Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Πως οι Γερμανοί θα… σκουπίσουν τις τελευταίες καταθέσεις – Το σχέδιο SPARKASSEN

ΠΗΓΗ: ΤΡΕΛΟ-γιάννης

neue_SparkassenCard_Supermarkt


Τη χαριστική βολή στο…διασωληνωμένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ετοιμάζονται να δώσουν οι Γερμανοί, καταφέροντας ταυτόχρονα ένα νέο ισχυρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία.


Από τη μία λοιπόν, καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας στους εναπομείναντες Έλληνες καταθέτες (με τον Σόιμπλε να αναφέρεται τελευταία σε εφαρμογή του κυπριακού μοντέλου -κούρεμα καταθέσεων- και σε άλλες προβληματικές τράπεζες) δείχνοντας τον ευρωπαϊκό Νότο, και από την άλλη στέλνουν στην Ελλάδα τα γερμανικά ταμιευτήρια, για να μαζέψουν όση ρευστότητα έχει απομείνει!


Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο εισόδου στην ελληνική τραπεζική αγορά του γερμανικού τραπεζικού δικτύου, SPARKASSEN. Αυτή τη περίοδο στελέχη των γερμανικών ταμιευτηρίων πραγματοποιούν επαφές στην ελληνική περιφέρεια (χθες, ήταν στην Κατερίνη) με στόχο σε πρώτη φάση -αρχές του 2014- να δημιουργηθούν δύο καταστήματα SPARKASSEN, στην Βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.


Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Απλούστατα, οι έντρομοι για «κουρέματα» καταθέσεων και εσωτερικές τραπεζικές διασώσεις (bailin) Έλληνες αποταμιευτές θα σπεύσουν να εμπιστευτούν τις όποιες καταθέσεις τους, στα σίγουρα γερμανικά χέρια, στερώντας της από τις βαριά «άρρωστες» ελληνικές τράπεζες και επισπεύδοντας την ασφυξία τους. Οι Γερμανοί δεν φτάνει, δηλαδή, που με τα μνημονιά τους έφτασαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση, τώρα σκοπεύουν να βάλουν στην τσέπη τους και τα τελευταία ελληνικά ευρώ, τα οποία βέβαια θα αξιοποιήσουν υπέρ των συμφερόντων τους.


Η κυβέρνηση σιγοντάρει


Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση μπροστά στα γερμανικά σχέδια; Εμμέσως τα ευνοεί, με την μεθοδευόμενη εξαφάνιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της πιο υγιούς τράπεζας, που σκανδαλωδώς ενσωματώνει η Eurobank. Έτσι, η Ελλάδα θα γίνει η μοναδική χώρα χωρίς αποταμιευτική τράπεζα και θα είναι ανοικτός ο δρόμος για τους ξένους κερδοσκόπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...