Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Κανένα χρέος δεν θα αναγνωρίσει ο λαός αν δεν το αποφασίσει ο ίδιος.

Πηγή: προεδρική δημοκρατία

Θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι δανειστές πως ο λαός μας δεν έχει πάρει ποτέ θέση για τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που μας επιβάλλονται παρά τη θέλησή μας. Όλα είναι στον αέρα. Ακόμα και αν παραβλέψουμε ότι τόσο η αρχική μονοκομματική κυβέρνηση... ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, όσο και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ήταν και είναι κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας, αυτό που έγινε και γίνεται στη χώρα μας ξεφεύγει κατά πολύ των συνήθων κυβερνητικών αρμοδιοτήτων. Κανένα μνημόνιο και καμία δανειακή σύμβαση από αυτά που υπογράφηκαν και εξαθλιώνουν το λαό δεν τέθηκαν ενώπιόν του ώστε να αποφασίσει ο ίδιος με βάση την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας με ένα δημοψήφισμα. Αυτό, αν μη τι άλλο είναι στοιχειώδες ανθρώπινο και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων.
Θα πρέπει ακόμα να έχουν υπόψη τους οι δανειστές ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ασταθής. Οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται κατά παράβαση κάθε έννοιας Λαϊκής Κυριαρχίας και κάθε έννοιας Εθνικής Κυριαρχίας. Κανείς δεν γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η ασταθής κατάσταση. Αν κάποια στιγμή επικρατήσουν νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αφενός θα αναζητήσουν ευθύνες από όλους όσους είχαν κυβερνητικές ευθύνες, αφετέρου θα προσφύγουν επιτέλους στο λαό για να αποφασίσει σχετικά με δημοψήφισμα για όλα αυτά που μας συμβαίνουν, κανείς δεν μπορεί τότε να είναι βέβαιος για το τι θα αποφασίσει ο λαός!!!
Ας το έχουν λοιπόν αυτό υπόψη τους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθόσον είναι απόλυτα συνυπεύθυνες και οι ίδιες οι οποίες βρήκαν ένα εθελόδουλο αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το εκμεταλλεύονται, αδιαφορώντας για τις ζωές και την πραγματική βούληση των Ελλήνων πολιτών.

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Το μεγαλύτερο μέρος του τωρινού ελληνικού λαού(εντός Ελλάδος-και-κυρίως..)έχει τόσον απορροφηθή και τόσο βυθισθή από τη ραστώνη του,την αμπελοφιλοσοφία του,την εκμετάλλευσή του των ευκαιριών που του έχουν παρουσιασθή,δοθή ανά τακτά χρονικά διαστήματα που το μόνο πράγμα που δεν σκέπτεται(ακόμη και αυτήν τη στιγμή..)είναι τη χώρα του και τον τόπο του.Τα πάντα σχεδόν ομοιάζουν προσχήματα και προσχηματικά,επί σκηνής,'σ'ένα παίγνιο μηδενικού αθροίσματος μ'ενορχηστρωτές κτηνώδεις και δαιμονιώδεις νόες προς κατά φαντασίαν ασθενείς(τους νεοέλληνες/Νεοέλληνες ήτοι..).Φθηνός λαός που παριστάνει (και) τον πατριώτη 'σε και μ'ένα ιστορικό κενό και χάσμα καθ'ολοκληρίαν ακάλυπτο(α)(κενό και χάσμα προτιμητέον εδώ οπισθοδρόμησης και υπερκατακάλυψης του παρόντος με το παρελθόν-δηλαδή την αφετηρία της αδιατάρακτης κοινοβουλευτικής/κοινοβολευτικής-κυνοβουλευτικής/κυνοβολευτικής δημοκρατίας/δημοκοπίας/δημαγωγίας κατά βάση και ως επί το πλείστον-όπως και αυτού του μέλλοντος με το παρόν..)-και-με ωρολόγιο πρόγραμμα,πρόγραμμα ημερήσιας διάταξης αντιστροφής και διαστροφής των ελληνικών και των χριστιανικών πραγμάτων.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Από την Ελλάδα εξέλειψαν πλήρως σήμερα ο λόγος,ο νους,η ομορφιά.Τη θέση των κατέλαβαν αναποφεύκτως ο παραλογισμός,η παράνοια,η σεξουαλικότητα.Δεν υφίσταται λύτρωση για το λαό αυτό και για ένα λαό που απαρνείται τις ρίζες του(επειδή και τες αγνοεί βεβαίως)και την κοινωνία αυτήν και μια κοινωνία που καταβυθίζεται 'στον ακτιβισμό του βιοπορισμού με κάθε μέσο(που και αγιάζει και το σκοπό).Η ''κρίση'',δε,εγκρύπτει και αποκρύπτει (και) το θεμελιώδες,την ανισότητα που μας παρέχει ο νομικισμός,αυτό το πνεύμα του δυτικού πολιτισμού,την ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων που βλέπουν 'στον Ιστορικισμό τη μόνη των διέξοδο,τη μόνη των δυνατότητα διαφυγής από το γενικευθέν αδιέξοδο,από το ''αδιέξοδο'' της πραγματικότητας,από την πραγματικότητα του ''αδιεξόδου'' αυτού,από την πραγματικότητα 'στο σύνολό της καθώς και προσήλωσης 'στην ανάγκη για τροφή και διατροφή συντήρησης με ψευδαισθήσεις(αλλά)και παραισθήσεις'εκεί που αυτή η (δεινή και οικτρότατα και παταγωδέστατα νικώσα) πραγματικότητα,πια,γίνεται και μετατρέπεται,πια,'σε ψηφιακή για τις ανάγκες προβολής ελέγχου και κατεύθυνσης καταλλήλων των μαζών της Ιστορίας.Χαρακτηριστικότερο,τυπικότερο δείγμα αυτού του γεγονότος δε 'μπορεί να αποτελή παρά και δε 'μπορεί παρά να αποτελή και το μέσο από το οποίο μου δίδεται η χρυσή ευκαιρία να γράφω εδώ τα ανωτέρω.Με τους Κυνόδοντες του Περιθωρίου του ''Π(π)ολιτισμού'' και του ''Π(π)ολιτισμού'' του Περιθωρίου να ελλοχεύουν και καραδοκούν από την Κεντρική Είσοδο των Βλεφάρων μέχρι και το Έσχατο Κλάσμα των Ονείρων.