψευδοθεολογία του.Διαφορετικά δέν μπορούμε νά τόν αντιμετωπίσουμε. Δέν γνωρίζουμε τίς πηγές του. Θά μείνουν βεβαίως οι επίγονοι στά κυριώτερα πόστα τής διδασκαλίας, αλλά δέν είναι στό ύψος τού ψευδοπροφήτη.Οι θεολογικές σχολές δέν είναι πλέον ορθόδοξες. Ελπίζουμε καί η Ρώσικη εκκλησία νά σπάσει τόν ομφάλιο λώρο πού συνδέει όλον τόν κλήρο μέ τήν αντιπροσωπεία τού θεού καί τήν δόξα τού πάπα. Καλή φώτιση σέ όλους μας.

amethystos είπε...

Χαλάρωσε αδελφέ καλή φώτιση καί καλή δύναμη. Φαίνεται πολύ σκληρή η νέα χρονιά γιά όλον τόν κόσμο. Αλλά αρχίζουν νά ματαιώνονται τά σχέδια τών Γερμανών καί τών Αμερικανών.