Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ψευδόμενος και αφρίζων!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεσσηνίας Χρυσόστομος Έτσι επιβάλλεται το Κολυμπάρι, "Μεσσηνίας Χρυσόστομος: "Εκκλησίες" οι αιρετικοί! "Αγύρτες" και "Χριστοκάπηλοι" οι Ορθόδοξοι" 

Mε μια άκρως επιθετική ρητορική, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, επιχειρεί να επιβάλλει για άλλη μια φορά τον οικουμενιστικό "πολιτισμό", σε δύο μέτωπα. Από τη μία, σε διεθνές επίπεδο, υιοθετεί βιαστικά και απροσχημάτιστα τον "ιστορικό όρο εκκλησίες" για τους ετεροδόξους-αιρετικούς, που εισήχθη “αυταρχικώς” στο Κολυμπάρι, ενώ την ίδια στιγμή, γίνεται συγκλονιστικό παρασκήνιο υποσχέσεων και τρομοκρατίας, για να επιβληθεί ο όρος σε όλες τις Εκκλησίες, ακόμη και σε εκείνες που απείχαν. 

Από την άλλη καταφέρεται με δεσποτική αυθεντία - παρρησία - αυταρχισμό, σε όσους αντιδρούν, με χαρακτηρισμούς όπως: ψευδο-ορθοδόξοι, ἀμετανόητοι, ἰδιοτέλεις, ἐγωϊστές, αγύρτες, θεομπαίχτες, πλανεμένοι καὶ χριστοκάπηλοι κ.α. 

Η μαστοριά την τέχνης του “να έχεις πάντα δίκιο”, σε όλο το αρχιερατικό της μεγαλείο, αδιαφορώντας φυσικά για την αλήθεια. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια τα δύο "αποκαλυπτικά" δημοσιεύματα: 1) Την εισήγησή του για το 5ο Ευρωπαϊκό Φ(λ)όρουμ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, όπου γίνεται κατα-χρήση του όρου “εκκλησίες” για τους αιρετικούς και 2) Την “εγκύκλιο-καταπέλτη”, όπου κοινούς απατεώνες του ποινικού δικαίου, τους εξισώνει με όσους αντιδρούν για θέματα πίστεως ή αιρέσεως. Ο πιστός λαός, δεν τρώει κουτόχορτο πια. Επιτέλους, να παίρνετε ένας ένας, ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παναίρεση του Οικουμενισμού. 

η συνέχεια εδώ

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Μερικές κρίσιμες αερολογίες τού Μεσσηνίας
"Ο άνθρωπος καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με το φαινόμενο της βίας και έκπληκτος μπροστά στην ωμότητα, διερωτάται εύλογα: Σε τι οφείλεται αυτό το καταστροφικό φαινόμενο, με τον τυφλό και αδυσώπητο δυναμισμό, το οποίο σκορπά τον θάνατο, την απώλεια και την καταστροφή; Τι είναι αυτό το οποίο γεννά τη βία, την θεμελιώνει ανύποπτα και αλλοτριωτικά στον άνθρωπο και την καθιστά δύναμη καταστροφική για την κοινωνία;"

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; Η βία ανήκει στό φαινόμενο τού πολέμου. Εάν αφαιρέσουμε τήν βία από τόν πόλεμο τότε η βία φαντάζει αναίτιος. Ο πόλεμος όμως έχει αιτία καί πνευματικώς μάλιστα επιβάλλεται, λόγω τής υπάρξεως τού πλάνητος. Γιατί ο Ηράκλειτος ονόμασε τόν πόλεμο πατέρα τών πάντων; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ; Αυτό είναι τό χαρακτηριστικό τής Ρητορικής τού Ψεύδους καί τής δυνάμεως. Αναδεικνύει τά δεύτερα, τά παράγωγα, πρώτα. Καί τά εμφανίζει σάν άναρχα καί αναίτια, δίνοντάς τους θεικές ιδιότητες.

"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η βία, τόσο ως πράξη (δράση-αντίδραση), όσο και ως ιδεολογία να οδηγεί σε ενέργειες τέτοιες, οι οποίες επιδιώκουν την αποκλειστική επιβίωση του ατόμου ή μιας ομάδας έναντι όλων των άλλων, ενώ την υποστήριξη σε κάθε μορφή βίας μπορεί να προσφέρει το αντίστοιχο ιδεολογικό ή ιδεοληπτικό υπόβαθρο, με το οποίο αξιοποιείται επίσης η άγνοια, ο φόβος και ο παρορμητισμός.
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία καταλυτικά και αποφασιστικά λειτουργεί και η εκμετάλλευση της θρησκευτικότητας ως μίας μορφής ιδεολογίας, η οποία γεννά το αντίστοιχο φαινόμενο της θρησκευτικής βίας και η οποία τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται ως μερική ή καθολική απαξίωση προς την ανθρώπινη ζωή, ενώ παράλληλα λαμβάνει και διαστάσεις μεταφυσικής προσδοκίας και επιδίωξης."

Μιά κακοστημένη έκθεση ιδεών από μαθητή τού Λυκείου. Θρησκευτική βία σήμερα σημαίνει Μωαμεθανισμός καί χτές σήμαινε Παπισμός.
" η παιδεία, απαιτεί την προσφορά και τη δράση των χριστιανικών Εκκλησιών, και μάλιστα με έναν τρόπο διαλεκτικό, όπου θα νοηματοδοθεί η αλήθεια ως γεγονός ύπαρξης και ζωής και όχι ως ιδεολογία ώστε να αναδειχθεί με τον τρόπο αυτό ο σκοπός της ζωής στην κοινωνία, μέσα στο χώρο και τον χρόνο, επιβεβαιώνοντας συγχρόνως το πραγματικό και ουσιαστικό νόημά της ως αλήθειας, η οποία κατανοείται μόνο μέσα από τη συμβίωση, τη συνύπαρξη, την αλληλοπεριχώρηση και τη συγχωρητικότητα."
 Γιατί η αμαρτία άνθρωπε; Πότε έζησε η ανθρωπότητα μέ αλληλοπεριχώρηση καί συγχωρητικότητα; Εσύ πότε; Είναι η ανθρωπότης εικόνα τής Αγίας Τριάδος; Μήπως η εκκλησία; Αυτές οι Αερολογίες ακούγονται στήν φλωριάδα;
"Τὸ Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας στηρίζεται στοὺς Ἱεροὺς Κανόνες, στοὺς ὁποίους παρουσιάζεται μία τάξις ἱεραρχική, ὅπου κάθε μέλος τῆς Ἐκκλησίας δὲν κινεῖται ἀνεξάρτητα καὶ ἀνεξέλεγκτα, ἀλλὰ δίδει λογαριασμὸ καὶ ἔχει τὴν ἀναφορά του, ὁ Ἐπίσκοπος στὴν Ἱερὰ Σύνοδο, οἱ Κληρικοὶ στὸν Ἐπίσκοπο τῆς Τοπικῆς Ἐκκλησίας καὶ οἱ Λαϊκοὶ στοὺς Ἱερεῖς Ἐφημερίους."
Αυτή είναι η δομή τού στρατού φίλε. Η δομή τής εξουσίας. Τί δουλειά έχει η εκκλησία μέ τήν εξουσία; Μέ ποιά λογική ένας στρατός μιλά γιά ειρήνη καί συμβίωση καί συγχωρητικότητα;΄
Μιά φορά κι' έναν καιρό ένας Αγιος τής εκκλησίας τού Κυρίου ανέλαβε επίσκοπος σ' έναν τόπο όπου υπήρχε ένας μόνον χριστιανός. Οταν τόν πήρε μαζί Του ο Κύριος υπήρχε μόνον ένας ειδωλολάτρης. ΚΑΝΟΝΙΣΕ.

Οσοι μάχονται γιά τήν τήρηση τών κανόνων, νομίζοντας ότι μάχονται γιά τήν αληθινή εκκλησία, άς προσέξουν περισσότερο, διότι οι κανόνες υπηρετούν τήν στρατευμένη εκκλησία καί τήν ιεραρχία της, η οποία δέν είναι η Εκκλησία. Δέν υπάρχει διαχωρισμός καί διαίρεση στήν εκκλησία τών Αγίων τού Χριστού

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...