Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας υποψήφιος για το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΗΓΗ: Αμεν

Yποψήφιος για το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ανώτατο Διοικητικό όργανο του αρχαιότερου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, έχει την στήριξη των συναδέλφων του καθηγητών της Θεολογικής Σχολής.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Οκτωβρίου.

Βιογραφικό Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής το έτος 1961, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1980-1983) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα Θεολογίας (1983-1987).

Το έτος 1988 χειροτονήθηκε Διάκονος και έτυχε υποτροφίας από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία (Comite Catholique pour la collaborati-on Culturele) για Μεταπτυχιακές σπουδές στη Ρώμη (Pontificio Insti-tuto Orientale και Pontificio Universita Gregoriana, 1988-1990). Το έτος 1990 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master) στην Πατερική Θεολογία και στην Οικουμενική Κίνηση, με βαθμό «Άριστα» (Summa cum Laude).

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Ελληνικής Παλαιογραφίας και Διπλωματικής, στην αντίστοιχη «Scuola di Paleografia Diplomatica e Archivistica» του Κράτους του Βατικανού.


ΣΧΟΛΙΟ 
Ειλικρινά δέν μπορούμε νά καταλάβουμε σέ ποιά προσόντα ακριβώς, σέ ποιά γνώση, στηρίχτηκαν οι σεβασμιότατοι καθηγητές καί επιτρέπουν στόν άνθρωπο αυτό νά διδάσκει ορθόδοξη θεολογία. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ; Στούς διαλόγους τί κάνει ακριβώς, τί υπερασπίζεται; ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥ;;

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας απ τους καλύτερους υπηρέτες της νεοταξίτικης πολιτικής ορθότητας στο χώρο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Συνήθως,'στον εκφυλισμό αυτόν της Χριστιανωσύνης τού ελλαδικού σήμερα,τού ελλαδικού παρόντος,όποιος έχει,όποιος κατέχει πτυχίο ή (και) μεταπτυχιακό κάποιου θεολογικού (λεγομένου) πανεπιστημιακού τμήματος,καλείται (και) αυτομάτως (πτυχιούχος ων)...''θεολόγος''.Η παραφροσύνη 'στο ζενίθ της είναι η κατάσταση.Το μεγαλείο της ανοησίας.