Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Κληρικοί Ελλάδος (ΙΣΚΕ): Θα πράξουμε τα δέοντα για να ακυρωθεί η επαίσχυντη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ …………!!!!!!!!
Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.

Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους.


ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ-ΟΙ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ.

Κακιούλες


iske 1Ἔχουν νομοθετηθεῖ τόσα ἄνομα πράγματα, ἡ παναίρεσις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καλπάζει ἐντὸς τῆς Ἐκκλησίας, καὶ δὲν ἠκούσαμε κὶχ ἐκ τοῦ Συνδέσμου τούτου.
Τώρα ποὺ ἔνοιωσαν νὰ ἀπειλῆται ἡ τσέπη τους, ἐξῆλθον τοῦ καβουκίου τους!
Καὶ ἀναμένουν νὰ τοὺς λαμβάνῃ σοβαρῶς ὑπ᾿ ὄψιν ὁ κόσμος! 

Τσκ, τσκ, τσκ!...


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε μεγαλεία! Αν ξεσπάθωναν έτσι και για το Κολυμπάρι και για τις Προδοσίες του Πατριάρχη δεν θα μας είχε πάρει ο Ποταμός...

χαλαρωσε είπε...

απο το 2010 που επεβληθη η κυλιομενη πτωχευση, πρωτη φορα ακουσα κηρυγμα ΑΠΟ ΠΑΠΑ πριν κανα μηνα να ψελλιζει κατι για δυσκολιες στην πατριδα μας. Ειναι ουφο το 99% και δημοσιοι υπαλληλοι. Θα τους κανει καλο κι αυτους η κριση. ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΊϊΚΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Οι παλαιοημερολογίτες παπάδες που ΔΕΝ είναι δημόσιοι υπάλληλοι, που ΔΕΝ έχουν κάθε μήνα μισθό και σύνταξη ΠΩΣ επιβιώνουν; Δεν έχουν ψυχή αυτοί οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι; πώς επιβιώνουν αδελφοί; Να σου πω. Τους θρέφει ο Κύριος! όπως τρέφει και τα σπουργιτάκια... πλην...ο νεοτεριστής, νεοημερολογίτης, επιλήσμων της Ιεράς Παραδόσεως, βολεμένος, δημόσιος υπάλληλος παπάς, και Δεσπότης με τη μεγάλη μπάκα, ΟΥΚ ΗΒΟΥΛΗΘΗΣΑΝ ΣΥΝΙΕΝΑΙ!

amethystos είπε...

Καλημέρα. Δέν κόβεται μάλλον ο μισθός τους, τουλάχιστον ακόμη. Διαφορετικά θά είναι αναγκασμένοι νά εργάζονται όπως όλος ο κόσμος καί νά συντηρούν τούς ναούς οι πιστοί. Κάπως έτσι πορεύονται καί οι τού παλαιού.Πέρα από τόν ρομαντισμό μας οι τού παλαιού δέν διαθέτουν λόγο, ρητορική, θεολογία, επιστήμη, πείθουν τούς ήδη πεισμένους, δέν έχουν ιεραποστολή. Είναι ένα φτωχό παράρτημα τής ήδη προβληματικής νεοελληνικής εκκλησίας. Σήμερα η εκκλησία αφομοιώνεται από τήν Δύση μέ τίς αιρέσεις της καί τίς κακοδοξίες της. Σ' αυτή τήν στροφή πρός τήν Δύση εντάσσεται καί η αλλαγή ημερολογίου καί η κυριαρχία τού μασσονισμού, γέννημα τού διαφωτισμού,καί ο σημερινός οικουμενισμός ο οποίος διαλύει τήν αλήθεια τής σωτηρίας. Καί οι οργανώσεις πού άλλαξαν τό φρόνημά μας είναι ένα παρακλάδι τής ίδιας αρχής πού γέννησε τόν μασσονισμό. Πού κατέληξαν καί οι οργανωσιακοί; Στήν αποτείχιση. Στήν ψυχολογική οπισθοδρόμηση. Δέν γνωρίζουμε τόν αντίπαλο καί τόν εχθρό, όπως τόν γνώριζε ο ησυχασμός καί έσωσε τήν αλήθεια μας. Καί τά αλλότρια δόγματα καί τήν στρατηγική τού πονηρού, δηλ. τούς πειρασμούς. τούς λογισμούς καί τίς ρομαντικές φαντασιώσεις. Αυτή τήν στιγμή σανίδα σωτηρίας δέν υπάρχει. Συγγνώμη άν σέ κούρασα.

Ανώνυμος είπε...

καλό το σχόλιο κύρ Αμέθυστε και ισχύει εν πολλοίς ότι " οι τού παλαιού δέν διαθέτουν λόγο, ρητορική, θεολογία, επιστήμη, πείθουν τούς ήδη πεισμένους, δέν έχουν ιεραποστολή", αλλά..υπάρχουν και πολύ φωτεινές εξαιρέσεις και αναφέρομαι στην Ανδρώα Ι.Μ.Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή, που επιτελεί εντυπωσιακό έργο και εξωτερικής και εσωτερικής ιεραποστολής επειδή διαθέτει κλήρο με ποιότητα...Και ο παπα Γιώργης ο Μεταλληνός, του Νέου εορτολογίου πολύ ευλαβείται, τον Σεβασμιώτατο Κυπριανό τον νεότερο του Πατρίου Εορτολογίου... άσε το έργο του Θεοφιλέστατου Αμβροσίου σε Αφρική και Γεωργία, το έργο του επισκόπου Κλήμη κλπ κλπ

amethystos είπε...

Σύμφωνοι φίλε καί δόξα τώ Θεώ πού υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις πού υπερβαίνουν τήν κατάσταση τού σχίσματος. Στόν ίδιο Θεό πιστεύουμε. Υπάρχει μιά συντήρηση τής παραδόσεως.Μόνο πού αδυνατούμε όλοι οι ορθόδοξοι νά αντιμετωπίσουμε τήν αίρεση η οποία κατακτά όλο καί περισσότερο έδαφος, όλο καί περισσότερο κόσμο. Μέ τούς κανόνες δέν επιτυγχάνεται τίποτε. Δυστυχώς η αίρεση θέλει θεολογία. Δέν αντιμετωπίζεται η έλλειψη μέ έλλειψη. Πρέπει νά εμφανιστούν οι κρυμμένοι θησαυροί τής παραδόσεώς μας, τά παλάτια τής Βασιλείας τά οποία στερούνται οι αιρετικοί φυλακισμένοι στήν λογική τους. Αυτό πραγματοποίησαν οι Πατέρες.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αμεθυστε,δεν ειναι παραδοση το ημερολογιο!Η κυρια Παναγοπουλου σε πλανησε για τα καλά.Οι ψευδοπαπαδες των Γ.Ο.Χ.,κυρια Κουτσουκου,ζητουν 200 ευρω για μια Θεια Λειτουργια( ψευδοκληρικος απο την Θεσ/νικη θελει 200 ευρω για να κανει Θ.Λ. σε Ι.Μονή στον Βολο).Ο αντιχριστος Παλαιοημερολογιτισμος ειναι αιρεση,δεν ειναι Παραδοση.Οι ανθρωποι ειναι χρονολατρες και ψευτες!

amethystos είπε...

Ξέρω τί λές. Αν πρόσεξες όμως έγραψα γιά υπέρβαση τού σχίσματος. Δηλ. τού ημερολογιακού. Γιά μένα συντήρηση τής παραδόσεως σημαίνει μείωση τής παραδόσεως, εφόσον ο Κύριος καινά ποιεί πάντα. Χωρίς τήν αρωγή τών Πατέρων παράδοση δέν υφίσταται. Καί οι Πατέρες δέν κατανοούνται πλέον, ούτε από τούς παληούς, ούτε από τούς νέους αποτειχισμένους, ούτε από τούς ενωτικούς. Ο Αγιος Θεόδωρος Στουδίτης δέν ανήκει στούς Πατέρες τής Εκκλησίας. Ούτε οι κανόνες σημαίνουν τήν τήρηση τών εντολών τού Ευαγγελίου. Ο μαγαρισμός καί τά άκυρα μυστήρια είναι απλά δαιμονικά φαινόμενα, φανατικοί δαιμονισμοί. Εμείς ευχόμαστε νά έλθουμε όλοι μας εις εαυτόν καί νά σκύψουμε στόν προσωπικό μας αγώνα αφήνοντας τίς εμφύλιες διαμάχες. Ισως φαίνεται δύσκολο αλλά μιά Μετάνοια απαιτείται.