Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Άντε γεια

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης Ο πρωθυπουργός ο ίδιος έβαλε ρητά το ζητούμενο των χτεσινών εκλογών. Τις κατονόμασε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ψήφο επιδοκιμασίας των μέτρων επιδοματοποίησης των πολιτών. Οι πολίτες απάντησαν χτες σαφώς. Αποδοκίμασαν τον ίδιο και τα μέτρα του. Ο ίδιος σήκωσε το γάντι, με τα ίδια ψέματα που λέει διαρκώς. Ότι ποτέ δεν πολιτεύτηκε με ψέματα! Τώρα, είναι στο χέρι των πολιτών να αποδείξουν τον Ιούνιο αν εννοούσαν τη χτεσινή τους ψήφο.
Το χτεσινό μήνυμα των πολιτών είναι πολλαπλό. Στις ευρωεκλογές αποδοκίμασε την πολιτική του Τσίπρα στην οικονομία, στην ασφάλεια, και στην εθνική στρατηγική. Σ αυτά κυρίως.
Αποδοκίμασε τη σφαγή της μεσαίας τάξης και την αλλοπρόσαλλη, χωρίς μέλλον, ανυπαρξία σχεδιασμού για παραγωγή πλούτου στη χώρα. Για παραγωγή ευημερίας.
Αποδοκίμασε την εγκατάλειψη των πολιτών στα χέρια κάθε κακοποιών σε όλη τη χώρα. Καθημερινά. Σε όλες τις γειτονιές της χώρας. Επιπλέον, αποδοκίμασε τη φανερή υπεράσπιση του υποκόσμου από την κυβέρνηση, σε κάθε έκφανσή του.
Αποδοκίμασε το ξεπούλημα της Μακεδονίας, την υποχωρητική στάση απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας, την αναξιοπρεπή στάση του κ Τσίπρα σαν πρωθυπουργού εκπροσώπου των Ελλήνων απέναντι στον Τραμπ, τη Μέρκελ, το ιερατείο των Βρυξελλών.
Σε περιφερειακό επίπεδο η συντριβή είναι ακόμα βαρύτερη. Τον αποδοκίμασε όλη η Ελλάδα με εξαίρεση δυο περιφέρειες. Εδώ, όμως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στήριξη της κ Δούρου από το 20% των ψηφοφόρων της περιφέρειας. Αλγεινή, γιατί φανερώνει ότι ένα ικανό ακόμα κομμάτι πολιτών, μπροστά στον κομματικό τους οπαδισμό μοιάζει σαν να μην αισθάνεται τίποτε για 137 νεκρούς, πνιγμένους και καμένους. Κι αυτό φανερώνει τη νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί οι οπαδοί με άγνοια ευαισθησίας έδωσαν το δικαίωμα στην κ Δούρου να βγει χτες το βράδυ και με θράσος να κατηγορεί πολιτικούς ότι τη συκοφάντησαν για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρειά της. Μιλάμε για πλήρη πολιτική αναισθησία.
Σε δημοτικό επίπεδο η συντριβή είναι πανελλαδική. Μόνο που αυτή η συντριβή θα αποδειχτεί συντριβή των συμφερόντων των πολιτών. Δεδομένου ότι η απλή αναλογική, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για να μπορεί να εμποδίζει τη λειτουργία των δήμων, γνωρίζοντας ότι δεν έχει καμιά δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας δήμων και κοινοτήτων.
Η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Τσίπρα αποδοκίμασε. Αυτός πήρε τον προεκλογικό αγώνα στην πλάτη του. Αυτός εμφανίστηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαφανισμένος. Κι αυτό δείχνει και κάτι άλλο. Που δεν είναι και τόσο τιμητικό για την πολιτική οντότητα των πολιτών.
Αυτό δείχνει ότι ένα κρίσιμο κομμάτι των πολιτών δεν έχει ιδεολογική οντότητα. Μετακινείται από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί στη ΝΔ με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει ιδεολογία και μια κατασταλαγμένη άποψη για ένα επιθυμητό πολιτικό ή κοινωνικό όραμα, μοντέλο, θεώρημα. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης έλλειψης Παιδείας, που έχουν σπείρει οι κυβερνήσεις στη χώρα εδώ και περίπου 40 χρόνια.
Όμως, όποιος χαίρεται σαν να απαλλάχτηκε η χώρα από τον αντιδημοκρατικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κρατάει μικρό καλάθι. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει ακόμα περίπου έναν στους 4 ψηφοφόρους. Κι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη βάση. Πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει. Και μπορεί να χτίσει γιατί αυτοί που του έχουν μείνει πιστοί παρά την καταστροφική του οικονομική και εθνική πολιτική και παρά τον προσβλητικό τρόπο που εξαγόρασε ξεδιάντροπα και ντροπιαστικά για τους πολίτες ψήφο, μοιάζει σαν να εμπνέονται από αυτά τα ιδανικά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού.
Τέλος, πρέπει να δει κανείς με σοβαρότητα ότι μια τηλεοπτική εκπομπή για τα σκουπίδια αρκεί για να δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους στον πρωταγωνιστή της, που πουλάει τζάμπα πατριωτισμό και ακροδεξιά επανάσταση. Απόδειξη, ότι δεν είναι μόνο ένα κομμάτι πολιτών που βρίσκεται ακόμα σε πρωτόγονη πολιτική σκέψη. Το μόνο καλό αυτής της πλευράς είναι ότι στέρησε από την ένοπλη Χρυσή Αυγή τη μισή της δύναμη και την έστειλε μακριά από τις πρώτες θέσεις της προτίμησης των ψηφοφόρων.
Η υπερψήφιση Βαρουφάκη δεν κρύβει παρά πρώην ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτές που ήθελαν τη σύγκρουση το 2015 με την τρόικα και την επιστροφή στη δραχμή.
Η εμφάνιση αυτών των δύο τελευταίων κομμάτων στην Ευρωβουλή θα κρίνει και την ύπαρξή τους στις εθνικές εκλογές. Γιατί, οι ευρωεκλογές είναι θαυμάσια αφορμή για να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας οι ψηφοφόροι. Αλλά, όταν τίθεται το ερώτημα ποιο κόμμα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της τύχης του καθενός στη χώρα, οι πολίτες σκέφτονται αλλιώς.
Το ανησυχητικό είναι ότι η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα και κυρίως στα ελληνοτουρκικά, με την εγκληματική όχι απλώς ανοχή, αλλά ενθάρρυνση της τουρκικής διείσδυσης στη Θράκη, έδωσαν την Ξάνθη και την Κομοτηνή στο κόμμα της τουρκικής διείσδυσης. Κι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δει χτες το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Ο κ Τσίπρας έχει από χτες μόνο ένα καθήκον προς το λαό και τη χώρα. Να φύγει. Και ο λαός έχει ένα καθήκον. Να οδηγήσει το λαϊκιστικό κόμμα στο παρελθόν. Εκεί που ανήκει.
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Εδώ, όμως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στήριξη της κ Δούρου από το 20% των ψηφοφόρων της περιφέρειας. Αλγεινή, γιατί φανερώνει ότι ένα ικανό ακόμα κομμάτι πολιτών, μπροστά στον κομματικό τους οπαδισμό μοιάζει σαν να μην αισθάνεται τίποτε για 137 νεκρούς, πνιγμένους και καμένους. Κι αυτό φανερώνει τη νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί οι οπαδοί με άγνοια ευαισθησίας έδωσαν το δικαίωμα στην κ Δούρου να βγει χτες το βράδυ και με θράσος να κατηγορεί πολιτικούς ότι τη συκοφάντησαν για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρειά της. Μιλάμε για πλήρη πολιτική αναισθησία".

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατανοώ γιατί κάθε φορά μας προκαλούν έκπληξη ή ασκούμε κριτική στα αποτελέσματα των εκλογών, αφού είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι στις δημοκρατίες οι λαοί ψηφίζουν σύμφωνα με αυτό που εκφράζουν μόνον τρείς λέξεις: Α)απλοϊκή σκέψη και Β) συμφέρον. Το φαντάζεστε τα πλήθη να μην είχαν απλοϊκή σκέψη και συμφέρον; Τότε σίγουρα θα μιλούσαμε για ένα άλλο σύστημα, ένα άλλο πλαίσιο. Τότε θα είμαστε στο ''αλλού''. Αυτά.

amethystos είπε...

Μάς προκαλεί έκπληξη ακριβώς τό γεγονός ότι δέν ψηφίζουμε απλά γιά τό συμφέρον μας. Επειδή η ψήφος μας είναι αυτοκαταστροφική.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, άμα ο άλλος επιθυμεί να αυτοκαταστραφεί ΠΟΙΟΣ είσαι εσύ που θα καταφέρεις να τον εμποδίσεις; Εδώ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ μπορεί!

amethystos είπε...

Η αυτοκαταστροφή δέν είναι επιθυμία. Είναι σκότος. Η επιθυμια ανήκει στόν νού, είναι φώς. Εσύ δέν διαθέτεις καί ίσως είναι ευκαιρία νά τό δείς καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

("αρχισε πάλι το ...φιλοσοφικό παραλήρημα εναντίον του συνομιλητή του. Αυτός είναι πάντα ο τέλειος, πωωω ρε φίλε, έπαρση!")Ναι, ναι...ίσως να έχετε δίκιο αγαπητέ μου! ;-)

amethystos είπε...

fuck off αγαπητέ μου.

Ανώνυμος είπε...

@amethystos 4:50 μ.μ.

Ευχαριστώ για τις ευχές. Αντεύχομαι!

amethystos είπε...

fuck off ξανά γιά τό πούστικο πνεύμα αγαπητέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Κάτω από τόσο αξιόλογο άρθρο τέτοια σχόλια...καταλαβαίνουμε τώρα ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ πρόκειται να πάει ΠΟΤΕ μπροστά αυτός ο τόπος από άποψη πολιτική. ΔΕΝ υπάρχει ίχνος ψύχραιμης σκέψης στους πολίτες. Μόλις βλακωδώς θυμώσουν, δίνουν μια κλωτσιά στην καρδάρα και χύνεται όλο το γάλα.

amethystos είπε...

Πικράθηκες φίλε; Προτιμάς νά καθόμαστε νά μάς τόν πιάνουν γιά νά είμαστε σοβαροί σάν νεοέλληνες; Εμείς τούς φλώρους τούς στέλνουμε στά τσακίδια. Εχουμε άλλη υπερηφάνεια.

Ανώνυμος είπε...

ε όχι και να πικραθεί φίλε. ευχαριστη εργασία τον έστειλες να κάνει και σε έστειλε να κάνεις, μην ξεχνιόμαστε...

Ανώνυμος είπε...


"φλώρο; με είπε φλώρο; και τι κακό έχει ο φλώρος; ένα πουλί είναι!"

amethystos είπε...

12.42 Δέν σημαίνει αυτό πού νομίζεις.

amethystos είπε...

12.43 Ενα πουλάκι είναι.