Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Προώθηση της Ομοιοπαθητικής από π. Βαρνάβα Γιάγκου και Γεωργίου Μαρτζέλου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πηγή: Αναβάσεις

Στα βίντεο που θα δείτε τα οποία αφορούν την προώθηση βιβλίου Ομοιοπαθητικής του Γιώργου Βυθούλκα, ο π. Βαρνάβας Γιάγκου μας εξήγησε ότι όσοι πατέρες, κληρικοί, λαϊκοί, Εκκλησίες,  ιατρικός κόσμος αρνήται την Ομοιοπαθητική ως ιατρική επιστήμη, και την κατατάσσουν στις ολιστικές θεραπείες -θρησκείες ανατολικής εμπνεύσεως, είναι όλοι τους «στενόκαρδοι», «οι οποίοι δεν έχουν "άνοιγμα" να προσλάβουν το Όλον, (όπως εξηγεί λίγο αργότερα "Όλον" ο κ. Βυθούλκας εννοεί το "Κοσμικό Όλον" και το επαναλαμβάνει συνεχώς!)
Επίσης όλοι αυτοί οι άνθρωποι, θεσμοί, Εκκλησία (Ελλάδος, Ρωσίας  Διορθόδοξες Διασκέψεις), είναι«νομικιστές», επίσης «ο "Ορθόδοξος" πρέπει να είναι ανοιχτός και να προσεγγίζει τον καθένα Κρισναμούρτη!!»


Επίσης συνεχίζει λέγοντας ότι «προσβάλουν την αλήθεια» (εννοείται της Ομοιοπαθητικής), και «εκθέτει την Εκκλησία»!  η άρνηση της τυφλής αποδοχής της Ομοιοπαθητικής.
Στην συνέχεια δέχεται ότι  «η θεραπεία του σώματος είναι ταυτόχρονη θεραπεία και της ψυχής» πράγμα το οποίο επιτελεί κατά τον π. Βαρνάβα η Ομοιοπαθητική.
Για να εμπεδώσουμε τι λέει: Η ομοιοπαθητική θεραπεύει την ψυχή!!

Αυτά και άλλα πολλά θα δείτε βλέποντας τα παρακάτω βίντεο αφού διαβάσετε σχετικά με την Ομοιοπαθητική τα οποία έχουμε κατά καιρόν δημοσιεύσει (Εδώ  σημ. Για όσες ομιλίες δεν δουλεύουν χρησιμοποιείστε το Google Chrome)






Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Μαρτζέλος, προωθεί την Ομοιοπαθητική του κ. Γεωργίου Βυθούλκα, και επιτίθεται εναντίον όσων εναντιώνονται στην Ομοιοπαθητική. 





Σχόλιο: Αυτή είναι η εξέλιξη της ποιμαντικής. Γιατί να μην λύνουν τα προβλήματα τους, τα σωματικά και τα ψυχικά, οι χριστιανοί, με την ομοιοπαθητική και να παιδεύονται οι Ιερείς τής Εκκλησίας; Έτσι θα κερδίζεται χρόνος για την προσευχή. Ή για τον βαθύ στοχασμό που τόσο έχουμε ανάγκη από τον γόη τον Μαρτζέλο.  
Ας γνωρίζουμε ότι η ομοιοπαθητική του Βυθούκλα είναι "Νεο-ομοιοπαθητική", στηρίζεται στο Ινδουϊστικό κενό και στο μαγικό δυνάμωμα. Επινοήθηκε για να αντικαταστήσει τον Κύριο όπως και όλο το σύγχρονο πνεύμα. Η παλαιά, παραδοσιακή ομοιοπαθητική στηριζόταν στις μυστικές δυνάμεις των φυτών. Δυστυχώς δαιμονιστήκαμε από άγνοια.

Αμέθυστος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μερικοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα κι επίσης πως ότι κατεβάζει το κεφάλι τους είναι η μόνη αλήθεια και ασφαλώς αντιρρήσεις δεν επιτρέπονται.
Όποιος ΔΕΝ ανήκει σ' αυτή την κατηγορία, μπορεί να διαβάσει τα παρακάτω:
http://goo.gl/UnukY
http://goo.gl/6ojHC

Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα αυτά που είπες για Βυθούλκα και ομοιοπαθητική.

amethystos είπε...

Δέν είναι η ίδια ομοιοπαθητική φίλε.Δέν τά καταφέρνεις μέ τήν ανάγνωση;Καί δέν είναι ούτε οι ίδιοι ομοιοπαθητικοί,φυσικά.
Σχεδόν κανένας σημερινός ομοιοπαθητικός, δέν είναι αληθινός Χριστιανός. Είναι σαν τον Γιάγκο, χλιαρούτσικοι. Λυπούμαστε αν σου χαλάμε την αυθεντία αλλά έχουμε μία θέση, για να μιλήσουμε την γλώσσα σου. Δέν είναι η ίδια παραδοσιακή ομοιοπαθητική. Σε ακούμε.

Ανώνυμος είπε...

Λες ότι δεν δεν πρόκειται για την ίδια οπμοιοπαθητική. Μπορεί. Στο άρθρο σου δεν έγινε καμιά διάκριση. Σ' αυτά που παρέθεσα μιλά τουλάχιστον για μια (άλλη;) ομοιοπαθητική που μπορεί να είναι χριστιανική. Ας μη τα τσουβαλιάζουμε τότε όλα. Αν ξέρεις, διάκρινε τις δύο. Εγώ πάντως δεν ξέρω. Δεν ασχολούμαι μ' αυτό. Απλώς έγραψα και για την άλλη πλευρά.

Ν.

amethystos είπε...

Νά μάς συμπαθάς ίσως είμαστε λίγο απότομοι, καί σέ παρεξηγήσαμε, αλλά εμείς απλώς τονίσαμε ότι οι προσπάθειες τής θεολογικής σχολής Θεσ/νίκης νά διαλυθεί τό παλαιό μέ τό νεό, αναγνωρίζονται καί στήν νέα διαφήμιση τής ομοιοπαθητικής γιατί η ομοιοπαθητική αυτή δέν είναι η παραδοσιακή.
Βεβαίως δέν υφίσταται χριστιανική ομοιοπαθητική, όπως δέν υφίσταται χριστιανική ιατρική.
Τόν καιρό τού Μπριαντσιανίνωφ η ομοιπαθητική δέν ήταν δυνάμωμα στό κενό, ήταν άλλο πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΛΙΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΓΚΟΥ; ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΙΚΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΒΛΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΡΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν βγαινει παντου;;;;που ζεις;;;