Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Φαρισαϊσμός εναντίον Νικολαϊτισμού.

ΟΙ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ

και

Σχετίζεται άμεσα με την Χριστολογία και τα αδιάβλητα πάθη
Του Πρωτοπρεσβυτέρου  Βασιλείου Βολουδάκη
«Πορνεία ου γάμος ουδέ γάμου αρχή» (Μ. Βασίλειος)  

Η συνέχεια στην ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ
 
Εμφανίστηκε ξαφνικά, μέρα πεντηκοστής, αυτό το σκοτεινό παλιό κείμενο του πρ. Βολουδάκη ενάντια στις προγαμιαίες σχέσεις και ενάντια στον Γιανναρά, για άγνωστους λόγους. Ίσως πλησιάζουν εκλογές και ο Γιανναράς είναι η προσωπικότης ακόμη, που μπορεί να φέρει διασημότητα! Θεμέλιο της επιχειρηματολογίας ο Μ.Βασίλειος ο οποίος πάλεψε με την ειδωλολατρία στην εποχή του και η ειδωλολατρία στηρίζεται στην πορνικότητα. Και μόνον. Γι’αυτό και συμβολίζεται μέ τον Ταύρο, σύμβολο της σεξουαλικής δύναμης. ο Κύριος όμως, το Ευαγγέλιο, πολέμησε κατ’αρχάς τον Φαρισαϊσμό. Ο οποίος είχε αυτονομήσει τον Νόμο. Πίστευε πώς μπορεί ο άνθρωπος να εφαρμόσει τον Νόμο. Γιατί όμως; Διότι ο Φαρισαϊσμός είχε ανακαλύψει κάτι απάνθρωπο. Την νομιμότητα. Την νομιμοφροσύνη. Που καθιστά μάταιη την ενσάρκωση και την Σωτηρία και την Εκκλησία. Ο Φαρισαϊσμός μοίραζε και μοιράζει ακόμη πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, πολύ πρίν εκδοθούν τα συγχωροχάρτια της παποσύνης.

Και μόνον στην συνέχεια προσέλαβε την προφητική Π.Δ. και τα απολωλότα. Τους Εθνικούς. Τους τελώνες και της πόρνες, τους Σαμαρείτες και τους Έλληνες. Απέναντι σ’αυτή την Φαρισαϊκή Εκκλησία που συγχέει την νομιμότητα με την Σωτηρία, ο Απ.Παύλος θα είναι το αιώνιο σκάνδαλο. Και δέν είναι τυχαίο πώς ο Απ.Παύλος δέν ταιριάζει ούτε στους Οικουμενιστές. Απύθμενο Ορθόδοξο θράσος, να φυλακίσουμε τον Κύριο, τον Θεό, στα όρια μίας μυστηριακής νομιμοφροσύνης, όπως ο Προτεσταντισμός τον περιόρισε στα όρια της λογικής και ο Πάπας στην αποστολική διαιώνιση, χωρίς την Αγιότητα.
Μόνον η πορνεία καταστρέφει την ανθρώπινη οντότητα; Η υπερηφάνεια, η φιλαργυρία; Πάθη που κυριαρχούν ανενόχλητα τον πρ.Βολουδάκη; Η μετάνοια ενώνει με τον Κύριο. Και μόνον. Η συναίσθηση τής αμαρτίας. Κατανοεί άραγε τις ευχές που διαβάζει; Ότι η Εκκλησία ανήκει στους Αγίους; Προσπαθεί ή είναι ήδη σωσμένος; Έχει φόβο θεού ή είναι μικρός Θεός ο ίδιος και εμείς οφείλουμε να τον φοβόμαστε;
Απο τον καρπό φαίνεται το δέντρο. Είναι απόλυτη συμβουλή καί προστασία απο τους ψευδοπροφήτες. Ποιοί είναι δηλαδή οι καρποί όλων αυτών των νόμιμων γάμων; Ή των παπάδων; Ο λαός γνωρίζει, απλώς δέν τα ανεβάζει στην συνείδηση του, ακόμη. Που είναι αυτά τα παιδιά της νομιμοφροσύνης; Τα παιδιά των Κανόνων;
Τα παιδιά του Ορθόδοξου σωλήνα; Σήμερα ζούμε ημέρες κρίσεως. Πράγματα που σε καιρό Ειρήνης μπορούσαν να υπάρχουν και να συνυπάρχουν, χρειάζονται ξεκαθάρισμα. Δέν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να είμαστε παθητικοί, διότι οδηγήσαμε την ζωή σε αδιέξοδο. ΔΕΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ. ΟΥΤΕ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΧΡΙΣΤΩΝ. 
Οι κανόνες που προέκυψαν από τις συνόδους προστατεύουν την Εκκλησία και τους πιστούς από την αίρεση. Τηρώντας λοιπόν τους κανόνες δεν κινδυνεύουμε από την αίρεση. Είναι σύνορα, πού καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Δεν μπορούν οι κανόνες να μας οδηγήσουν στον Κύριο, να μάς κάνουν Χριστιανούς, δεν έχουν αυτόν τον σκοπό. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ. 

Αμέθυστος. 

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Πορνεία ου γάμος ουδέ γάμου αρχή»

Και τα ζευγάρια που έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις πριν το γάμο;

Ανώνυμος είπε...

Αμαρτάνουν θανάσιμα και κολάζονται αν δε μετανοήσουν. Επίσης δεν μπορούν οι άνδρες να γίνουν παπάδες και κανονίζονται αμφότεροι με πολλά χρόνια αποχής απ τη Θεία Κοινωνία. "Άγιος γίνεσαι, παπάς δε γίνεσαι".
Υ.Γ. Αυτά έπρεπε να τα ξέρεις και να μην υποβάλλεις ερωτήσεις για γνωστά πράγματα.

amethystos είπε...

Ο Αγιος Γρηγόριος Νύσσης ήταν παντρεμένος.Δύο θεοί;Αλλος φτιάχνει τού ς παπάδες καί άλλος τούς αγίους;

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστος δηλωσε απεριφραστα οτι ο λογος του θα εχει ισχυ ακομη και οταν καταστραφει το συμπαν . Εμεις παραβηκαμε κατα 99 τοις 100 τον λογο του με την βοηθεια - αυτο θα ειναι το ελαφρυντικο μας - και των παπαδων ειδικα των θεωρουμενων αυστηρων . Και το ευαγγελιο και ο νομος της φυσης εχουν μια πηγη . Τον Θεο . Αρα δεν ειναι δυνατον το ενα να αντιτιθεται στο αλλο . Ο Χριστος ξεκαθαρισε οτι ο ανθρωπος μια φορα ερχεται σε γαμο . Μια φορα νυμφευεται ο αντρας μια φορα παντρευετε η γυναικα . Τα αλλα ειναι πορνειες και μοιχιες . Την ερμηνεια αυτου του φαινομενικα φοβερου και αυστηρου λογου την εδωσε ο μεγιστος των Πατερων ο Ιωαννης Χρυσοστομος . Τωρα τι λενε οι παπαδες . Οτι ο ανθρωπος μεχρι να φτασει κοντα 40 μπορει να παραβαινει διαρκως αυτη την εντολη αλλα με μια προυποθεση . Να μην το περηφανευεται για να μην θεωρηθει νικολαιτης . Και σε καθε παραβαση - μεχρι να παντρευτει σε προγαμιαιες σχεσεις και μετα σε εξωγαμες σχεσεις - να προστρεχει στο πετραχηλι . Αρκει να μην το θεμελιωνει θεωρητικα . Στο μεταξυ σε καθε αντρ η γυναικα μεχρι την ηλικια γαμου που ορζουν αυτοι οι υποκριτες περιπου στα 35 θα υπαρξουν και καποιες ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες . Nema problema για τους ιερεις παραδοσιακους και μη . Εκτρωση και μετα πετραχηλακι . Αρκει να μην πουν οτι ειναι σωστη η εκτρωση . Τοτε ειναι αιρετικοι . Να τις κανουν και μετα να τις εξομολογουντε . Ετσι με το πετραχηλι τους καταργουν δυο εντολες . Το ου μοιχευσεις και το ου φονευσεις . Και βαζουν και την θεομπαιξια και την απωλεια ψυχων . Γιατι βεβαια κανεις ανθρωπος που μοιχευει μετα τον χωρις ερωτα γαμο του στα 35του και που θα εχει συντελεσει και σε δυο τρεις εκτρωσεις και που θα εχεικανει και 19 με 15 προγαμιαιες σχεσεις μεχρι να βαλει κουλουρα δεν θα το θεμελιωσει θεολογικα . Θα το εξομολογηθει καποια στιγμη μεσοβδομαδα οποτε οκ . Ο νομος του Θεου ομως δεν τα ξερει αυτα τα κολπακια . Ο ανθρωπος πρεπει να ερχεται σε γαμο νεαρος . Γιατι αλλιως δεν μπορει να καταπολεμησει τις ορμες του που του τις εχει βαλει ο ιδιος ο Θεος . Ελαχιστοι ειναι για παρθενια . Αν παει καποιος να καταπολεμησει τις ορμες του η μοιχος θα γινει η πορνος η ομοφυλοφιλος που ειναι και διαστροφη . Και οταν παντρευτει - προτου τακτοποιηθει πληρως γιατι αλλιως θα εχει ερθει σε πολλες σχσεις και καποιεςαναποφευκτες εκτρωσεις - οσα παιδια ερθουν πρεπει να δουν το φως του ηλιου . Προμελετημενη παραβαση και μετα θετρικη εξομολογηση ειναι θεομπαιξια και να μη νομιζουν οι παπαδες οτι το πετραχηλι τους αντικαθιστα τον λογο του Θεου . Α.Μ

Κ.Τ. είπε...

Αμέθυστε ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης ήταν παντρεμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε σχέσεις πριν το γάμο. Όταν έγινε επίσκοπος Νύσσης ήταν ήδη χήρος. Ακόμα και σήμερα υπάρχει κάτι σαν «επίσκοπος εκ χηρείας», αν το λέω σωστά. Καταλαβαίνω κάπου λάθος;
Κατά τα άλλα, ο Α.Μ, για μια ακόμα φορά, ορθώς έφη.

amethystos είπε...

Ούτε η τήρηση τών κανόνων ούτε η μή τήρησή τους, οδηγούν στόν Κύριο.Μόνον η τήρηση τών εντολών Του.Καί τηρούνται από τούς πιστούς του,από αυτούς πού κάλεσε ,από όσους τον ζήτησαν.

amethystos είπε...

Δέν γεννήθηκε Χριστιανός φίλε, όπως εμείς.

Κ.Τ. είπε...

Α, με την ευκαιρία: Θα μπορούσες να κατονομάσεις τις ΕΝΤΟΛΕΣ σε διάκριση από τους ΚΑΝΟΝΕΣ; Υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα εδώ...
Μια συνήθης ευχή που δίνουν οι γεροντότεροι μοναχοί σε όσους έχουν μόλις καρεί είναι: «να γίνεις καλός εργάτης των εντολών του Κυρίου».

Κ.Τ. είπε...

"Δέν γεννήθηκε Χριστιανός φίλε, όπως εμείς."
Αν και η απάντησή σου μάλλον με μπέρδεψε, ωστόσο μου αρέσει!
Εννοείς μάλλον ότι εμείς είμαστε "κανονισμένοι"! Κανονικά!
Τι μπάχαλο, Θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος πριν από κάθε "παραχώρηση", ορίζει και μια δέσμευση.
1. Όταν στους πρωτοπλάστους δίδει προς βρώσιν φρούτα, καρπούς, χόρτα και μετά στον Παράδεισο, εκτός από αυτά παραχωρεί και την κρεοφαγία, την συνοδεύει με περιορισμούς, ως προς το αίμα, και με νηστεία.
2. Όταν «παραχωρεί» τις σεξουαλικές σχέσεις (μετά τον Παράδεισο), κι εδώ δεν δίνει απόλυτη ελεύθερα, αλλά θέτει περιορισμούς (μονογαμία, καθαρμοί...), στην δε Κ. Διαθήκη, πέρα από όσα διασώθηκαν από την Παλαιά, έχουμε και την ευλογία της Εκκλησίας δια του Επισκόπου, που κατέληξε στο τελετουργικό του σημερινού γάμου.
3. Οι εν τω γάμω γενετήσιες σχέσεις, όπως και οι διαδικασίες της αυτοσυντηρήσεως (τροφή, στόμα, λαιμός, γαστήρ) είναι διαδικασίες του παρόντος αιώνος, που στον μέλλοντα θα καταργηθούν. «Πάντα ταύτα καταργηθήσονται». Η χρήση τους δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι η γνώση του Θεού, η απόκτηση των χαρισμάτων του Πνεύματος, η μεταποίηση, η αναγωγή όλων αυτών σε αγάπη προς τον Θεόν δια της θείας Χάριτος.
4. Οι εκτός γάμου σχέσεις είναι πορνεία και θανάσιμο αμάρτημα. Οι εντός του γάμου εγωϊσμοί, ακράτειες, υπερβολές, «βιασμοί» κ.λπ., είναι άλλου είδους αμαρτία, αλλ’ ου πορνεία. Κάπου διάβασα τη γνώμη αγίου ανδρός, που ερμήνευε τη φράση του Χριστού «πάς ο εμβλέψας ...ήδη εμοίχευσε αυτήν», έγραφε: «Εἰ γὰρ βούλει ὁρᾷν καὶ τέρπεσθαι, ὅρα τὴν σαυτοῦ γυναῖκα, καὶ ταύτης ἔρα διηνεκῶς· οὐδεὶς κωλύει νόμος. Εἰ δὲ τὰ ἀλλότρια μέλλεις περιεργάζεσθαι κάλλη, κἀκείνην ἀδικεῖς ἀλλαχοῦ μετεωρίζων τοὺς ὀφθαλμοὺς, καὶ ταύτην ἣν εἶδες, ἁπτόμενος αὐτῆς παρανόμως». Τούτο
5. Άκατανόητο το λογοπαίχνιο: «Άλλος Θεός φτιάχνει τους παπάδες και άλλος τους αγίους». Ο ίδιος Θεός τους φτιάχνει, όπως ο ίδιος Θεός ήθελε ο Δαβίδ να μην του φτιάξει ναό, ο δε Σολομώντας, παρόλο υπερβολικά «γυναικάς» και ειδωλολάτρης να του φτιάξει.
Όσο για την τήρηση των Κανόνων, ασφαλώς και οδηγούν στον Κύριο, αφού δεν ταυτίζονται ασφαλώς με τις Εντολές, αλλά τις ερμηνεύουν, τις φωτίζουν, καθοδηγούν όποιον έχει την διάθεση να αγαπήσει το Χριστό, αρκεί να μην πέσουν στα χέρια εξουσιολάγνου παπά και επισκόπου.

amethystos είπε...

Υπάρχει ένα βιβλιαράκι του Αγίου Νικοδήμου, ακριβώς με αυτό το θέμα. Καλύτερα να μήν τα μπερδέψουμε εμείς, και να αφήσουμε τον Άγιο Νικόδημο να μιλήσει.

amethystos είπε...

Ο Κύριος μετά την πτώση έδωσε τον θάνατο για να μήν γίνει η αμαρτία αθάνατος και έδωσε και την διαιώνιση για να μήν γίνει ο θάνατος, αθάνατος. Οι δερμάτινοι χιτώνες δηλαδή η εργασία και η γέννηση με πόνους, είναι εντολή του Κυρίου. Διαιώνιση θα πεί και μεγάλωμα, ωρίμαστη του ανθρώπου απο τους γονείς του ή την κοινότητά του, ή και τα δύο. Σήμερα οι νέοι επηρεάζονται απο δαιμονικές διδασκαλίες, διαφορετικά κάθε φυσικός άνθρωπος ψάχνει τη μία γυναίκα ή τον έναν άντρα που τους πέφτει στο λογαριασμό.
Οι άνθρωποι δέν ενώνονται για να κάνουν μόνο παιδιά. Μόνον τα ζώα ζευγαρώνουν για να κάνουν μόνον παιδιά. Η γέννηση του ανθρώπου εφόσον είναι εντολή του Κυρίου είναι δώρο Κυρίου. Οφείλεται σε έναν νόμο που είναι γραμμένος στην φύση μας και όχι σε κάποιον κανόνα που προείλθε απο κάποια σύνοδο.
Οι κανόνες και η υπέρβαση της φύσεως που διδάσκει η νεο-ορθοδοξία δέν διαφέρουν σε τίποτα.

amethystos είπε...

Στόν μέλλοντα αιώνα ουτε θά τρώμε, ούτε θά κοιμόμαστε,ούτε θά εργαζόμαστε.Δυστυχώς είμαστε γεμάτοι ιδεοληψίες.

Ανώνυμος είπε...

Και σας αρέσει ο μέλλων αιών, Αμέθυστε;
Όλη η αλήθεια είναι στο τώρα και στο εδώ, και τα δύο άπιαστα δε λέω...
Εργαζόμενοι τις εντολές μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε το κατ' εικόνα. Έτσι πετυχαίνεται αυτομάτως το καθ' ομοίωσιν.
Σε τι αίρεση ανήκω, πες μου.
:)

Ανώνυμος είπε...

Είναι ιδεοληψία; Μπορεί και να είναι, όπως το σκέφτεσθε. Αλλά όχι όπως το λέγει η Γραφή: Τότε "και ταύτα και ταύτην καταργήσει".

Ανώνυμος είπε...

Τις ιδεοληψίες σου amethyste που συνιστούν έτερον ευαγγέλιον καλό θα είναι να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου. Οι κοιλιόπνευστες, κατά Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο θεωρίες μας, αντιτίθενται στο Ευαγγέλιο.

amethystos είπε...

O Πνευματικός τί λέει;

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Παναγιώτης Μακρής

Αμέθυστος τα μάτια μου έχουν ματώσει από αυτά που βλέπω να γράφεις δηλαδή είσαι υπέρ των προγαμιαίων σxέσεων;
Εσύ λες ότι δεν μας πάνε οι κανόνες στον Κύριο συγγνώμη που στο λέω αλλά υπάρχει ένα σοβαρό θέμα εδώ. Οι κανόνες δεν δημιουργήθηκαν μόνο για να προστατεύουν από τις αιρέσεις τα σκέφτηκες αυτά πριν τα γράψεις; Είναι σύνορα που καλό είναι να τα αποφεύγουμε;
Άκου εδώ αγαπητέ μου λες ότι ο Χριστός δεν σαρκώθηκε για να μας σώσει από τα πάθη; τα πάθη θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι στενά συνδεδεμένα με τις αμαρτίες μας μάλιστα προέρχονται από αυτές και στην συνέχεια με την σειρά τους δημιουργούνε τις αμαρτίες όσο περισσότερες αμαρτίες κάνεις τόσο πιο δυνατό τα πάθη σου γίνονται και όσο πιο δυνατά τα πάθη σου γίνονται τόσο πιο πολλές αμαρτίες κάνεις. Ο Κύριος ήρθε για να μας σώσει από την δουλεία της αμαρτίας και κατά συνέπεια την δουλεία των παθών. Επειδή γράφεις για πόρνες και τελώνες θα πρέπει να ξέρεις τι έλεγε ο Χριστός στους αμαρτωλούς αφού τους ευεργετούσε για θυμήσου τι είπε στην μοιχαλίδα <> ο Κύριος δέχεται τα απολωλότα υπό την προϋπόθεση ότι έχουν πραγματικά μετανοήσει και θα προσπαθήσουν να μην ξανά αμαρτήσουν. Εσύ εδώ μου λες ότι <> είσαι στα καλά σου;
Τα ζώα ο μόνος λόγος που συνευρίσκονται είναι επειδή έχουν την επιθυμία να ικανοποιήσουν τις ορμές τους το ότι διαιωνίζουν το είδος εν αγνοία τους είναι άλλο θέμα. Άμα ήταν όπως το λες μόνο για την διαιώνιση του είδους τότε δεν θα πήγαινε αρσενικό με αρσενικό όπου υπήρχε έλλειψη θηλυκών γιατί όπως είναι γνωστό αρσενικό με αρσενικό δεν γίνεται να διαιωνίσουν το είδος. Γράφεις <> τι δικαιολογία είναι πάλι αυτή δηλαδή επειδή ζούμε σε χαλεπούς καιρούς ευλογούμε τα πάθη μας; Άκου αγαπητέ μου ο άνθρωπος οφείλει να κάνει αγώνα για χάρη του Κυρίου μέσα σε αυτόν τον αγώνα είναι και η νίκη επί των παθών τουλάχιστον η προσπάθεια τι και άμα έπεσες μια η δύο φορές ξανασήκω και προσπάθησε μια δυο φορές ο Κύριος θα σε ελεήσει και δεν θα ξαναπέσεις αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν γίνεται με ανθρώπινη δύναμη το επιχείρημά σου είναι άκυρο δηλαδή ο Θεός παλιά είχε την δύναμη να σε βοηθήσει να νικήσεις τα πάθη σου και τώρα δεν την έχει; Επειδή έγραψες για τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης να σου πω αγαπητέ μου γράφεις ότι δεν γεννήθηκε Χριστιανός γνωρίζεις ότι ήταν αδελφός του Μ Βασιλείου άκου λοιπόν τόσο ο Μ Βασίλειος όσο και ο Άγιος Γρηγόριος προερχόντουσαν από Χριστιανική οικογένεια στην οποία όλοι (αν όχι όλοι μεγάλο μέρος) αγίασαν ο δε Μ Βασίλειος ήταν πολύ πιστός Χριστιανός αν και όχι βαπτισμένος (ήταν απλά κατηχούμενος μέχρι που βαπτίστηκε) παρόλο που δεν ήταν βαπτισμένος ούτε αυτός ούτε ο Γρηγόριος ο Ναζιανζός ζούσαν σαν Χριστιανοί ενάρετα μέχρι να νιώσουν έτοιμοι να βαπτισθούν το ίδιο ισχύει και για τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης δεν θα πει ότι μέχρι τότε ζούσαν ασύδοτα όπως θέλεις εσύ να νομίζουμε σύμφωνα με τα λεγομενά σου. Μάλιστα ο Άγιος Νύσσης είχε χειροτονηθεί αναγνώστης μπορούμε να καταλάβουμε από τα παραπάνω τον πόθο που είχε για τον Χριστό άρα αυτά που θέλεις να νομίζει ο κόσμος για τον Άγιο δεν έχεις που να τα βασίσεις θυμήσου ότι μετά τον θάνατο της γυναίκας του προτίμησε να χειροτονηθεί ιερέας και να ζήσει με εγκράτεια παρά να παντρευτεί πάλι. Και μιας και μίλησες και για τον Άγιο Νικόδημο γράφοντας <> Θέλοντας να μας κάνεις να νομίζουμε ότι οι απόψεις σου συμφωνούν με του Αγίου θυμήσου αγαπητέ μου τον αόρατο πόλεμο του Αγίου Νικοδήμου όπου ο Άγιος σε προτρέπει όχι μόνο να μείνεις όσο πιο μακρυά γίνεται από τα σαρκικά πάθη άλλα ούτε να τα σκέπτεσαι.
Αυτά ήθελα να γράψω αν και υπάρχουν χιλιάδες άλλα πάνω σε αυτό το θέμα στα οποία τα γραφόμενά σου έρχονται σε σύγκρουση ωστόσο δεν θέλω να γράψω επί του παρόντος παραπάνω ελπίζω ο Θεός να σε φωτίσει να μην μείνεις κολλημένος σε αυτές τις αντίθεες απόψεις που έχεις ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι φυσιολογικές ή το ότι είναι αποδεκτές λόγο των καιρών και ελπίζω να με συγχωρέσεις αν προσέξεις εμπάθεια στα γραφόμενά μου.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτης Μακρής
Να υπενθυμίσω αδελφέ διάβασε την Αποκάλυψη στην αρχή με τις επιστολές στις 7 εκκλησίες διάβασε και πες μου πως χαρακτηρίζει ο Θεός τους Νικολαϊτες που κατά σύμπτωση είχαν τις ίδιες σχεδόν απόψεις με εσένα.

amethystos είπε...

Aγαπητέ κ.Μακρή όταν σταματήσει η αιμορραγία από τά μάτια σας, σάς συμβουλεύουμε νά διαβάσετε τό πρωπατορικό αμάρτημα τού π.Ιωάννη Ρωμανίδη, διότι η πίστη σας ανήκει στήν λατινική εκκλησία.
Από τή λατινική εκκλησία προέρχεται καί η πεποίθησή σας γιά τούς κανόνες.
Οι κανόνες πού εφαρμόζονται στήν ορθόδοξη εκκλησία στηρίζονται στό γεγονός τού νηπιοβαπτισμού. Προϋποθέτουν βαπτισμένους καί συνειδητούς χριστιανούς. Κάτι πού δέν υφίσταται στήν πραγματικότητα. Διότι χριστιανοί δέν υπάρχουν πλέον. Χάνεται καί το νηπιοβάπτισμα πολλές φορές.
Τά μοναστήρια δέχονται μόνον ενήλικες χριστιανούς διαθέτοντες απόφαση καί θέληση. ΚΛΗΣΗ.
Οι Νικαλαΐτες ήταν Γνωστική αίρεση. Δέν ήταν εκκλησιαστική αίρεση. Σήμερα πλέον είναι εύκολη η απόκτηση πληροφοριών πάνω στό κίνημα τού γνωστικισμού.
Ελπίζουμε καί ευχόμαστε αυτά πού γράψατε στά σχόλιά σας νά είναι ένα άτυχο περαστικό περιστατικό καί νά μήν οφείλονται σέ βαρύτερη νοητική βλάβη.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Αμέθυστος καλά έχεις πολύ πλάκα τι θα πει ήταν γνωστική αίρεση; καταλαβαίνεις τι γράφεις επειδή ήταν γνωστική αίρεση ξεχνάμε το ότι ήταν αίρεση ξέρεις τι μου θυμίζεις κάτι θεολόγους που πήγαν μια φορά στον γέροντα Παϊσιο και του είπαν ότι θα καταργήσουμε τις νηστείες επειδή δεν μπορεί να τις τηρήσει ο κόσμος. Ο Γέροντας τους απάντησε δηλαδή ευλογούμε τα πάθη μας; δηλαδή επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τις νηστείες θα τις καταργήσουμε; άμα κάποιος δεν μπορεί να τηρήσει την νηστεία και φάει γιαούρτι εντάξει δεν θα τον κάψει και ο Θεός ας πάει να το εξομολογηθεί. Καταλαβαίνεις γιατί τα είπε αυτά ο Γέροντας; γιατί δεν μπορούμε να ρίχνουμε την εκκλησία του Χριστού και κατά συνέπεια τον ίδιο τον Χριστό στο δικό μας επίπεδο, για αυτό υπάρχουν και οι κανόνες για να ανέβουμε εμείς στο επίπεδο του Χριστού. Η πεποίθησή μου για τους κανόνες προέρχεται από την λατινική εκκλησία; θα πρέπει να ξέρεις ότι η λατινική εκκλησία πλέον έχει καταργήσει τους κανόνες. Τι θα πει ότι δεν υφίσταται στην πραγματικότητα συνειδητή χριστιανοί δηλαδή επειδή δεν είναι συνειδητή δεν χρειάζεται να τηρούν τους κανόνες;

Παναγιώτης Μακρής είπε...

ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ: Οι εκκλησιαστικοί Πατέρες, συμπεριλαμβάνουν στην πορνεία όλες
τις μορφές σεξουαλικών παθών. Η χρήση της σεξουαλικότητας δεν είναι έμφυτη,
αλλά συνέπεια του αμαρτήματος των πρωτοπλάστων. Αφού αποστράφηκαν το Θεό,
Αδάμ και Εύα, επεθύμησαν ο ένας τον άλλο και ενώθηκαν σεξουαλικά, διδάσκουν οι
Πατέρες στηριζόμενοι στη Βίβλο (Γέν. γ΄ 16, δ΄ 1). «Η παρθενία άνωθεν και εξ
αρχής εφυτεύθη (...) εν παραδείσω παρθενία επολιτεύετο. Ότε δια της παραβάσεωςθάνατος εις τον κόσμον εισήλθε, τότε έγνω Αδάμ την γυναίκα αυτού και συνέλαβε και
εγέννησε» (Ιωάννης Δαμασκηνός). Ο Άγιος Μάξιμος Ομολογητης διαβεβαιώνει ότι
αν οι άνθρωποι είχαν παραμείνει στην προπτωτική κατάσταση, ο Θεός με άλλο
τρόπο θα προέβλεπε το «πληθύνεσθε». Το γεγονός ότι, κατά τη δημιουργία, τους
εφοδίασε με αναπαραγωγικά όργανα, ήταν πρόβλεψη μεταπτωτικών αναγκών τους,
την οποία πτώση προγνώριζε, αλλά δεν προκαθόριζε. Στην μεταπτωτική κατάσταση,
κανόνας τελειότητας παραμένει η παρθενία. Όμως, η χρήση της σεξουαλικότητας στο
γάμο δεν καταδικάζεται: επιτρέπει τη διαιώνιση του ανθρώπινου γένους στη νέα
κατάσταση, ευλογούμενη από το Θεό (Γέν. θ΄ 7).

Πηγή : http://www.filoumenos.com/orthodoksia/pateriki-sofia/6959-i-porneia-28kai-entos-toy-gamoy29.html#ixzz2XJXqwfkT

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Από όλα τα παραπάνω που έχω δημοσιεύσει τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει και θεωρείς ότι έρχεται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη θεολογία;

amethystos είπε...

Είναι Γνωστική αίρεση σημαίνει πώς ανήκει στήν Γνωστική κοσμολογία. Μανιχαϊστικής καταγωγής.Δέν είναι εκκλησιαστική αίρεση. Ας πούμε για παράδειγμα ότι στον κορμό του Ινδουισμού ο Βουδισμός είναι μια αίρεση. Αλλά δεν είναι εκκλησιαστική αίρεση.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Και εγώ αμέθυστε σου ξαναλέω επειδή είναι γνωστική θα πει ότι δεν έχει πλάνες όπως όλες οι αιρέσεις έτσι και ο Νικολαϊτισμός είναι γεμάτος βρομερές ιδέες που οδηγούν στην απώλεια ψυχών.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Κοίτα για να το ξεκαθαρίσουμε οι προγαμιαίες σχέσεις θεωρούνται πορνεία από την Εκκλησία. Ας σου δώσω να καταλάβεις γιατί: ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα αντρόγυνο το οποίο δεν έχει περάσει από το μυστήριο του γάμου, αυτοί είναι αρραβωνιασμένοι αγαπιούνται και θέλουν να κάνουν τέκνα αλλά δεν θέλουν να περιμένουν 2 μήνες μέχρι να γίνει ο γάμος τους και έτσι έρχονται σε σαρκική επαφή. Ρωτώ εγώ είναι πορνεία αυτό; Απαντώ βεβαίως και είναι και είναι επειδή δεν διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη σαρκική σχέση μεταξύ 2 ατόμων τι διαφορά έχουν αυτοί οι 2 από 2 άλλους που έρχονται σε σαρκική επαφή κάποιο βράδυ σε κάποιο κλάμπ;
Μα θα μου πεις έχουν πως δεν έχουν αγαπιούνται και ρωτάω εγώ και οι άλλοι μπορεί να αγαπιούνται μήπως μπορείς να μου ορίσεις το πόση πρέπει να είναι η αγάπη τους για να μην θεωρείται αυτό που κάνουν πορνεία; Μα θα τελέσουν θρησκευτικό γάμο. Επειδή δηλαδή θα τελέσουν θρησκευτικό γάμο σε 2 μήνες τους δεχόμαστε άμα τον τελούσαν σε 3 μήνες θα τους δεχόσουν; σε 4 σε 5 σε 1-2-3 χρόνια; πόση διαφορά πρέπει να έχει ο γάμος χρονικά από την σαρκική επαφή για να μην θεωρηθεί η επαφή αυτή πορνεία; εκτός βέβαια και άμα θεωρείς άχρηστο αυτό το μυστήριο.
Ας ρωτήσω και κάτι άλλο αν αυτός πορνέψει με κάποια άλλη κοπέλα θεωρείται μοιχεία αυτό που κάνει και γιατί;
Μετά μου λες μα είναι και αρραβωνιασμένοι δηλαδή επειδή έχουν λογοδοτήσει ο ένας στον άλλο δεν θεωρείται πορνεία αυτό και ποιος είναι εγγυητής αυτόν τον λόγον;
Για αυτό το λόγο θεσπίστηκε το μυστήριο του γάμου είναι το μυστήριο όπου το ζεύγος δέχεται τις ευλογίες του Θεού και τον καλεί ως εγγυητή για αυτούς τους όρκους.