Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Επίσκεψη του επισκόπου Παντελεήμoνα Αράθυμου στο δημαρχείο Σύρου

Dekavallas Roussos Pantelehmon
Επίσκεψη στο Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.κ Παντελεήμων Αράθυμος, ο οποίος χειροτονήθηκε πρόσφατα. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος.
Ο Σεβασμιότατος Παντελεήμων είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στη Σύρο έχοντας αφήσει στους Συριανούς τις καλύτερες εντυπώσεις. Όπως δήλωσε στο Δήμαρχο ο Επίσκοπος “με τη Σύρο τον συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και αγάπης και γι' αυτό το λόγο συγκινείται ιδιαίτερα, όποτε την επισκέπτεται”.
Ο κ. Δεκαβάλλας ευχήθηκε στον Επίσκοπο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν να έχει κουράγιο και δύναμη για να ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα που έχει αναλάβει. 
cyclades24.gr

ΣΧΟΛΙΟ : Εκπαιδεύτηκε στόν σύγχρονο εκκλησιαστικό χριστιανισμό από τόν Σύρου!
Πολλά εξηγούνται μόνο μέ αυτό!
Έδωσε άδεια απείρου χρόνου στόν Ιεραπόστολο πατέρα Θεολόγο.
Νά είναι σίγουρος ότι ο Κύριος τού έχει ήδη υπογράψει άδεια απείρου χρόνου από τόν Παράδεισο.
Θά έχει όμως μεγάλη παρέα στίς θερμές διακοπές του. Σχεδόν ολόκληρη τή διοίκηση τής πολύπαθης ορθοδοξίας.
Πώς είναι δυνατόν ορθόδοξοι νά συνεχίζουν νά τιμούν μέ τούς "ιερούς" τίτλους, αυτούς τούς ανίερους. 
Είναι ένα σύγχρονο παράδοξο.
Αμέθυστος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο ωραίος γαμπρούλης με τα ράσα είναι ο επίσκοπος; Χαριτωμένος!

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι χαριτωμένη!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το πρόβλημα είναι ο Επίσκοπος ή ο Μ. Σύρου σε λίγο θα βγάλεται και φώτο από την βαπτιση του για να σχολιάσετε την μάνα του...Τόση ορθοδοξία και χριστιανική αγάπη ρε παιδιά θα πάθετε τίποτα. Αφήστε τους ανθρώπους να δουλέψουν...

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ασ'τα σάπια.Επικάθηνται 'στο στομάχι σου.



χαλαρωσε είπε...

το προβλημα γελοιε, που δεν εχω κανενα ενδοιασμο να σε αποκαλεσω τοιοτοτροπως, και ασ επικαλεισαι την χριστιανικη αγαπη την οποια μαλλον εχεις μπερδεψει με κανενα χολυγουντιανο λαβ στορι, ειναι και ο Συρου και ο αλλος ο τριχας που το παιζει επισκοπος αλλα κι εσυ εισαι προβλημα διοτι αποδεχεσαι ως ασπονδυλο που εισαι αυτα που δεν χαλανε την φυση της συνομοταξιας σου. Αι σιχτιρ. Αμην.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαι Ανδριώτης, σας λέω ότι ο Σύρου Δωρόθεος, άξιο τέκνο του Δωρόθεου Στέκα (γνωστής της πάσι για τα γούστα της...), έχει στη λειτουργία το διακάκι του, ένα φοβισμένο Ρωσάκι από την Καλλιθέα, και τον τραβάει φωτογραφίες (με τα άμφια εννοείται, ενώπιον πάντων). Στο ένα χέρι το οράριο του διακόνου, στο άλλο η φωτογραφική μηχανή. Και ο φόβος στα μάτια του μικρού. Μιλάμε για θεομπαίχτη ολκής. Κάθε μέρα σε άλλο μέρος της Ελλάδας να ευχηθεί στον ένα ή τον άλλο μητροπολίτη, κατά προτίμηση σε χούφταλα, παλιούς σεραφειμικούς, για να έχει την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές. Ποιος του πληρώνει τα λεφτά; Καλός κληρικός δεν θα σταθεί στη μητρόπολή του, ειδικά ιερομόναχος. Ο άνθρωπος είναι εντελώς διεφθαρμένος, μέχρι μυελού οστέων. Θεομπαίχτης ολκής. Δικό του παιδί είναι ο Αράθυμος, που το παίζει ιεραπόστολος-επίσκοπος στο Κονγκό, αλλά λέγεται ότι έχει ιδιαίτερα γούστα...
Ένας Ανδριώτης