Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Σε ποιο σημείο της ευθείας «αριστερά – δεξιά» εντάσσεται η Ελληνική Λύση;

Του Χασάπη Πέτρου*
Αυτό το ερώτημα τίθεται μετ’ επιτάσεως από πολλούς καλόπιστους πολίτες. Αντίθετα τα κακόπιστα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχουν ήδη βγάλει την ετυμηγορία τους και προπαγανδίζουν στυγνά εντάσσοντας, με μια αξιοπρόσεκτη σπουδή, την Ελληνική Λύση

στην άκρα δεξιά! 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα ένα. Η μονοδιάστατη ευθεία «αριστερά – δεξιά», που προφανώς δεν υπήρχε στην πολιτική πρακτική και στο πολιτικό λεξιλόγιο πριν το 1917, είναι ήδη παρωχημένη και αναποτελεσματική.
Αναπτύχθηκε στα κλειστά όρια του εθνικού κράτους, στηρίχθηκε πάνω στην αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, δημιούργησε κόμματα, αριστερά, κεντρώα, δεξιά και επηρεάσθηκε πολύ από το παγκόσμιο διπολικό σύστημα Δύσης – Σοβιετικής Ένωσης. 
Χρησιμοποιείται ακόμα από το παλιό σύστημα, για να διατηρεί τον κόσμο σε ιδεολογικά «μαντριά» προς πολιτική εκμετάλλευση, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Ο λαός παρατηρεί εμβρόντητος, δεξιούς και αριστερούς να αλλάζουν κόμματα πολύ εύκολα, χωρίς καμία απολύτως ιδεολογική προκάλυψη, επικαλούμενοι πλέον μια άλλη μονοδιάστατη ψευδεπίγραφη ευθεία, αυτή μεταξύ του δήθεν «δημοκρατικού τόξου» και του φαντασιακού φασισμού που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί και συντηρεί για να τον χρησιμοποιεί ως «μπαμπούλα». Οι σημερινοί φασίστες, είτε με αριστερό ένδυμα είτε με δεξιό, είναι παιδιά του συστήματος, τροφοδοτούμενα και συντηρούμενα από αυτό, για να τρομοκρατείται ο κόσμος και να μαζεύεται στα καθεστωτικά πολιτικά «μαντριά».
Σήμερα φυσικά έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Η σημερινή πραγματικότητα δεν είναι πλέον μονοδιάστατη, αλλά πολυδιάστατη. Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και μαζί της και ο υπαρκτός σοσιαλισμός. Οι χρηματαγορές έφυγαν έξω από τα όρια του εθνικού κράτους, έφτιαξαν ένα δικό τους παγκόσμιο δίκτυο πάνω από τα εθνικά κράτη, επιβάλλουν τη δική τους νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, δημιουργούν το χρήμα, δανείζουν πλέον τα κράτη, επιβάλλουν τις πολιτικές τους και ελέγχουν απόλυτα τις εθνικές κυβερνήσεις «ψευδοαριστερές» και «ψευδοδεξιές». Στην ουσία έχουν διαπεράσει οριζόντια τα εθνικά κράτη, στοχεύουν να διακινούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, κεφάλαια, εμπορεύματα και εργάτες – μετανάστες, καταλύοντας τα εθνικά σύνορα, επιβάλλοντας απευθείας στους λαούς τα δικά τους συμφέροντα, με όργανά τους τις ελεγχόμενες εθνικές κυβερνήσεις.
Ταυτόχρονα και προκειμένου να ατονήσουν οι εθνικές λαϊκές αντιστάσεις, μετακινούνται, από τη διεθνή ολιγαρχία πληθυσμοί, με το πρόσχημα πολέμων που προκαλούνται επίτηδες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος πολιτισμικός αχταρμάς, με εθνοτικές αλλοιώσεις και πολιτιστικές συγκρούσεις στη βάση των κοινωνιών ώστε αυτές να αυτοεξουδετερώνονται. Η ΕΕ και ειδικά η Ευρωζώνη, είναι μια μικρογραφία αυτού που εξυφαίνεται σε βάρος όλων των λαών του πλανήτη. Αυτό που ζούμε εδώ στην πατρίδα μας, είναι ένα πειραματικό στάδιο, αυτού που θα βιώσουν όλοι οι λαοί αύριο. Γι’ αυτό και το παγκόσμιο μήνυμα θα πρέπει να βγει και θα βγει από εδώ, από τους Έλληνες. 
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της μονοδιάστατης ευθείας «αριστερά – δεξιά» έχουν πλέον τα ίδια αφεντικά, τις εντολές των οποίων υπηρετούν. Ο κόσμος δεν μπορεί να πιστέψει πως, νεοαριστεροί εφαρμόζουν σκληρές και εξοντωτικές για το λαό νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ κάποιοι νεοδεξιοί μιλούν για κοινωνικό κράτος. Μην κοροϊδευόμαστε, όχι μόνο κοινωνικό κράτος, αλλά ούτε καν κράτος δεν μπορεί να σταθεί σήμερα, όσο αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε την παγκόσμια πραγματικότητα και δεν γυρίζουμε την πλάτη στους ψεύτες επαγγελματίες πολιτικούς.
Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν πλέον και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά. Όπως είπαμε, από το ένα μέρος είναι οι ανάλγητες διεθνείς χρηματαγορές, ιδιοκτησίας μιας μικρής διεθνούς ελίτ, από το άλλο οι επιμέρους λαοί και στη μέση η Πολιτική, δηλαδή το παρωχημένο αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα, από το οποίο δυστυχώς προσδοκούν και ελπίζουν οι λαοί. Όμως το πολιτικό αυτό σύστημα, είναι ήδη απόλυτα ελεγχόμενο ποικιλοτρόπως από την διεθνή οικονομική ελίτ. Στον έλεγχο αυτό συμβάλλουν απόλυτα οι εθνικές οικονομικές ελίτ, οι οποίες εξάλλου συναποτελούν τη διεθνή ελίτ και, χωρίς να το συνειδητοποιεί ο κόσμος, λειτουργούν ως «πέμπτη φάλαγγα» εντός των εθνικών τειχών και σε βάρος των λαών τους. 
Όπως αντιλαμβάνεστε, η πραγματικότητα είναι πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη και δεν κινείται πάνω στην παλιά εθνική μονοδιάστατη ευθεία «αριστερά – δεξιά». Η Ελληνική Λύση λέει το αυτονόητο. Αν ένας λαός δεν έχει κυριαρχία στον τόπο που είναι εγκατεστημένος, αν δεν μπορεί να ελέγξει τις οδούς εισόδου και εξόδου προσώπων, κεφαλαίων και εμπορευμάτων στην πατρίδα του, αν δεν μπορεί να εμπιστεύεται το πολιτικό του σύστημα και να ελπίζει σ’ αυτό, αν δεν τιμά την ιστορία του και τον πολιτισμό του, τότε είναι ένας λαός καταδικασμένος, ένας λαός χωρίς κάτι να τον συνέχει και να τον οδηγεί μπροστά. Απλά, αργά ή γρήγορα θα γίνει ένα άναρχο μείγμα διαφορετικών ανθρώπων, αντικειμένων οικονομικής εκμετάλλευσης, που θα χρειάζονται ισχυρές δυνάμεις επιβολής της τάξεως για να μπορέσουν να συμβιώσουν και να επιβιώσουν. 
Η Ελληνική Λύση ανησυχεί για όλα τα πιο πάνω και μιλάει για μια πατρίδα κυρίαρχη, με αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη, με εσωτερική ασφάλεια και εξωτερική άμυνα. Μια πατρίδα προοδευτική, υπερήφανη, με όλα τα παιδιά της εδώ να δουλεύουν και να ζουν στον υπέροχο αυτό τόπο, τον οποίο δυστυχώς ενέταξαν οι πολιτικοί στο ΤΑΙΠΕΔ και τον παραχώρησαν στους δανειστές κατ’ επιταγή των Γερμανών.
Η Ελληνική Λύση θέλει ειρήνη και συνεργασία με όλους τους λαούς και πιστεύει πως μόνο οι ίδιοι οι λαοί και όχι οι ελεγχόμενοι από τη διεθνή ολιγαρχία πολιτικοί, μπορούν να βρουν κοινά σημεία ισορροπίας, οικονομικής συνεργασίας, προόδου, ελευθερίας, ειρήνης και προστασίας του περιβάλλοντος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι οπαδός του δόγματος του κατευνασμού εθνικιστικών γειτόνων και κυρίως των Τούρκων, αλλά του δόγματος της αποτελεσματικής αντιμετώπισης.
Όταν η Ελληνική Λύση λέει «πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες» εννοεί όλα τα πιο πάνω.

Η Ελληνική Λύση, αντιλήφθηκε όμως από την αρχή, πως για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να..
.... συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: