Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

γράφει ο Ιωάννης  Αυξεντίου  

    "Όσοι απομείναμε πιστο στην παράδοση, όσοι δεν αρνηθήκαμε το γάλα που βυζάξαμε, αγωνιζόμαστε, άλλος εδώ, άλλος εκεί, καταπάνω στην ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αυτος που θέλουνε την Ελλάδα ένα κουφάρι χωρς ψυχή, ένα λουλούδι  χωρς μυρουδιά. Κουράγιο, ο καιρς θα δείξει ποιος έχει δίκιο, αν και δε  χρειάζεται ολότελα αυτ η απόδειξη."

                                                                  Φώτης Κόντογλου 
                   
 
Σε αυτό το μπλογκ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο γεγονός ότι ο γηγενής πληθυσμός αυτής της χώρας ,σε  κάποιο  ποσοστό, το  μέγεθος του οποίου είναι απροσδιόριστο, αλλά πάντως δεν είναι ευκαταφρόνητο, έχει υποστεί σοβαρή αλλοίωση στην αρχετυπική απεικόνιση του ψυχικού του εικονοστασίου. Έτσι, δεν θυμίζει  σε τίποτα ότι προέρχεται από εκείνη την Παράδοση  που ο Φώτης Κόντογλου είχε αποκαλέσει: Η πονεμένη ρωμιοσύνη: «Οι λαοί που ζούνε με πόνο και με πίστη τυπώνουνε πιο βαθειά τον χαραχτήρα τους στον σκληρό βράχο της ζωής, και σφραγίζονται με μια σφραγίδα που δεν σβήνει από τις συμφορές κι από τις αβάσταχτες καταδρομές, αλλά γίνεται πιο άσβηστη. Με μια τέτοια σφραγίδα είναι σφραγισμένη η Ρωμιοσύνη. Τα έθνη που ξαγοράζουνε κάθε ώρα της ζωής τους με αίμα και μ' αγωνία, πλουτίζονται με πνευματικές χάρες που δεν τις γνωρίζουνε οι καλοπερασμένοι λαοί. Αυτοί απομένουνε φτωχοί από πνευματικούς θησαυρούς κι από ανθρωπιά, γιατί η καλοπέραση κάνει χοντροειδή τον μέσα άνθρωπο. Ενώ ο πόνος κατεργάζεται τους λαούς και τους καθαρίζει, όπως καθαρίζεται το χρυσάφι με φωτιά μέσα στο χωνευτήρι. Για τούτο η δυστυχισμένη Ρωμιοσύνη στολίστηκε με κάποια αμάραντα άνθη, που δεν τ' αξιωθήκανε οι μεγάλοι κι οι τρανοί λαοί της γης.» Σε πόσους αλήθεια νέο-Έλληνες ταιριάζει αυτή η περιγραφή; Μήπως σε αυτούς που ψήφισαν τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μάλλον πρέπει να είναι  απόγονοι…του Αχιλλέα; μήπως σε αυτούς που ψήφισαν τον Καμίνη στην Αθήνα, μάλλον απόγονοι του… Οδυσσέα; ή σε αυτούς που δίνουν το 20% στον Τσίπρα, μάλλον απόγονοι…του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, όταν θίχτηκε η τσέπη των νέο-Ελλήνων μαζεύτηκαν  κατά χιλιάδες στο σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν. Όμως για το πρόβλημα των βαρβαρικών ορδών που έχουν κατακλίσει την Ελλάδα, για το οποίο θα έπρεπε να μαζευτούν εκατομμύρια έξω από τη βουλή, δεν είδα κανέναν. (Να θυμίσω δε, ότι ακόμη και αυτοί οι «αγανακτισμένοι του Συντάγματος» κατέβηκαν μετά από την προτροπή των Ισπανών: «Που είναι οι  Έλληνες;» φώναζαν την άνοιξη του 2011 οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι της Puerta del Sol. Πράγματι, καλή ερώτηση: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;) Επειδή λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, τουλάχιστον για κάθε ειλικρινή παρατηρητή αυτής της χώρας,  καλά θα ήταν να σταματήσουμε τις «εθνικιστικές κορώνες» που απλώς επικαλύπτουν και εξωραΐζουν το πρόβλημα, και να κοιτάξουμε να εφαρμόσουμε μία Δεξιά πολιτική  και στάση ζωής, η  οποία θα «ξεχωρίσει την  ήρα από το στάρι».

Άραγε, σε αυτήν εδώ τη χώρα, ποιός από τους δύο θα νικήσει;
Πράγματι, εάν κάποιος βροντοφωνάζει ότι είναι «εθνικιστής», αλλά εγώ παρατηρώ ότι μάλλον θυμίζει άξεστο και ακαλλιέργητο νέο-Έλληνα, τότε δεν θέλω να  με  θεωρεί «δικό του». Μα, θα ρωτήσει κάποιος, αυτός μπορεί να σου πει ότι έχει «ελληνική συνείδηση». Απαντώ: ελληνική συνείδηση μπορεί να έχει, αλλά και οι χούλιγκαν ελληνική συνείδηση έχουν. Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν η «συνείδηση του». Με ενδιαφέρει εάν έχει ελληνική συμπεριφορά  και  ελληνικό πνευματικό κόσμο. (βέβαια και αυτή την φράση δεν την καταλαβαίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, αλλά τι να κάνουμε, να μπούμε μέσα στους εγκεφάλους δεν μπορούμε). Τέλος πάντων, ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Σε προηγούμενο άρθρο σε αυτό το μπλογκ  είχε γραφει: «Για πολλά χρόνια, το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να κάνει τις διάφορες βρομοδουλειές του αλλά και για να μπορεί να διατηρείται  στην εξουσία, έφερε στην επιφάνεια όλα τα κατακάθια της κοινωνίας (…) Και για να γίνουμε ακόμη πιο ξεκάθαροι, να περιγράψουμε τις ιδιότητες αυτών των κοινωνικών ομάδων: Άτομα με χαμηλό νοητικό επίπεδο αλλά με ενστικτώδη πονηριά, άτομα με διαφόρων ειδών ψυχοπάθειες και νευρώσεις καθώς και με σεξουαλικές ανωμαλίες πάσης φύσεως, άτομα με κυνισμό και με βασικό ενδιαφέρον την απόκτηση υλικών αγαθών, άτομα ακόμη και με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά χαμηλού πνευματικού επιπέδου, μέχρι και κοινοί εγκληματίες». Άρα τι θα πρέπει να γίνει, εάν όντως έτσι έχει η κατάσταση; Νομίζω ότι μόνον μια απάντηση υπάρχει: Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΙΑ.

Βέβαια, με το υπάρχων πολιτικό σύστημα, πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αφού οι άρχοντες αυτής χώρας, μόνον Ελληνική μαγιά δεν έχουν, μάλλον έχουν… μαγιά μπύρας,  γι΄αυτό και είναι τόσο φουσκωμένοι με... διοξείδιο του άνθρακα. Αναγκαστικά λοιπόν, τουλάχιστον για την ώρα, την κατάσταση πρέπει να την πάρει στα χέρια του, όπως μπορεί, ο καθένας από εμάς. Είναι γνωστό, ότι οι πιο υγιείς πνευματικά άνθρωποι σε αυτή την χώρα, μέχρι τώρα δεν ήθελαν να αναμιγνύονται με τα πολιτικοκοινωνικά τεκταινόμενα, ήταν και είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων , κάνουν την δουλειά τους, ζουν τις οικογένειες τους, ασχολούνται με θέματα πνευματικά, απεχθάνονται την επαφή με έναν παρηκμασμένο κοινωνικό περίγυρο. Λοιπόν, ήλθε η ώρα να βγείτε από το καβούκι σας  και να  ανακαταλάβετε την γειτονιά σας, την πόλη σας, τον νομό σας, την χώρα σας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ο γηγενής πληθυσμός αυτής της χώρας ,σε κάποιο ποσοστό, το μέγεθος του οποίου είναι απροσδιόριστο, αλλά πάντως δεν είναι ευκαταφρόνητο, έχει υποστεί σοβαρή αλλοίωση στην αρχετυπική απεικόνιση του ψυχικού του εικονοστασίου".


-ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΦΡΑΣΗ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

..............................
"Πράγματι, εάν κάποιος βροντοφωνάζει ότι είναι «εθνικιστής», αλλά εγώ παρατηρώ ότι μάλλον θυμίζει άξεστο και ακαλλιέργητο νέο-Έλληνα, τότε δεν θέλω να με θεωρεί «δικό του». Μα, θα ρωτήσει κάποιος, αυτός μπορεί να σου πει ότι έχει «ελληνική συνείδηση». Απαντώ: ελληνική συνείδηση μπορεί να έχει, αλλά και οι χούλιγκαν ελληνική συνείδηση έχουν. Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν η «συνείδηση του». Με ενδιαφέρει εάν έχει ελληνική συμπεριφορά και ελληνικό πνευματικό κόσμο. (βέβαια και αυτή την φράση δεν την καταλαβαίνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, αλλά τι να κάνουμε, να μπούμε μέσα στους εγκεφάλους δεν μπορούμε)."

-ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΟΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ.

ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΘΟΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ ΑΚΟΛΑΣΙΑ, ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.

ΚΑΙ ΛΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ...ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΛΕΥΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΛΕΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ;

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΟΟΟΛΥ ΑΡΓΑ,
Ι Σ Ω Σ.

............................
"Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΙΑ".

-Ανακατάληψη της χώρας με ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕΣΑ θα γίνει σε 150 χρόνια ΠΙΘΑΝΟΝ.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

Την ανακατάληψη της χώρας από τους πολίτες με όπλα (αν υπαινίσσεσαι όπλα) τη θεωρώ ΚΑΘΑΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

Ετσι,ό,τι θα κερδίσει ο λαός από τη μία ...επανάσταση θα το χάσει από την άλλη αντεπανάσταση.

Βλέπεις τι ΑΙΣΧΡΟΣ λαός είμαστε;

Τώρα που κόπηκαν οι μισθοί αναδευτήκαμε. Όταν για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ, δε σαλεύει ΚΑΝΕΙΣ.

Μωρέ για ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΟ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΧΙ ΟΠΛΟ αλλά ούτε σκουπόξυλο!

.........................
Είναι γνωστό, ότι οι πιο υγιείς πνευματικά άνθρωποι σε αυτή την χώρα, μέχρι τώρα δεν ήθελαν να αναμιγνύονται με τα πολιτικοκοινωνικά τεκταινόμενα, ήταν και είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων , κάνουν την δουλειά τους, ζουν τις οικογένειες τους, ασχολούνται με θέματα πνευματικά, απεχθάνονται την επαφή με έναν παρηκμασμένο κοινωνικό περίγυρο. Λοιπόν, ήλθε η ώρα να βγείτε από το καβούκι σας και να ανακαταλάβετε την γειτονιά σας, την πόλη σας, τον νομό σας, την χώρα σας".
...................
-Δεν προσφέρεις φίλε κίνητρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΜΕΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

ΚΑΛΗ ΨΥΧΉ!

Ανώνυμος είπε...

Μυγάκια, σφηκάκια και σκουληκάκια με άποψη και μούρη επί του θέματος, ΔΕΝ σας πέφτει Λόγος...
Α ρε να σας δω, τι θα κάνετε, - καταρχήν - χωρίς δουλάκια και βαφές μαλλιών και "προσώπων"...
Καλή ψυχή να πείτε στα πεθαμένα σας, γιατί εσείς έχετε ΗΔΗ τελειώσει...

amethystos είπε...

Ο διάβολος διαιρεί καί χωρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει χανεται η Ελλαδα ; Μπορει να χαθει μια χωρα αν δεν το θελει ο κοσμος της ; Μια λυση υπαρχει . Καμια συνεργασια με αυτο το κρατος και την αρχουσα ταξη του . ΚΑΜΙΑ . Αρνηση οποιασδηποτε πληρωμης . Πληρης αποχη απο τις εκλογες για να μην εχει κανεις κερατας νομιμοποιηση να μας υποδουλωσει . Στοπ σε ολες τις ηλιθιες κουβεντες περι ονου σκιας στυλ . Τι ειμαστε ; Ρωμιοι οικουμενικοι η ελλαδικοι με συνορα ; Και αλλες τετοιες αηδιες που τις σιγονταρουν γραφιδες των 5 και βαλε χιλιαδων ευρω για να εχουν να ασχολουντε οι ημιμαθεις του διχιλιαρου . Και στοπ στις προσκαιρες κραιπαες των ατελειωτων εορταστικων τριημερων στυλ Αγιου Πνευματος οπου ολες οι κουφαλιτσες οι μεν μεγαλοι θα πινουν αμεριμνα το ουζακι τους οι δε πιτσιρικοι θα φουμερνουν αμεριμνα τους μπαφους τους . Αμαν πια . Δεν κοιταμε που θα γινουμε Μπαγκλαντες ; Η ξεσηκωνομαστε η θαφτασει ο μισθος 300 ευρω και τα εξοδα 800 οποτε ολοι δουλοι σταδιακα . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Στο μαυρομικρόψυχο ανων. 12:46

(αφού η "καλή ψυχή" δεν σου αρέσει φίλε, ΥΠΟΘΕΤΩ θα έχεις μαύρη και μικρο...κούδουνη ψυχή, έτσι που εκφράζεσαι ΕΜΠΑΘΕΣΤΑΤΑ, ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ σου ανθρώπους εδώ μέσα, που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να σχολιάσουν το κείμενο. )

ΦΥΣΙΚΑ και εχω ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΨΗΣ!
;-)
ΔΕΝ είναι σωστότερη η δική σου άποψη από τη δική μου.

Θυμάσαι την παροιμία των Αγγλων περί...τρυπίδας;


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ την άποψή του, κομπλεξικούλη μου,
χωρίς να τον ανασκολοπίζουν οι μαυρομικρόψυχοι σαν και του λόγου σου,βαλτέ πρακτοράκο μου, που ονειρεύεσαι εμφύλιους και αίματα.
;-(
Αμ ΔΕΝ θα σου κάνουμε τη χάρη!

Ανώνυμος είπε...

Α! ωραία! άρχισαν πάλι τα ..γαλλικά στη σελίδα! Καιρό είχαν να ξυπνήσουν τα αίματα!

Ανώνυμος είπε...

Α.Μ.
το χαρτί ενός γνωστού ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, που παίρνει σύνταξη 1200 περίπου αυτή τη στιγμή, γράφει σε μια ακρούλα:
"εγγυημένη σύνταξη 383 ευρώ".
Λοιπόν;
Καταλαβαίνεις, τι του λένε λάου λάου με κείνη τη λεξούλα "εγγυημένη"; καταλαβαίνεις που οδηγούμαστε;Απλά δεν μας το φωνάζουν μεγαλόφωνα για να μην...τρομάξουμε!
Επειδή ΚΑΤΑκλεψαν τριακόσια μεγαλολαμόγια, επί τριάντα χρόνια με διάφορα τερτίπια και πρακτικές, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, αντί να ανοιχτούν όλοι οι κρυφοί και φανεροί λογαριασμοί τους εδώ και στα εξωτερικά, αντί να ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ολων αυτών οι περιουσίες,και να τους στείλουν στα κάτεργα να σπάνε πέτρα, απλώς τόλμησαν και το ψέλλισαν μια δυο μέρες τα μεγκαλομου...κάναλα, και μετά το όλον ΑΝΟΜΗΜΑ κάναν γαργάρα και μόκο μόκο μόκο. Το καταλάβαμε.

Θα θυμήσω ότι όταν το ειδικό δικαστήριο έβγαλε ένοχο ΚΛΟΠΗΣ τον Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως μετά στις εκλογές του 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου, πήρε ένα ποσοστό 40τ οις εκατό!!!

Όταν το είδαν αυτό κάποιοι εναπομείναντες ΕΝΤΙΜΟΙ και ΝΟΥΝΕΧΕΙΣ, , καταλάβαν ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ότι αυτός ο τόπος ΔΕ ΣΏΝΕΤΑΙ με ΤΊΠΟΤΑ! Ποιος τους έδινε σημασία;
ΚΑΝΕΝΑΣ.Μπορεί να τους κράζαν και για ακροδεξιούς, αν τολμούσαν να διατυπώσουν ΦΩΝΑΧΤΑ την παραπάνω σκέψη τους.

Συμπάρασμα φίλε Α.Μ.

Γουστάρει, παιδί μου, ο τσιφτετελιαζόμενος Ελληνάρας, γουστάρει ο τόπος κλοπή, γουστάρει λαμογιά, διαπλοκή, σεξουαλική ασυδοσία κάθε είδους, παραχάραξη των Παραδόσεων, φτύσιμο στους τάφους των τιμημένων νεκρών.

Τα γουστάρει όλα αυτά. ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ στο DNA του, τι το πσάχνεις;
;-)

Αφού τα γουστάρει, αφού ΔΕΝ υπάρχουν ούτε πολιτικοί
(Τον τελευταίο Πολιτικό της Ελλάδας, το Νάνο, που ήταν Γιγαντας, τον σκοτώσαν οι κοτζαμπάσηδες, τα ξέρεις) αφού δεν υπάρχουν ΟΥΤΕ ιερωμένοι, ούτε Δάσκαλοι να δυναμώσουν και να ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ, τα πολωλά, τι περιμένεις; μούτζω τα...