Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Γέροντα, νομίζω ότι μόνο με τη δική μου προσπάθεια θα διορθωθώ και γι’ αυτό δεν προχωράω.Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου.




Γέροντα, νομίζω ότι μόνο με τη δική μου προσπάθεια θα διορθωθώ και γι’ αυτό δεν προχωράω.
- Τι μπορείς να κάνης εσύ μόνη σου; Όσο είναι κανείς γαντζωμένος στον εαυτό του, εμποδίζει το έλεος του Θεού και μένει πίσω, δεν προχωράει. Εάν είχες λίγη πίστη, θα άλλαζαν σχεδόν όλα και, αν είχες και λίγη ταπείνωση, θα είχες Χάρη Θεού. Όλα οφείλονται στο ότι χωλαίνεις στην πίστη και στην ταπείνωση. Έτσι, «δένεται» ο Θεός και δεν μπορεί να σε βοηθήση, γιατί σέβεται το αυτεξούσιο. Να ζητάς πίστη από τον Χριστό- «πρόσθες ημίν πίστιν»- και να καλλιεργής την ταπείνωση. Γιατί, ακόμα και όταν πιστεύη κανείς, αν έχω υπερηφάνεια, πάλι δεν ενεργεί η πίστη.
Είδατε ο εκατόνταρχος, που αναφέρει το Ευαγγέλιο; Δεν είχε καθόλου υπερήφανο λογισμό, αλλά και τι πίστη είχε! «Δεν είμαι άξιος ,είπε στον Χριστό, να μπης στο σπίτι μου∙ πες μόνον έναν λόγο και θα γίνη καλά ο δούλος μου», και δεν Τον άφησε να πλησιάση στο σπίτι του. Γι’ αυτό ο Χριστός είπε: «Ουδέ εν τω Ισραήλ τοσαύτην πίστιν εύρον».

Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου.



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=583642178408121&set=a.117109165061427.15896.100002870336759&type=1&theater
 
 
 

4 σχόλια:

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ είπε...


Πολυ σωστα λετε για το ενα βαπτισμα των νεο-ημερολογιτων οτι ειναι εγκυρο αρα παραδεχεσθε οτι οι νεο-ημερολογιτες οικουμενιστες εχουν εγκυρα μυστηρια προ συνοδικης καταδικης αφου δεν εχουν καταδικαστει απο Ορθοδοξη Συνοδο ζωντων επισκοπων.
Αρα και ο αιρετικος και σχισματικος οικουμενιστης αρχιεπισκοπος αθηνων ιερωνυμος αφου δεν εχει δικαστει απο Αγια Ορθοδοξη Συνοδο Αποτειχισμενων ζωντων επισκοπων και δεν εχει τοποθετηθει στην μια αρχιεπισκοπικη και μοναδικη θεση της τοπικης εκκλησιας των αθηνων αλλος Ορθοδοξος πως εσεις αναγνωριζετε δεχεσθε μνημονευτε και κοινωνητε με τον επισκοπο καλλινικο???
Εγινε αρχιεπισκοπος αθηνων λαθραια? η νομιμα και κανονικα?
Μπηκε στην μανδρα των προβατων απο την εισοδο και την πορτα ? η αλλαχωθεν απο την πισω πορτα ? και την εξοδο ?
Πως ειναι δυνατον σε μια θεση του αρχιεπισκοπου αθηνων να υπαρχουν πεντε αρχιεπισκοποι?????
Πεντε εκκλησιες της ελλαδος εχουμε????
Πεντε μητροπολιτες θεσσαλονικης εχουμε?????
ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΧΟΥΜΕ?????
Πεντε ιεραρχιες της εκκλησιας της ελλαδος εχουμε?????
Πεντε συνοδους της εκκλησιας της ελλαδος εχουμε?????
Πεντε Ενεργειες και Πεντε Δυναμεις εχουμε σε Μια και Μοναδικη Επισκοπικη Θεση Κανονικης Τοπικης Εκκλησιας καποιας χωρας???????
Πεντε εκκλησιες της ελλαδος με πεντε ιεραρχιες επισκοπων με πεντε αρχιεπισκοπους αθηνων με πεντε συνοδους εκκλησιων.
Δηλαδη ολα επι πεντε.
Φανταστειτε τι θα γινοταν στην ελλαδα εαν ειχαμε πεντε διαφορετικα παραλληλα και ξεχωριστα προσωπα στην μια και μοναδικη θεση του καθε θεσμου.
Και μετα κοροιδευετε στην Θεια Λειτουργεια και λετε οτι πιστευετε στην Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια.
Ποιον κοροιδευετε Τον Χριστο τον εαυτο σας η τους συνανθρωπους σας????
Οπως οι αιρετικοι οικουμενιστες ποδοπατανε σαν να βρισκωνται σε χορο το συμβολο της ΠΙΣΤΕΩΣ αφου κοινωνανε εκκλησιαστικα με ολους τους αιρετικους βλασφημους και κακοδοξους του κοσμου, οπως οι σχισματικοι οικουμενιστες σχιζουν την Λατρευτικη Ενοτητα της Πιστεως και την Κοινωνια του Αγιου Πνευματος της ΜΙΑΣ Εκκλησιας και βρισκονται στην δευτερη την σχισματικη που κοπηκε απο την Πρωτη ετσι και η πεντε εκκλησιες της ελλαδος εκτος της Μιας της Κανονικης και νομιμης αποτελουν κανονικη και νομιμη παρασυναγωγη.

amethystos είπε...

Ας δούμε τό θέμα μέ τήν βοήθεια τής Πίστεως. Αυτό είναι τό θεμέλιο τής Σωτηρίας μας, όπως μάς δίδαξε ο Κύριος. Τό Σύμβολο τής Πίστεως λοιπόν, μάς λέει ότι η εκκλησία είναι καί Καθολική. Εσύ αυτό πώς τό καταλαβαίνεις;; Τί σημαίνει;;

Ανώνυμος είπε...

Ο π. παϊσιος μίλησε και για την Αίρεση του Οικουμενισμού.Εσύ γιατί λές από τη μία ότι τον δέχεσαι επιλεκτικά, ενώ αμφισβητείς τήν ύπαρξη αυτής της σημερινής Παναίρεσης;

amethystos είπε...

Λέω ότι παναίρεση είναι όρος Γενικός πού δέν βρίσκει τόν στόχο. Δέν είναι ονομασία καί χαρακτηρισμός τού Γέροντα. Γενικός όρος είναιαυτός πού λέει όλες οι αιρέσεις είναι ίδιες. Ολα τά πάθη είναι ίδια.Καί τού τελώνη καί τού φαρισαίου. Ο Γενικός όρος ανήκει στήν ηθικολογία. Σήμερα λέμε Γενική Ιατρική. Χρησιμεύει όμως γιά τίς ειδικότητες. Ολες οι αιρέσεις πού τάραξαν τήν εκκλησία ήταν παναιρέσεις, διότι κατέστρεφαν τά πάντα, τήν σωτηρία μας. Σήμερα η χρήση του έχει ιστορική σημασία. Γιά νά καταλάβουμε καλύτερα άς πούμε ότι τό Ελληνικό Πνεύμα διέκρινε τό Καθολικό από τό Γενικό καί χώρισε τήν ανθρωπότητα στά δύο. Στούς Ελληνες καί στούς Βάρβαρους.