Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

ΕΊΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. Κάποτε υπήρχε ένας έξυπνος ιερέας που ρώτησε μια ομάδα παιδιών τι θα μπορούσαν να πουν ότι τελείωσε το σκοτάδι της νύχτας και ξεκίνησε το φως της ημέρας.

ΕΊΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. Κάποτε υπήρχε ένας έξυπνος ιερέας που ρώτησε μια ομάδα παιδιών τι  θα μπορούσαν να πουν ότι  τελείωσε το σκοτάδι της νύχτας και ξεκίνησε το φως της ημέρας.

 Ορισμένα από τα παιδιά σκέφτηκαν ότι η σωστή απάντηση μπορεί να είναι η στιγμή που η λωρίδα του ήλιου έφτασε στο ύψος του ορίζοντα.  Άλλοι συμπέραναν ότι συμβαίνει ακριβώς πριν από την ανατολή - μια στιγμή που θα μπορούσαμε τελικά να διακρίνουμε σχήματα μέσα στο μαύρο της νύχτας.  Ακόμα άλλοι στόχευσαν σε μια χρονική στιγμή μεταξύ αυτών των δύο απαντήσεων.  Τελικά ο ιερέας έπρεπε να ενημερώσει τα παιδιά ότι όλες οι απαντήσεις τους ήταν λανθασμένες.

 "Τότε πότε είναι;"  όλοι φώναξαν.  "Πότε μπορούμε να πούμε ακριβώς πότε το σκοτάδι της νύχτας έχει τελειώσει και το φως της ημέρας έχει αρχίσει";

 Ο ιερέας απάντησε: «Εμφανίζεται τη στιγμή που μπορείς να δεις το πρόσωπο ενός ατόμου, ενός άνδρα ή μιας γυναίκας και να δεις ότι είναι πράγματι ο αδελφός σου ή η αδελφή σου στον Χριστό.» Αν δεν μπορούμε να τους δούμε και να δούμε τη ζωντανή εικόνα  και την εικόνα του Θεού, προφανώς ζούμε ακόμα μέσα στο σκοτάδι της νύχτας ".
apantaortodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...