Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Προκλητική και απαράδεκτη ανακοίνωση της Επιτροπής Τύπου της εκτάκτου συνεδρίασης της ΙΣΙ επιχειρεί να διαψεύσει τον Σεβασμιώτατο Κυθήρων.

σ.σ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που νοιώθουν ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της ΙΣΙ για το ουκρανικό έγινε κατάλυση της συνοδικότητας με βασικό υπαίτιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β’ ο οποίος δεν επέτρεψε καθαρές διαδικασίες για καθαρές αποφάσεις. Πρώτα άφησε να δημιουργηθούν τετελεσμένα, έπειτα υπέκλεψε από την προηγούμενη ΔΙΣ την τελευταία ημέρα και ώρα το «προνόμιο» να διαχειριστεί μόνος του το μπάχαλο που δημιουργήθηκε, χαρίζοντας ταυτόχρονα στο Φανάρι «το δικαίωμα» να χορηγεί αυτοκέφαλα σε όλον τον πλανήτη με μία διφορούμενη απόφαση, και τέλος, σε μία παρουσίαση μνημειώδους τσαπατσουλιάς και προχειρότητας, ανακοίνωσε στην έκτακτη σύγκληση της ΙΣΙ τα αναμασημένα «επιχειρήματα» του Φαναρίου των δύο στημένων επιτροπών.
Οι φιλοφαναριώτες επέβαλαν στην ΙΣΙ τους όρους και τις προϋποθέσεις της «συζήτησης» από την βεβιασμένη «απόφαση» της προηγούμενης ΔΙΣ. Δεν ήταν το θέμα τους η αποδοχή ή όχι των σχισματικών και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην ενότητα της Εκκλησίας. Το θέμα τους ήταν το δικαίωμα του Πατρ. Βαρθολομαίου να χορηγεί Αυτοκεφαλίες σε όλον τον πλανήτη. Η διφορούμενη απόφαση έγινε τώρα πιο μονοσήμαντη με κραυγές και αλαλαγμούς. Τα όρια και το περιεχόμενο της συζήτησης της ΙΣΙ, μόχθησε όλον αυτόν τον καιρό να τα δημιουργήσει στα γραπτά του ο Μητρ. Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε αναιδώς ότι η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει το δικαίωμα να εξετάζει τα Αυτοκέφαλα που χορηγεί το Φανάρι, αλλά μόνο την υποχρέωση να του αναγνωρίζει αυτό το μοναδικό προνόμιο! Έβαλαν λοιπόν τους Ιεράρχες να χλιμιντρίζουν εθνικιστικές κορώνες για να μην εξεταστούν οι αντικανονικότητες του Φαναρίου και το ότι βάπτισε «εκκλησία» μία παρασυναγωγή αχειροτόνητων, ουνιτίζοντων σχισματικών.
Αλλά για να σιγουρέψει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος, ασκώντας το «προνόμιο» που απέσπασε από την προηγούμενη ΔΙΣ να διαχειριστεί μόνος του το θέμα, δεν επέτρεψε να γίνει κανονική ψηφοφορία σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Οι στημένες και αδιαφανείς διαδικασίες (στην ΔΙΣ και στην ΙΣΙ) έγιναν για να ικανοποιήσουν ένα προαποφασισμένο αποτέλεσμα το οποίο χαρακτηρίζεται από την λέξη «συνεπάγεται». Η Εκκλησία όταν μιλάει δεν λέει «συνεπάγεται» Μητροπολίτα Ναυπάκτου Ιερόθεελέει τα πράγματα καθαρά και με το όνομά τους.
Πρόκειται περί ενός πραξικοπήματος από μία δράκα Ιεραρχών οι οποίοι, είτε παίζουν τα ρέστα τους για να μην εκτεθούν από μία απόφαση της ΙΣΙ που θα ήταν αντίθετη με τα αντικανονικά και βλάσφημα που έκαναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είτε ελπίζουν σε μία προαγωγή στην θέση του Αρχιεπισκόπου. Την ώρα που η Εκκλησία απειλείται από ένα τεράστιο σχίσμα αυτοί κατευθύνουν την συζήτηση σε εθνοφυλετισμούς και πρωτεία, βρίσκοντας δυστυχώς πρόσφορο έδαφος σε μία βάση αδιάφορων έως και εκβιαζόμενων ΙεραρχώνΟι συνθηματολογίες που ακούστηκαν από αρκετούς στην έκτακτη συνεδρίαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα μας κάνει όλους να νοιώθουμε ντροπή για λογαριασμό τους. Όπως έγραψε και ο κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, «Όσοι ήσαν αρνητικοί στην εισήγηση του κ. Ιερωνύμου επιχειρηματολόγησαν, οι περισσότεροι από τους άλλους συνθηματολόγησαν.»  Οι υγιείς αντιδράσεις που υπήρξαν «πνίχτηκαν» μέσα στον λαϊκισμό, τον οπαδισμό, την άγνοια και την αδιαφανή διαδικασία.
Δείτε πως η ίδια η Επιτροπή περιγράφει την διαδικασία που κατέληξε στην σκανδαλώδη απόφαση, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς ως ψεύτη έναν από τους λίγους ευσυνείδητους Μητροπολίτες που τόλμησε και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέγνωσε την εισήγησή του βάσει των 2 (μόνο) στημένων επιτροπών. Ακούστηκαν μετά οι 5άλεπτες έως 10άλεπτες λαϊκίστικες (επί το πλείστον) συνθηματολογίες των 33 Ιεραρχών (αυτό η Επιτροπή Τύπου το ονομάζει «γενομένη συζήτηση»!!). Ο Αρχιεπίσκοπος μετά ανακοίνωσε τα συμπεράσματα (κάποιος καθόταν και έγραψε 33 περιλήψεις, τις οποίες μετά κατέγραψε σε μορφή συμπερασμάτων για να τις ανακοινώσει ο Αρχιεπίσκοπος!!). Έγιναν κατόπιν «διορθώσεις» (ή χειροτερεύσεις) για να βγει το τελικό αποτέλεσμα.
Με αφορμή Ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με την από 12ης Οκτωβρίου τ.έ. απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία κοινοποιήθηκε με Δελτίο Τύπου από την αρμοδία Επιτροπή Τύπου, ανακοινώνεται και διευκρινίζεται ότι, όπως δύνανται να μαρτυρήσουν όλοι οι παρόντες Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, αλλά και έχει καταγραφεί στα επίσημα Πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, το εκδοθέν Δελτίο Τύπου, το οποίο στηρίχθηκε τόσο στην εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου καί στην γενομένη συζήτηση κατά την οποία συμμετείχαν 33 Αρχιερείς, όπως και στα συμπεράσματατα οποία στο τέλος της συζητήσεως ανακοίνωσε ο Μακαριώτατος, αναγνώσθηκε εις επήκοον πάντων και κατόπιν γενομένων υπό των Αρχιερέων διορθώσεων, έλαβε την τελική του μορφή και απετέλεσε απόφαση της Ιεραρχίας. Κατά συνέπεια, η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή Τύπου εξέφρασε την αλήθεια των γενομένων και οποιαδήποτε άλλη απόπειρα ερμηνείας τους δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.


Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Υπενθυμίζω εδώ τα «διαλεχτά» μέλη της Επιτροπής Τύπου
Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος
Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου Δωρόθεος
Πατρών Χρυσόστομος

Φαίη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: