Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα : «Οπλοκατοχή - Μύθοι και Πραγματικότητα» Σχόλια για ένα πολύ σοβαρό θέμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα

«Οπλοκατοχή - Μύθοι και Πραγματικότητα»

που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ε.Υ.ΟΠΛΟ.» (Έλληνες Υπέρ ΟΠΛΟκατοχής)
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη
περιοχή αγ. Φανουρίου.


Πρόγραμμα Ημερίδας:

11.00´: Έναρξη
11.10´: Παρουσίαση του βιβλίου
«Οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία και ένοπλες συμπλοκές με πυροβόλα όπλα. Μύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε»
από τον συγγραφέα του Ευάγγελο Αθανασόπουλο πρώην εκπαιδευτή ασφαλείας πυροβόλων όπλων μέλος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
12.00´: Διάλειμμα
12.15´: ΟΜΙΛΟΣ ΙΔΕΩΝ με τους Δημήτριο Γ. Κανδύλη, Καθηγητή Ψυχιατρικής Α.Π.Θ.
Ευθύμη Τουρτίδη, εκπαιδευτής στρατιωτικών τακτικών μάχης
Κώστας Αμασόγλου, δικηγόρος
Ευάγγελος Αθανασόπουλος, συγγραφέας
Ραξής Επιτρόπου, blogger, ειδικός στα λειόκαννα
12.50΅: Συζήτηση με το κοινό, με συντονιστή τον πρόεδρο του ΕΥΟΠΛΟ, Ανδρέα Ζαπουνίδη.

Είσοδος ελεύθερη





Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός:


«Θα σας ζητήσουν όπλα. Νά χετε διπλά, να δώσετε το ένα και να κρατήσετε το άλλο. 
Ενα τουφέκι 100 ψυχές θα γλυτώσει» (πηγή)








Η Ιερά Σύνοδος αφοπλίζει τους κληρικούς – κυνηγούς!

Κυνήγι τέλος από φέτος για τους κληρικούς, καθώς τέθηκε σε ισχύ παλαιότερη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, με την οποία απαγορεύεται η οπλοφορία για την εν λόγω ενασχόληση.

Η κυνηγετική περίοδος άρχισε στις 20 Αυγούστου και μεταξύ αυτών που πήγαν να ανανεώσουν την άδεια θήρας ήταν και αρκετοί κληρικοί. Βρέθηκαν όμως προ εκπλήξεως όταν ενημερώθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό.

Η Ιερά Σύνοδος πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την οπλοφορία για το κυνήγι το 2006, όταν ένας ιερέας ενεπλάκη σε ατύχημα και μετά από ερώτημα της αστυνομίας. Πιο αναλυτικά, είχε πλήρως απαγορεύσει την οπλοκατοχή και οπλοχρησία στους κληρικούς, και της θήρας συμπεριλαμβανομένου, τόσο γιατί δεν συνάδει με το ιερατικό σχήμα όσο και για την προστασία των ίδιων να μην καταστούν υπαίτιοι φόνου και εκπέσουν της ιεροσύνης τους.

Στην πράξη η συγκεκριμένη απόφαση δεν είχε εφαρμοστεί, ωστόσο ένα νέο κυνηγετικό ατύχημα πέρσι, στο οποίο ενεπλάκη κληρικός, οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να την ενεργοποιήσουν.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των ιερέων-κυνηγών, καθώς υποστηρίζουν ότι τηρούν πιστά όλους τους κανόνες στα χρόνια που ασχολούνται με τη θήρα.


Σχόλιο:
Πράγματι αν ένας ιερέας γίνει αιτία να σκοτωθεί κάποιος, οφείλει να πάψει να λειτουργεί. 
Και από που κι ως που, οι "αστυνομικές αρχές" εφαρμόζουν απόφαση της Ιεράς Συνόδου;!!
Αμφιβάλουμε λοιπόν αν αυτό ήταν η αιτία της απόφασης. Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να έχουν απαγορεύσει στους ιερείς και να οδηγούν γιατί επίσης μπορεί να γίνουν αιτία -προκαλώντας τροχαίο δυστύχημα- να εκπέσουν της ιεροσύνης τους. Αλλά φυσικά τέτοια απαγόρευση δεν υπήρξε. Δεν είδαμε αστυνομικούς να ανακαλούν τα διπλώματα οδήγησης των ιερωμένων!

Οι ιερείς ως επί των πλείστων εμφορούνται από εθνικά και ορθόδοξα ιδεώδη. Μήπως αυτή είναι η πραγματική αιτία του αφοπλισμού τους; 


Άραγε τι θα συνέβαινε πριν ένα μήνα στη Χίο, αν ο ιδιοκτήτης του καφενείου στο λιμάνι, δεν είχε στο αυτοκίνητο την κυνηγετική του καραμπίνα; Ποια θα ήταν η κατάληξη απέναντι σε
εκατοντάδες απειλητικούς λαθρομετανάστες; (δείτε εδώ το περιστατικό και την απόφαση του δικαστηρίου - δικαίωση του "δράστη")


Είναι αυτονόητο ότι ο Θεός μας έδωσε μυαλό να αντιλαμβανόμαστε τα "σημεία" που έρχονται. 
Η επιλογή είναι δική μας.




Maverick 88, μια από τις πιο αξιόπιστες και φθηνές επαναληπτικές καραμπίνες.
Απαιτείται "άδεια αγοράς κυνηγετικού όπλου" (που μπορείτε να βγάλετε σε αστυνομικό τμήμα). Ανανεώνεται κάθε 10 χρόνια :






ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ 
ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ



Η Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου χορηγείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής μόνιμης κατοικίας του κατόχου. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

1. Ο ενδιαφερόμενος κάνει αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του για να του χορηγηθεί πρώτα Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου.  
Για την αίτηση απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα και ένα πιστοποιητικό από Νευρολόγο, Ψυχίατρο ή Παθολόγο.
Μετά την προσκόμιση των ανωτέρω στο αστυνομικό τμήμα ασφαλείας, ζητείται υπηρεσιακά το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου Α του ενδιαφερόμενου.

2. Όταν εκδοθεί η Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου, την παραλαμβάνει και πηγαίνει στο κατάστημα για την αγορά κυνηγετικού όπλου (ή και σε ιδιώτη αν πρόκειται για μεταχειρισμένο)

3. Πηγαίνει και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα και υποβάλλει:

α. Δύο φωτογραφίες
β. Την Άδεια Αγοράς Κυνηγετικού Όπλου
γ. Το Τιμολόγιο Αγοράς του Κυνηγετικού Όπλου (ή – σε περίπτωση που το όπλο αγοράζεται μεταχειρισμένο – σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Πωλητή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής και η προηγούμενη Άδεια Κατοχής του όπλου)
δ. Παράβολο 3 € του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (από τη Γενική Τράπεζα)

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – διαφορετικό ανάλογα με το αστυνομικό τμήμα – ο ενδιαφερόμενος παραλαμβάνει την Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου.

Επιλογή παράθεσης των 4 αποσπασμάτων (Αγ. Κοσμά και απόφασης Ιεράς Συνόδου, περιστατικό στη Χίο, δικαιολογητικά έκδοσης άδειας κυνηγετικού όπλου), σχολιασμός : 

Δεν υπάρχουν σχόλια: