Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Άγριο χέρι Σόιμπλε σε Μπαρόζο: Είσαι άσχετος!..Δεν φταίει η λιτότητα για τα δεινά.


«Χρειαζόμαστε σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα δεινά που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν οφείλονται στις σκληρές πολιτικές λιτότητας. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Μπαρόσο για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε. 

Ο Μπαρόζο δήλωσε, αυτή την εβδομάδα, ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν φτάσει στα όρια τη λαϊκή ανέχεια, αναζωπυρώνοντας μια έντονη διαμάχη σχετικά με το αν οι νομοθέτες πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους από τις μειώσεις των δαπανών στα κίνητρα, μια συζήτηση που έχει στρέψει πολλά μέλη της ζώνης του ευρώ κατά της Γερμανίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον Μπαρόζο, λέγοντας ότι τα δεινά που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη δεν οφείλονται στις σκληρές πολιτικές λιτότητας και ότι «κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Μπαρόζο για αυτό».

Ο Σόιμπλε επεσήμανε ότι κανείς δεν είναι ενάντια στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, αλλά οι προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνεχιστούν, ως απάντηση στις προτροπές της Κομισιόν για χαλάρωση της λιτότητας.

«Κανείς δεν είναι κατά της ανάπτυξης, λέω ξανά και ξανά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων», τόνισε ο Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο, προσθέτοντας ότι δεν εννοεί ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα επίπεδα του χρέους.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε παράλληλα, ότι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, θα πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις για να μειωθούν τα ελλείμματα, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες χρειάζεται ευελιξία για να αντιδράσουν στις οικονομικές εξελίξεις.

Οι δηλώσεις Μπαρόζο έφεραν ξανά στο προσκήνιο μια έντονη διαμάχη σχετικά με το αν οι νομοθέτες πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους από τις μειώσεις των δαπανών στα κίνητρα, μια συζήτηση που έχει στρέψει πολλά μέλη της ζώνης του ευρώ κατά της Γερμανίας.

Και αυτό είναι το τελευταίο που θέλει η κυβέρνηση Μέρκελ λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου! Η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Πέμπτη σε σύνοδο του τραπεζικού τομέα ότι «η ΕΚΤ βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Για τη Γερμανία θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αυξήσει ελαφρά τα επιτόκια αυτή τη στιγμή, αλλά για τις άλλες χώρες θα έπρεπε να κάνει ακόμα περισσότερα ώστε να καταστεί διαθέσιμη μεγαλύτερη
πηγή: Reuters // eglimatikotita.

ΣΧΟΛΙΟ: Υφίσταται κάτι σάν συντηρητική ανάπτυξη; Οι καθαροί τού Κάντ συνεχίζουν τό μάταιο έργο τους. 
Σήμερα οι Γερμανοί προσπαθούν νά διοικήσουν οικονομικά τόν κόσμο ΜΕ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. 
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΟΙ ΑΣΩΤΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΛΑΟΙ.
Τό προτεσταντικό φάντασμα απειλεί ξανά τήν ανθρωπότητα. Όποιος είναι νοικοκύρης καί πλούσιος, "καλός άνθρωπος", ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΜΕΝΟΣ.
Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ  ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.
Αμέθυστος 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!

Ανώνυμος είπε...

Παντως και το χαλι και η αδικια που υπαρχει εδω που ειμαστε τυπικα ορθοδοξη χωρα αλλοι ανθρωποι να πηγαινουν για ενα ουζο δυο φορες τη βδομαδα και μια που δεν εχουν να θεωρειται σπαταλη [σιγα την σπαταλη , ενα ουζο με μεζε , αντε και ενα ουισκυ στο καφενειο της γειτονιας οταν εχει chambions league ] και αλλοι συμπατριωτες μας να πηγαινουν τρεις και τεσσερις φορες τη βδομαδα στα μπουζουκια και καθε βδομαδα να φευγουν τα χιλιαρικα και η τσεπη παλι γεματη [πχ αυτος ο φρουτεμπορας της Μανωλαδας που σε λουλουδια στην Παολα σε μια βραδια ξοδεψε 6 χιλιαρικα ] ουτε αυτη η αδικια τρωγεται . Ενταξει τα τελευταια χρονια γινονται σε επιπεδο καθημερινοτητας κραυγαλεες αδικιες . Μην τις δινουμε και ορθοδοξο θεολογικο χρισμα . Πολυς κοσμος ειναι εξοργισμενος οχι με τους προτεσταντες του βορρα αλλα με τους καπατσους του τοπου μας που χωρις ιδιαιτερη προσωπικη εργασια περναν σαν περσες σατραπες . Αν και οταν ξεσπασει η πργη οπως εγινε στην ντεμεκ ορθοδοξη ρωσσια του 17 καμια ψευτοφιλοσοφια περι ασωτου και μαγκα και ντερβιση ορθοδοξου και πουριτανου προτεσταντη κρυοκωλου βορειου δεν θα σταματησει αυτη την οργη . Σε τελικη αναλυση εμεις που πληρωνουμε την κριση και θελοντας και μη ενα ουζο την βδομαδα πινουμε και αν , και την υπολοιπη βδομαδα τη βγαζουμε σαν αυστηροι καλβινιστες και μεις μεσογειακοι ορθοδοξοι ειμαστε . Τι διαολο τοσ εργατικοι ειναι αυτοι που σκορπαν τα χιλιαρικα ακομη και τωρα σαν στραγαλια . Με απατεωνιες γιναν μαγκες . Καποτε ολα αυτα στοπ . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Α.Μ. και γω με σένα. Πότε θα πάμε για ούζι;
;-)

Ανώνυμος είπε...

5 26 γιατι με δουλευεις ; Χαλαλι ομως . Α.Μ