Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ.

Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ.

Μετά τό κίνημα τών Κολλυβάδων γνωρίζουμε ότι ο Διαφωτισμός κατέκτησε τήν εκκλησία πού γνωρίζουμε σάν εκκλησία καί κυριαρχείται από τόν κληρικαλισμό. Η ''εκκλησία'' μας είναι ήδη μιά νέα εκκλησία. Ο Αγιος Νικόδημος, κολλυβάς καί ο ίδιος διέγνωσε τήν ασθένεια, καί κατασκεύασε τό φάρμακο τής θεραπείας. ΤΗΝ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ. Τήν επανασύνδεση μέ τόν Ησυχασμό, τήν εκκλησιαστική μας παράδοση, τόν Αγιο Γρηγόριο Παλαμά. Μάς έδωσε καί τό Συμβουλευτικό Εγχειρίδιο. Εγραψε καί τό Πηδάλιο γιά νά μήν χαθεί η Συνοδική σύσταση τής διοικήσεως καί γιά νά μήν χάσει ο κλήρος τήν επαφή του μέ τίς εντολές τού Κυρίου, μέσω τών ιερών κανόνων πού διέπουν τό διακόνημά του καί τόν Φόβο Θεού.
 Δέν Αποτειχίστηκε βεβαίως ο ίδιος, διότι η εκκλησία πού κυριαρχούσε δέν ήταν πλέον εκκλησία, ήταν ήδη αιρετική καί παρότι εξουσίαζε ήδη τήν Θεία Ευχαριστία, απαγορεύοντας τήν συνεχή Θεία Μετάληψη... Διότι είχε χαθεί ακόμη καί τό Αγιον Ορος. Κυριαρχούσαν ήδη οι μορφωμένοι εκ' Παρισίων.
 Οι Κολλυβάδες μάς έδωσαν τόν Παπαδιαμάντη, ο οποίος όμως έμεινε στό περιθώριο, νικημένος από τούς κομμουνιστές διανοούμενους καί τόν Ντοστογιέφσκι. Σήμερα ο Ντοστογιέφσκι είναι ο Βουκεφάλας τών Οικουμενιστών. Τού Γιανναρά π.χ., καί τής ρωσικής θεολογίας τής διασποράς.
 Η μάχη τών Κολλυβάδων όμως συνεχίζεται στό Αγιον Ορος, όπως διεγράφη στήν διαμάχη τού Γοντικάκη μέ τόν Παίσιο. Τήν συνεχίζουν οι Αγιοι.
 Τό ιστορικό παράδοξο λοιπόν τής εκκλησιαστικής μας περιπέτειας, -διότι στήν ιστορία κυριαρχεί η ετερογονία τού σκοπού-, όπως μάς τό καταθέτει ο Παπαδιαμάντης, είναι ότι τό ΠΗΔΑΛΙΟ τό οικειοποιήθηκαν οι διαφωτιστές, οι Αθηναίοι, οι μορφωμένοι, γιά νά ασκήσουν τήν εξουσία τους στόν λαό.
Στήν συνέχεια όμως έχουμε τά Ορλωφικά τών ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΏΝ καί σήμερα τούς επαναστατημένους Λαρισαίους, πού προσφέρουν τό καλύτερο δυνατό άλλοθι στούς οικουμενιστές. Εχουν καταντήσει τόν αδικημένο Θεολόγο τους, τόν Λαμπράκη τής εκκλησίας. Ολοι τους ζητούν από τήν "εκκλησία τού διαφωτισμού" δικαιοσύνη καί από τόν Χριστό, αντί νά ζητούν πίστη, ζητούν δικαίωση, τήν αιώνια καταδίκη τών διαφωνούντων μαζί τους. Η χαρά τους ο κολασμός τών εχθρών τους. Καί η μεγαλύτερη χαρά τους η συκοφάντηση τών Αγίων μας. Νοσταλγοί τής χλιαρής πίστεως πού αποκοιμίζει τίς συνειδήσεις. 

Αμέθυστος

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Αμέθυστε χαίρετε!
Είμαι ψυχίατρος και οφείλω να ομολογήσω ότι έχω εντυπωσιαστεί από την περίπτωσή σας. Παρακαλώ αν επιθυμείτε να σας εξετάσω δωρεάν δώστε μου το email σας για να κανονίσουμε τα περαιτέρω. Παρακαλώ αναλογιστείτε το καλό που θα προσφέρετε στην ψυχιατρική επιστήμη. Υμέτερος, Dr. Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ψυχίατρε, μπορείς να εξετάσεις και τον "Χαλάρωσε"; Νομίζω μερικές φορές, ξεφεύγουν και εκείνου τα νεύρα του, ενώ είναι καλό παιδί κατά βάθος!

χαλαρωσε είπε...

αγαπητε φιλε με τιμα το ενδιαφερον σας, περαστε να σας κερασω ενα υποβρυχιο.

Ανώνυμος είπε...

tragelafo exoun kai stin agapi kai oi dio parataxeis. apo agapi skizoun.poy na mpis sto blog ton apotixismenon kai na mi vgi o protomastoras na fonazi oti tha molinthoun apo tin epafi me tous panoukliasmenous.

ΑΕΤΟΣ είπε...


Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ
Σκοπός της οικουμενιστικής μασονίας είναι να μολύνει τα Άγια Θυσιαστήρια των Ορθοδόξων, να διαστρέφει την αλήθεια, να δηλητηριάζει και να φονεύει πνευματικά τις ψυχές του Εκκλησιαστικού πληρώματος. Επειδή δεν είχαν μεγάλα αποτελέσματα με τον προσηλυτισμό στις πόρτες των σπιτιών όπου προσπαθούσαν οι διάφοροι διαβολάνθρωποι να πλανήσουν τους Ορθοδόξους, χειραγώγησαν ανθρώπους στο σατανισμό, τους προώθησαν από τα μασονικά κέντρα εξουσίας, με σκοπό.....



να εισχωρήσουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία σε θέσεις κλειδιά, γιατί γνωρίζουν ότι την πνευματική ζημιά που κάνει ένας επίσκοπος αιρεσιάρχης στην επαρχία του, ένας ιερέας κακόδοξος στην ενορία του και ένας ηγούμενος πλανεμένος στο μοναστήρι του, δεν την κάνουν εκατοντάδες εχθροί και άπιστοι στην εκκλησία. Επίσκοποι, Ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ηγούμενοι του Αγίου Όρους, όταν μνημονεύουν και έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τους πρωτοστάτες Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους της οικουμενιστικής κακοδοξίας, ομολογούν δημόσια και καθαρά ότι: 
αρνούνται την Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία,
παραδέχονται όλες τις δαιμονικές αιρέσεις ως κανονικές Εκκλησίες,
αναγνωρίζουν ως έγκυρα τα μυστήρια των κεκριμένων αιρετικών,
διδάσκουν ότι ο Πάππας είναι κανονικός επίσκοπος Αγιότατος, πρώτος και τον μνημονεύουν,
έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με όλο το δαιμονικό παγκόσμιο συμβούλιο των ψευδο-εκκλησιών,
έχουν υπογράψει κοινές διακηρύξεις και συμφωνίες με όλο το πλήθος των ακοινωνήτων,
αγιοποιούν παράνομα και αντικανονικά μητροπολίτες που ήταν υποτακτικοί μασονικών στοών,
έχουν μεταδώσει Το Σώμα και Το Αίμα του Χριστού μας σε αιρετικούς και άπιστους και έχουν ματαλάβει αιρετικά χάπια πλανεμένων,
εφαρμόζουν στην πράξη την βλάσφημη πατριαρχική εγκύκλιο του 1920, 
συνεχίζουν όπως το 1924 να σχίζουν την Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, ακολουθώντας τους πλανεμένους πατέρες τους, καταστρέφοντας την ενότητα της πίστεως, εξαφανίζοντας κάποιες φορές την νηστεία των Αγίων Αποστόλων, καταπατώντας την παράδοση και διαστρέφοντας τις αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων.
τηρούν με ακρίβεια στην Εκκλησία την άρση των αναθεμάτων και της ακοινωνησίας των καινοτόμων Πατέρων τους,
συλειτουργούν, συμπροσεύχονται και συγκοινωνούν με όλους τους αιρετικούς, σχισματικούς και παρασυνάγωγους.

Στα παραπάνω φρικτά, πρωτοφανή και εωσφορικά εγκλήματα εις βάρος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας συμμέτοχοι είναι: διευθυντές ''χριστιανικών'' περιοδικών, εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, εκδότες ''χριστιανικών'' βιβλίων, καθηγητές πανεπιστημίων ''θεολογικών σχολών'', και αδελφότητες ευνουχισμένων άβουλων και απονευρωμένων ''χριστιανών''.
Η εκκλησιαστική κοινωνία με τους οικουμενιστές είναι κολάσιμος ενέργεια, είναι βλασφημία προς το Θεό, είναι ομολογία σατανική, είναι ένα αντίχριστο πνεύμα, είναι μια δαιμονική λογική, μια εωσφορική αντίληψη και μια διαβολική επινόηση, παγίδα του πονηρού και προθάλαμος του άδη. Μέσα στο πλήρωμα της Εκκλησίας που συγκοινωνεί με τους επισκόπους του οικουμενισμού βρίσκονται: αδιάφοροι, συμφεροντολόγοι, δειλοί, φοβιτσιάρηδες, αχρι-καιρικοί, ορώντες, δυνητικόφρονοι, ευνουχισμένοι, φιλόδοξοι, προσωπολάτρες, ευσεβιστές, δουλοπρεπείς και άνανδροι. 
Ομολογία Πίστεως υπέρ της αιρέσεως και του σχίσματος του οικουμενισμού και κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας κάνουν οι πρωτοστάτες κακόδοξοι επίσκοποι και όσοι τους μνημονεύουν και επικοινωνούν μαζί τους. 

ΑΕΤΟΣ είπε...


ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΨΕΥΔΟΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.
Μία μικρή ομάδα Χριστιανών Ορθοδόξων διέκοψε την κοινωνία με την αίρεση των οικουμενιστών αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει να σχίζει την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ενώ οι ίδιοι λένε ότι το θέμα του ημερολογίου δεν είναι δογματικό. Αυτή η ομάδα υπερασπίζεται με φανατισμό την....
πρώτη ένωση με τους αιρετικούς για κοινό εορτασμό. Κάνουν υπακοή στους πατέρες της μασονίας του αντίχριστου οικουμενισμού και από την άλλη γράφουν βιβλία για την παράνομη αγιοποίηση του εθνομάρτυρα μασόνου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Αθετούν την εκκλησιαστική παράδοση γι’ αυτό έχουν πάνω τους τα αναθέματα των Αγίων Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων. Αφανίζουν τελείως κάποιες φορές την νηστεία των Αγίων Αποστόλων που είναι αρχαία παράδοση και από την άλλη λένε ότι ακολουθούν την διαχρονική Εκκλησία των Πατέρων δηλαδή εννοούν: την διαχρονική Εκκλησία μετά 1924 των Πατέρων των μασονικών στοών. Είναι αντιοικουμενιστικός αγώνας αυτός; Ή είναι αγώνας ζηλωτών υπέρ του νέο-ημερολογίτικου σχίσματος του οικουμενισμού; Το παλαιό ημερολόγιο θεσπίστηκε από Αγία Οικουμενική Σύνοδο, το νέο ημερολόγιο θεσπίστηκε από ανθρώπους με σατανικό πνεύμα και ενώ αυτή η ομάδα κάνει υπακοή στους πατέρες του οικουμενισμού θέλουν να λέγονται αντιοικουμενιστές. Η αποτείχιση των Ορθοδόξων από τους σχισματικούς ψευδοαντιοικουμενιστές είναι υποχρεωτική εάν δεν θέλουν να καταδικαστούν μαζί τους μέχρι το Ακαινοτόμητο Πλήρωμα συγκροτήσει Αγία Σύνοδο. Οι ψευδοαντιοικουμενιστές του νέου ημερολογίου μοιάζουν με τους πόρνους που φωνάζουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι.

ΑΕΤΟΣ είπε...


ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ψέματα λέτε όλες οι ηγεσίες των παρατάξεων, των λεγομένων ''Γ.Ο.Χ.'' ότι πολεμάτε τους αιρετικούς και σχισματικούς οικουμενιστές. Δεν κάνετε ένσταση θεάρεστη, κανονική, νόμιμη, λυτρωτική και σωτήρια εντός του πληρώματος των αποτειχισμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δουλεύετε για να.......

βρίσκονται οι οικουμενιστές στους επισκοπικούς τους θρόνους. Είστε αντικανονικοί, παράνομοι, βλάσφημοι, πλανεμένοι και παρασυνάγωγοι, αφού χειροτονείτε επισκόπους, δημιουργείτε συνόδους και μητροπόλεις, κάνετε δυναμικό αγώνα, για να μην συγκροτηθεί Πανορθόδοξη Αγία Σύνοδος για να καταδικάσει τους οικουμενιστές. Έτσι τους ασφαλίζετε στις ηγεσίες των Πατριαρχείων, Αρχιεπισκοπών και Μητροπόλεων. Είστε οι καλύτεροι σύμμαχοι τους όλοι οι σύνοδοι των παρατάξεων. Χωρίς εσάς δεν θα είχε αυτήν την επιτυχία όλο το συνοθύλευμα των οικουμενιστών. Καταπατάτε το Κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας και την Πράξη των Θεοφόρων Πατέρων. Οι άγιοι της Ορθοδοξίας αποτειχίζονταν από τους κακοδόξους για να συγκροτήσουν Σύνοδο με σκοπό να τους καταδικάσουν και δεν χειροτονούσαν επισκόπους, ούτε δημιουργούσαν συνόδους και μητροπόλεις, ώστε να σχίζουν συνέχεια με την αντιπατερική τους αυτή πράξη το πλήρωμα της ομολογίας της διαχρονικής εκκλησίας. Από την πρώτη σας παράταξη το 1937 μέχρι και σήμερα έχετε κάνει τόσες παρατάξεις. Η Εκκλησία της Ελλάδος για παράδειγμα είναι Μία και έχει τους αιρετικούς και σχισματικούς οικουμενιστές στους επισκοπικούς θρόνους, γιατί εσείς δεν βρίσκεστε ως αποτειχισμένοι στο Ακαινοτόμητο Πλήρωμα της. Δεν ξέρετε τι σας γίνετε. Είστε υποκριτές, οικουμενιστές, ψευδο-αγωνιστές και ψευδο-αντιοικουμενιστές. Μπορούσατε να είστε και αποτειχισμένοι και με το παλαιό, αλλά στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ψευδώς λέτε ότι είστε ''Γ.Ο.Χ.'' είστε ''μαϊμού'', έπρεπε να είστε ''Γ.Ο.Χ.'' αλλά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εσείς όμως λέτε ότι ανήκετε στην Εκκλησία των ''Γ.Ο.Χ.'' Ελλάδος, άρα παραδέχεστε ότι δεν είστε ''Γ.Ο.Χ.'' της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σας ευχόμαστε να μετανοήσετε από τις πλάνες που σας έριξε ο διάβολος και να αποτειχιστείτε από όλες τις παρατάξεις της παρασυναγωγής και να αγωνιστείτε εντός του ομολογιακού ακαινοτομήτου διαχρονικού πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για να συγκροτήσουμε Πανορθόδοξη Σύνοδο για να δικάσουμε τους οικουμενιστές, γιατί αλλιώς θα δικάσουμε και εσάς. 

ΑΕΤΟΣ είπε...


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ, ΟΙ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.
Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, ο κάθε ένας στην τοπική Εκκλησία όπου ανήκει, να αγωνιστούμε με τα όπλα που μας έδωσε ο Θεός, τους Ιερούς Κανόνες, για να απομονώσουμε τους αιρετικούς και σχισματικούς οικουμενιστές και όσους συγκοινωνούν μ' αυτούς, έτσι ώστε να καθαρίσουμε την Εκκλησία και να μην την κάνουμε αιρετική και σχισματική. Στην Εκκλησία της Ελλάδος, εάν υπάρχει Επίσκοπος που του έχει απομείνει φιλότιμο....
και συνείδηση ορθή χωρίς να έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα, χωρίς να υπολογίζει κέρδος και συμφέρον και χωρίς να φοβάται τις ψευτοαπειλές των μασόνων, τότε οφείλει να αποτειχιστεί από την κοινωνία της οικουμενιστικής κακοδοξίας, έτσι ώστε να ασφαλίσει το ποίμνιο που τον ακολουθεί από την αίρεση και το σχίσμα του οικουμενισμού, μέχρι να συγκροτηθεί Αγία και όχι λυστρική Πανορθόδοξη σύνοδος. Μέχρι να βγει ο αληθινός Επίσκοπος που θα ομολογήσει σύμφωνα με την κανονική πράξη της Εκκλησίας μας την καθαρότητα της Ακαινοτομήτου Πίστεως της Ορθοδοξίας, οι πιστοί της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πρέπει να συναθροίζονται σε ιερείς αποτειχισμένους από την κοινωνία των Επισκόπων του οικουμενισμού, έτσι ώστε να μετέχουν στη δωρεά της χάριτος των μυστηρίων. Στην Εκκλησία της Ελλάδος σήμερα υπάρχουν ομολογητές ιερείς οι οποίοι έχουν αποτειχιστεί από τους Επισκόπους τους, γιατί οι Επίσκοποι τους είτε είναι πρωτοστάτες της οικουμενιστικής κακοδοξίας και αιρέσεως, είτε είναι συγκοινωνοί της ολεθρίου πλάνης. Αυτοί οι ομολογητές ιερείς είναι και φρουροί της ενότητας της πίστεως, αφού αποτειχίστηκαν και από το νεο-ημερολογίτικο σχίσμα του αντίχριστου οικουμενισμού. Αυτούς τους ιερείς πρέπει να ακολουθούμε και να έχουμε κοινωνία μαζί τους. Οι αποτειχισμένοι ομολογητές ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν μνημονεύουν στις ακολουθίες που κάνουν κανέναν Επίσκοπο προ συνοδικής καταδίκης. Για να ξαναμνημονεύσουν όνομα οικείου Επισκόπου, πρέπει πρώτα να γίνει σύνοδος Αγία, η οποία θα ξαναφέρει την κανονική τάξη και θα τοποθετήσει αληθινό Επίσκοπο που θα ορθοτομεί. Στην προσκομιδή εάν υπάρχει και γνωρίζουν κάποιον αποτειχισμένο ομολογητή Επίσκοπο κανονικής και νόμιμης τοπικής Εκκλησίας και όχι παρασυναγωγής του εξωτερικού, οφείλουν να τον μνημονεύσουν. Σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος έχουμε αποτειχισμένους ιερείς, μοναχούς, μοναχές και λαϊκούς. Ο αγώνας της αποτειχίσεως από τους κακόδοξους πρέπει να γίνετε στην πράξη και όχι στην θεωρία, να έχει την ακρίβεια των κανόνων και των Πατέρων της πίστεως, ώστε να είναι ολοκληρωμένος για να έχει και τα ορθά αποτελέσματα του Αγίου Πνεύματος. Η μοναδική κανονική και νόμιμη ένσταση προς στους οικουμενιστές στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η λυτρωτική θεάρεστη και σωτήρια αποτείχιση προ συνοδικής διαγνώσεως και τίποτα παραπάνω ή λιγότερο από όσα μας διδάσκει το Κανονικό Δίκαιο και η πράξη της Εκκλησίας. Το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι αποτειχισμένο κανονικά και νόμιμα από τους οικουμενιστές προ και μέχρι συνοδικής διαγνώσεως, λέγεται Ακαινοτόμητο. Το Ακαινοτόμητο Πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχει εκκλησιαστική κοινωνία με τους Επισκόπους και κληρικούς των διαφόρων συνόδων, γιατί δεν ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος ως αποτειχισμένοι από τους οικουμενιστές, εφόσον αντικανονικά και παράνομα δημιούργησαν ξεχωριστές και παράλληλες Εκκλησίες ως προς την Εκκλησία της Ελλάδος, και γι' αυτό το λόγο οι παρατάξεις αυτές αποτελούν παρασυναγωγή. 

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρούμε ότι αυτά τα νέα φιλοπαραδοσιακά δήθεν φρούτα "Ορθόδοξης " διαμαρτυρίας στα σχόλια χριστιανικών ιστολογίων, προέκυψαν ευθύς αμέσως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ των ΔΥΟ συνόδων με το πάτριο, οι οποίες Σύνοδοι, βρίσκονταν για χρόνια σε διάσταση. Μόλις ενώθηκαν αυτοί οι Σύνοδοι, ΞΑΦΝΙΚΑ, προέκυψαν στα ιστολόγια, αυτά τα ΑΝΩΝΥΜΑ, ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ, σχόλια. Τυχαίο; Δε νομίζω. Αυτός που γράφει τα κείμενα αυτά, τα γράφει με ένα μηχανιστικό ύφος, σαν να λέει το μάθημά του. Σαν να τα αντιγράφει από κασέτα. Πολύ κουραστικό και απρόσωπο. Ας βελτιώσει πρώτα το γράψιμό του, ας δείξει στους αναγνώστες ότι είναι άνθρωπος και όχι μηχανή, ότι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ που πονάει για την Πίστη και όχι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ, πρακτόρικο καλάμι και μετά, τα ξανακουβεντιάζουμε.

Μέχρι τότε, αυτούς που σκέφτονται και δεν είναι εντελώς αφελείς, ΔΕΝ θα μπορέσει να τους πείσει.

amethystos είπε...

Ετοιμάζουν Σύνοδο, όπως ο Βαρθολομαίος.! Τό σχίσμα τελικώς είναι προάγγελος σχιζοφρένειας, όπως διδάσκει η ιστορία. Καί επαναλαμβάνεται καί στίς μέρες μας. Κανείς δέν έχει καταλάβει τό λόγο τού Ρωμανίδη. Χωρίς τήν παρουσία τών Πατέρων τής Εκκλησίας Εκκλησιαστική Σύνοδος δέν υφίσταται. Χωρίς τούς Αγίους τό Αγιο Πνεύμα παρίσταται στίς Συνόδους όπως καί στήν εκλογή τών Επισκόπων.

ΑΕΤΟΣ είπε...

Η παρασυναγωγη του κυπριανου μπηκε στην παρασυναγωγη του καλλινικου δηλ. εχουμε δυο παρασυναγωγες σε μια, αρα οι μασονοι πανε να ξεγελασουν τους πιστους αφου δεν λυνουν την κατασταση αλλα την μπερδευουν πιο πολυ.

Ανώνυμος είπε...

ο "Αετός" μπορεί κάλλιστα να είναι ο
"Αμέθυστος" με άλλο προσωπείο.

amethystos είπε...

''ΚΆΛΛΙΣΤΟ'' κομπλιμέντο. Κρίμα πού τό γέννησε η γνωστή σχιζοφρένεια τής αποτειχίσεως.

ΑΕΤΟΣ είπε...

Μηπως ξερετε εαν ειναι στο εξωτερικο ενωμενοι οι οικουμενιστες με τους δηθεν αντιπαλους τους παταταξιακους ?
Υπαρχει στο διαδυκτιο αποτειχιση κληρικου ο οποιος αποτειχιστηκε απο την τοτε συνοδο του κιουση στο εξωτερικο επειδη συλειτουργουσαν οι επισκοποι της συνοδου του με επισκοπους οικουμενιστες του νεου
Οποιος το αμφισβητει εχουμε μπολικα στοιχεια. Συνεχιστε οπαδοι να μαλωνεται των δυο ακρων οικουμενιστες και γ.ο.χ. και τα αφεντικα της μασονιας οι επισκοποι τους γελανε.

amethystos είπε...

Δέν έχω ιδέα φίλε μου, λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Χαρηκαν οι γοχηδες για την ενωση που να ξερουν ομως οτι οι μασονοι τους δουλευουν ψιλο γαζι σαν την μοδιστρα της παραγκας του μπαρμπακαλινικου την ψαρογραια την γοχισα που αφησε τα πιατα για να σερβιρει σαλατα οικουμενιστικη για την απεναντι αυλη.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν οικουμενιστες κιναιδοι που γραφουν στα μπλοκ των ελληνων του εξωτερικου πολεμωντας την αποτειχιση. Δεχομαστε πολεμο και απο τις μοδιστρες Αποτειχισμενοι στα οπλα να μετανοησουν οι οικουμενιστες και οι κυναιδοι.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλα τα blogs αποτειχισμενων και μη, βλέπει κάποιος μόνο την αλαζονεία του κάθε "υπερ-Χριστιανου" που με αηδιαστική ποσότητα εμπάθειας προσπαθεί να αποδείξει την ανωτερότητα του και να ευτελίζει και προσβάλλει κάθε άτομο που ο ίδιος θεωρεί αιρετικό. Από κανέναν σας δεν βγάζει κάνεις άκρη. Όλοι ξαφνικά έχουν γίνει θεολόγοι και υπέρμαχοι της Πίστης.

amethystos είπε...

Δυστυχώς φίλε δέν είμαστε επαρκείς ούτε στήν υπεράσπιση τής πίστης μας. Κατ' αρχάς διότι είμαστε κατακερματισμένοι. Εγώ είμαι τού Καντιώτη, εγώ είμαι τού Ζήση, εγώ είμαι τού Ζηζιούλα.Είναι ξεκάθαρο από τούς Πατέρες ότι ο ζηλωτισμός τών κανόνων είναι νομικός Φαρισαισμός. Διότι τούς κανόνες τούς τηρούμε, τούς φυλάμε, ενώ οι Εντολές του Κυρίου, μέ τίς οποίες τούς ταυτίζουν μάς φυλάνε. Οι κανόνες είναι ανθρωπογενείς καί ιστορικώς αναγκαίοι, οι Εντολές είναι τού Κυρίου πρός Σωτηρίαν.Καί τό ευτελέστερο όλων η υπεράσπιση τής πίστεως είναι δημακρατική, δημοσιογραφική,ελέγχοντας τήν εξουσία τών επισκόπων. Αν δέν βγάζεις άκρη όμως, ανέλαβε δράση, μήν κλαίγεσαι. Σέ περιμένουμε.