Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η "ελαφρότητα" του Αρχιεπισκόπου είναι αβάσταχτη


Η Εκκλησία της Ελλάδος βιώνει μια τεράστια κρίση και είναι απαίτηση του πιστού λαού του Θεού, να βγει επί τέλους μπροστά να υπερασπιστεί τα Ιερά και τα Όσια του γένους μας. 

Το Φανάρι ενώ μοιράζει αυτοκεφαλίες προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων που αμφισβητούν ευθέως την ίδια του την ύπαρξη, από την άλλη έχει στριμώξει στα σχοινιά την Εκκλησία της Ελλάδος και απειλεί με κάθε τρόπο να πάρει πίσω (την Αυτοκεφαλία ουσιαστικά) τις Νέες Χώρες. 

Η κυβέρνηση λεηλατώντας και πυρπολώντας κάθε τι μοσκοβολάει Χριστό, επιχειρεί να βάλει και την ταφόπλακα, με τη Συνταγματική αναθεώρηση, ζητώντας από ένα Ορθόδοξο κράτος να χαρακτηρίζεται ουδετερόθρησκο και να σβηστεί η επίκληση στο όνομα της Αγίας Τριάδος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με ελαφρότητα που δεν αντέχει κάποια σοβαρή κριτική, αναρωτιέται μεταξύ άλλων αν θα του άρεσε να ζήσει στη Γαλλία ή στην Γερμανία !!! 

Όποιος Αρχιερέας ακούει αυτές τις τοποθετήσεις και δεν αισθάνεται την έλλειψη σοβαρότητος, το έλλειμμα εξουσίας και την εκτροπή που συντελείται μέσα στην Ορθοδοξία, μήπως θα έπρεπε να αναζητά στο λεξικό του Μπαμπινιώτη τι πραγματικά σημαίνει η λέξη ανάξιος; Μετά την στάση τους όμως στο "Κολυμπάρι της ντροπής", όλα να τα περιμένουμε, γιατί ενός κακού μύρια έπονται

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΣΡΕΚ ΜΕΤΗΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ. 
ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΓΕΝΕΙΑΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΑΣ.
Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜ-ΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 
ΟΣΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ. 
Ο ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

Αμέθυστος

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα χωριστεί το Κράτος από την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία; Θα πάψουν οι παπάδες να είναι ανυπόφορα βαριεστημένοι δημόσιοι υπάλληλοι; Μπράβο, μπράβο! Πραγματικά μου φαίνεται μια ελπιδοφόρα εξέλιξη!

Ανώνυμος είπε...

Ο ''Κατέχων'' χωρίζεται από το κράτος.Οπότε επισπεύδονται οι καιροί...και ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος είπε...

ελεγχος,διοικηση,περιουσιες..!!!ΑΠ...

Ανώνυμος είπε...

10:57 ο Κατέχων είναι αυτός που κατέχει την Ιερουσαλήμ.
Μια ερώτηση στον Αμέθυστο.Γιατί δεν εγεννήθη ο Προβολεύς ή το Πρόβλημα,αλλά ο Υιός του Πατρός και Λόγος του Πνεύματος;

amethystos είπε...

Δέν εγεννήθη κανένας Υιός τού Πατρός καί Λόγος τού Πνεύματος. Αυτές τίς ανώμαλες ερωτήσεις στόν Ιερώνυμο.

χαλαρωσε είπε...

Προς Θεσσαλονικείς β΄, 6-7'' : …καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε• εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ. Τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας• μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται.

Το κατεχον είναι οτι εμποδιζει ας πουμε την εέυση του κατσικοποδαρου.



Η ερωτηση που θυμιζει τα παιδια του καραγκιοζη που λεει ο ενας γιασου μπαμπακο, ο αλλος γιασου αντρα της μαμας μου και ο αλλος γιασου παιδι τς γιαγιας μου.

Ανώνυμος είπε...

Προς Αμέθυστο.
Έκαστον εκ των τριών τούτων προσώπων έχει δυο ονόματα•και ο μέν Πατήρ λέγεται και Πατήρ και Προβολεύς,ήτοι εκπορευτής•ο δέ Υιός ονομάζεται και είναι Λόγος και Υιός•αλλά και το Πνεύμα το Άγιον και αυτό δυο ονόματα έχει,Πνεύμα και Πρόβλημα.Ο Πατήρ πρός μεν τον Υιόν λέγεται Πατήρ,ότι αυτόν γεννά•πρός δέ το Πνεύμα λέγεται Προβολεύς,ότι αυτό προβάλλει,ήτοι εκπορεύει•ο δέ Υιός πρός μεν τον Πατέρα λέγεται Υιός,ότι του Πατρός είναι Υιός,πρός δέ το Πνεύμα λέγεται Λόγος,ότι του Πνεύματος είναι Λόγος•το δέ Πνεύμα το Άγιον,πρός μέν τον Λόγον λέγεται Πνεύμα,πρός δέ τον Πατέρα λέγεται Πρόβλημα,επειδή υπ'αυτού προβάλλεται ήτοι εκπορεύεται.
Προς Χαλάρωσε.
Γιατί εσαρκώθη ο Χριστός και όχι το Άγιο Πνεύμα ή ο Πατήρ;

amethystos είπε...

Mέ τά ονόματα κάνεις τακουνάκια. Αφού δέν έχεις τί νά κάνεις γιατί δέν πιάνεις ένα κομπολογάκι. Είσαι καλός παίχτης. Μαθαίνουμε. Αύριο τά σπουδαία. Τό αίμα μας πίσω φίλε.

amethystos είπε...

Φίλε κάποιος σέ γέλασε μ' αυτά τά λέγεται καί τά ονοματάκια τής Αγίας Τριάδος. Κανόνισε, τό μυαλό σου χάνει. Δέν μπορούμε νά ασχολούμαστε μέ τήν Αγία Τριάδα γιά νά κάνουμε τόν έξυπνο. Δέν είναι ο θεός ο Πατήρ. Οσο γιά τή εξυπνάδα πού ρωτάς σκέψου ότι βαδίζουμε πρός τά χριστούγεννα. Γεννάται ο Θςάνθρωπος Χριστός. ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ, ΤΟ ΓΕΝΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΟΡΕΥΤΟ. Εχασες τό φτωχό κομπολογάκι σου αλλά δέν είναι αναντικατάστατο, μήν κλαίς. Οφείλουμε νά σεβόμαστε καί τήν ανοησία μέχρις ενός σημείου.

χαλαρωσε είπε...

αγαπητε εδω ειχαμε μια αντιποιηση απο τον αμεθυστο διοτι σου προτεινε....

Αφού δέν έχεις τί νά κάνεις γιατί δέν πιάνεις ένα κομπολογάκι

πραγμα το οποιο λογω ψευδωνυμου το δικαιουμαι.

ΑΡΑ....... ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΦΙΛΕ....ΧΑΛΑΡΩΣΕ

Καλημερα σε αμεθυστο φιλους και αναγνωστες

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τις εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σήμερα στις ειδήσεις. Δεν κατάλαβα να είπε κάτι κακό. Με ηρεμία μίλησε και λογική.

amethystos είπε...

Μέ ηρεμία μιλούσε καί γιά τήν προδοσία τής παιδείας.Αυτή η ηρεμία μπορεί νά είναι καί σημείο βλακείας.

Μ.Δαμασκηνός(Υποδιάκονος) είπε...

Επειδή τα τρία πρόσωπα του Θεού έχουν έκαστον δυο ονόματα,απρεπές θα ήτο να σαρκωθή του Πατρός η υπόστασις και να ονομάζεται με τρία ονόματα,δηλαδή Πατήρ,Υιός,και Προβολεύς•και πάλιν μηδέ του Πνεύματος η υπόστασις ήτο πρέπον να σαρκωθή διά να μή ονομάζεται και αυτό με τρία ονόματα,Πνεύμα,Υιός και Πρόβλημα.Διά τούτο λοιπόν ηυδόκησεν ο Πατήρ,το Πνεύμα συνήργησε,και εσαρκώθη ο Υιός του Θεού και Πατρός,διά να έχη και μετά την γέννησιν πάλιν δυο ονόματα,ως και πρίν να σαρκωθή,δηλαδή Υιός και Λόγος.Δια τούτο εσαρκώθη ο Υιός και Λόγος,διά να μή περισσεύη όνομα εις την Αγίαν Τριάδα.
Ιωάννης Χρυσόστομος

amethystos είπε...

Μεγάλη αρρώστεια βρέ φίλε. Εχεις δίκιο. Κοιμήσου ήσυχα. Νά αλλάζεις πλευρό νά μήν πιάνεσαι.Τρείς Θεολόγους έχει η Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και τρείς!Δηλαδή ο Παλαμάς δεν είναι Θεολόγος,ή ο Αρεοπαγίτης;
Ο Θεός είναι ΑΛΟΓΟΣ λέει ένας Θεολόγος.

amethystos είπε...

Kαβάλα τον νά πάς βόλτα. Μόνον τρείς λέει η εκκλησία. Οι υπόλοιποι είναι μαθητές τους. Βέ βαια δέν είμαστε υποχρεωμένοι νά ακούμε τί λέει η εκκλησία. Εχουμε καί τήν άποψή μας. Τί στό καλό.

χαλαρωσε είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ, ΛΟΓΟΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ; ΤΙ ΛΕΣ ΥΠΟΔΙΑΚΟΝΕ;

Ανώνυμος είπε...

Προς Αμέθυστο.
Ο άριστος των ερμηνευτών είναι ο Χρυσόστομος,ο οποίος ονομάστηκε από την Εκκλησία στόμα του Παύλου,όπως ο Παύλος ονομάστηκε στόμα Χριστού.Δηδαδή ο Χρυσόστομος είναι Χριστόστομος.Δηλαδή ο Χρυσόστομος είναι ανώτερος στην Θεολογία από τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.Ο Απ.Παύλος είναι μαθητής του Ιωάννου του Θεολόγου;!Χωρατατζής είσαι;
Άλλο άλογο και άλλο ΑΛΟΓΟΣ(δεν πρέπει να μιλάς άσκοπα για τον Θεό,δεν φοβάσαι την εντολή του Ιεχωβά;),ο Θεολόγος Αρεοπαγίτης το λέει.
Προς Χαλάρωσε.
Δεν είμαι Υποδιάκονος.Αυτά τα γράφει ο Μοναχός Δαμασκινός,ο Υποδιάκονος και Στουδίτης(Μέγας Συναξαριστής της Ορθ.Εκκλησίας,τόμος ΙΒ',ΜΗΝ Δεκέμβριος,σελ.648-666).Τα μυστήρια των αιρετικών είναι άκυρα.Οι αναθεματισμένοι είναι εκτός Εκκλησίας.Αυτοκατάκριτος είναι ο Βαρθολομαίος.

amethystos είπε...

O Χρυσόστομος δέν είναι θεολόγος. Αλλο εξηγώ, άλλο θεολογώ. Αλλο τό εγκώμιο, άλλο τό δόγμα, τό οποίο καθορίστηκε από τούς τρείς θεολόγους. Μάλλον δέν καταλαβαίνεις τί σημαίνει θεολογία. Βλέπω σού αρέσουν οι βόλτες μέ τά άλογα. Δέν έχεις άδικο.

χαλαρωσε είπε...

δεν φοβάσαι την εντολή του Ιεχωβά

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΕΧΩΒΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ.


ΓΙΑΧΒΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΛΕΠΤΟΛΟΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕΣ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΙΕΧΑΒΑΔΩΝ.

ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Υιός και Λόγος του Θεού,τέλειον γέννημα του Πατρός,γέννημα δε όχι κατά θέλησιν,αλλά κατά φύσιν.Δεν προήλθε διότι το ηθέλησεν ο Πατήρ,αλλά διότι είναι μέσα εις την φύσιν του Πατρός να γεννά τον Υιόν και μέσα εις την φύσιν του Υιού να γεννάται.Τούτο ακριβώς συνιστά την διαφοράν αυτού από τα κτίσματα.Είναι εικών και ομοίωσις του Πατρός,ενώ ο άνθρωπος είναι απλώς κατ'εικόνα και καθ' ομοίωσιν,άναρχος και Αυτός όπως ο Πατήρ.
Λέει ο Απ.Παύλος ποιός είναι Θεολόγος.Και οι Πατέρες,π.χ. ο Θεολογος Συμεών.Και ο Μέγας Αθανάσιος μέγας Θεολόγος είναι.Δεν είναι Κύριος μόνο ο Λόγος,αλλά και το Πνεύμα και ο Πατέρας.Λέει ο Κύριος στον Κύριο: κάθησε στα δεξιά μου."Για τούτο, Θεέ, σε έχρισε ο Θεός σου..."!Δώδεκα άλογα έχω και 177 χήνες.

amethystos είπε...

Συλλεκτικό κομμάτι. Σπάνιος ηφαιστιογενής λίθος. Τόν έφαγες κατακούτελα; Διαθέτουμε μουσείο ανοησίας καί ανωμαλίας. Θά τού βρούμε τήν θέση του. Στό μικρό μας μουσείο υπάρχει η εξήγηση τού αφανισμού μας φίλε. Δέν μάς ξεγελούν πλέον μάταιες ελπίδες.

χαλαρωσε είπε...

ρε φιλε εχει τρια ονοματα... ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

ΤΕΣΠΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ. ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ.