Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

«Tον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου.. και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ” .. έχω όμως μάσκα!!!

«Tον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου.. και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ” .. έχω όμως μάσκα!!!Στο ναό σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις εισέρχονται μόνο οι μασκοφόροι όμως στο Νυμφώνα του Σωτήρα είναι το ζητούμενο ποιοί θα εισέλθουν. Το ότι έκανες το μολυβένιο στρατιωτάκι του συστήματος κι υποδουλώθηκες σε ξένο αφέντη δεν σημαίνει ότι είσαι στρατιώτης του Χριστού !! Αυτή η θρησκευτική κουτοπονηριά…..είναι ένα βλαχορόκ εκκλησιαστικό μπαρόκ….Οι μάσκες εντός ναού είναι το απόλυτο εκκλησιαστικό κιτς ένα ακόμη πολιτισμικό σοκ….

dimpenews.com

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χτες πήγα στην εκκλησία και με κάρφωσαν! με έδειξαν με το δάκτυλο οι γριές που θα πάνε στον παράδεισο. Με κόλασαν και που την είπαν τόσο άσχημα μου βλαστήμησα και καταράστηκα από μέσα μου. Φταίω αλλά δεν τους αντέχω άλλο.

amethystos είπε...

Βάκχες. Εχουν ήδη κομματιάσει τίς ψυχές τών παιδιών τους. Δυστυχώς δέν είμαστε έτοιμοι νά αντιμετωπίσουμε όπως χρειάζεται τήν ειδωλολατρία τού σημερινού εκκλησιασμού. Χεσμένες πάνω τους μέ τόν προκείμενο θάνατο δέν μάς αφήνουν ούτε νά τίς λυπηθούμε. Θά μπορούσες νά τούς πείς. Ναί καί εγώ θά πεθάνω αλλά όχι ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

τους είπα για την Ύβρη που διαπράττουμε προς το Άγιο πνεύμα. Σε ένα πρόσωπο μίλησα, τρία μου μιλούσαν σαν να είμαι 'μπαλάκι' τους. Το κορυφαίο ήταν το εξής: 'ακολουθούμε τους κανόνες. Δεν μπορούν όλοι να κάνουν λάθος', 'δεν είναι παραλία εδώ'και άλλες αηδίες που δεν θα πω. Προσκυνούσαν τις εικόνες με μάσκα και τον Νυμφίο. Εγώ δεν σηκώθηκα καν όρθια. Γιατί?
καλύτερα στο θέατρο είναι.

Με αυτά που σκέφτηκα πως θα πάω στο Μέγα Ευχέλαιο? Ντρέπομαι. Σκέφτηκα μαύρα τέρατα. Και είπα μετά. Άλλη μια πτώση και είναι μεγάλη. Μάλλον, είναι το τελευταίο μου Πάσχα αυτό. Δεν είναι μόνο αυτά τα γεγονότα. Ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε. Χρόνια σας διαβάζω. Να είστε καλή . Καλή ΑΝΆΣΤΑΣΗ να έχετε.

amethystos είπε...

Γι' αυτό είναι τό ευχέλαιο.Γιά νά ξανασηκωνόμαστε εμείς πού ξαναπέφτουμε. Η πίστη τών σημερινών χριστιανών δέν έχει περιεχόμενο. Είναι μάταιο νομίζω νά προσπαθούμε νά φέρουμε τά πράγματα μπρός στήν αλήθεια τής Πίστεως. Δέν κάνουμε διάλογο. Μιλούν μέ τούς λογισμούς τους. Καί μισούν καί τούς νέους γιατί σκέφτονται ότι χαίρονται αυτά πού επιθυμούσαν αλλά δέν μπόρεσαν. Δέν χωρά η απογοήτευση. Δέν είναι εύκολο νά συναντήσουμε σήμερα χριστιανούς στίς εκκλησίες. Καλό Ευχάλαιο καί Καλή Ανάσταση. Αν μπορούμε κοινωνούμε τήν Μ. Πέμπτη όπως λένε οι Αγιοί μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ, τι σας κάνανε οι κουφαλόγριες; Για Όνομα!πείτε και σε μένα που έρχομαι από άλλη γειτονιά μήπως και καταλάβω. εσείς όλοι εδώ μέσα ...ξεραινόσαστε...
Φοράγανε οι γριές μάσκες και εσείς δεν φοράγατε; ε και; ΟΛΟΥΣ ο Θεός θα μας φυλάξει έτσι κι αλλιώς. ΑΝ ΔΕΝ μας φυλάει ο Κύριος, ΜΑΤΑΙΕΣ ΟΛΕΣ οι προφυλάξεις...

amethystos είπε...

Σήμερα φυλαγόμαστε εμείς από τόν Θεό, ο οποίος είναι πλέον επικίνδυνος. Τό καλό είναι ότι κατέρρευσε η αγαπολογία.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

χαλαρωσε είπε...

Φοράγανε οι γριές μάσκες και εσείς δεν φοράγατε; ε και;

παλιογρια δεν χωραει ε και. ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟ ΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΕ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΤΕ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟς;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χαλάρωσε διαβάζω καιρό τα σχολιά σας και σας "κόβω" για άνθρωπο που αγαπάει του Θεού την Αλήθεια και τη δικαιοσύνη.Σας εύχομαι υγεία ψυχής και σώματος..τα περισσότερα σε έναν άλλο σχολιασμό, μετά το Πάσχα, (να φάμε κανά κοψίδι, να έρθουμε στα συγκαλά μας), ωστε να προχωρήσουμε τηΝ -μισοτηγανισμένη σαν τα ψάρια του θρύλου της Πόλης- συζήτηση...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!