Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΙΔΡΥΣΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ader5
Μετά την έναρξη στις αρχές Μαρτίου της Ορθόδοξης μηχανής αναζήτησης Ρουμπλιώφ, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την παρουσία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, δημιουργώντας ένα είδος ΜΚΟ που θα είναι αρμόδιο για την προστασία των πιστών από υβριστικές και άλλες επιθέσεις.
Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου τα εγκαίνια του »Κέντρου Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ευρώπη».
Ο οργανισμός θα εξετάζει συγκεκριμένες περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων των πιστών και θα δέχεται πληροφορίες και καταγγελίες σχετικά με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ορθοδόξων στις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Αυτές θα περιλαμβάνουν περιπτώσεις βεβήλωσης  χώρων λατρείας,  δίωξης του κλήρου ,  εξύβρισης θρησκευτικών συμβόλων  και  βλάσφημων χαρακτηρισμών σε πιστούς.
»Οι Ορθόδοξοι είναι οι πιο ευάλωτοι στη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις και τη βία. Στοχοποιούνται από θιασώτες των  νέων ηθών, από θρησκευτικές και αθειστικές οργανώσεις. Σε αυτό το site θα δημοσιεύονται ετήσιες εκθέσεις σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ορθοδόξων Ευρώπη». (kommersant)
Το Παρατηρητήριο έχει ήδη ανοίξει  μια ιστοσελίδα στα αγγλικά.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: