Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τσακίζουν και τη γη. Νέα ηλεκτρονική δήλωση του Ε9 τον Ιούνιο

ΠΗΓΗ: Olympia

20130423-090957.jpg
Νέα ταλαιπωρία, αλλά και νέοι φόροι περιμένουν όλους όσοι έχουν εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, οικόπεδα κλπ.
Όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ως τα τέλη του Ιουνίου να υποβάλουν εκ νέου το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία για τις εκτάσεις γης που βρίσκονται εκτός σχεδίου.

Ουσιαστικά το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει πλήρη καταγραφή εφέτος όλων των εκτάσεων εκτός σχεδίου, ώστε να είναι δυνατή η φορολόγησή τους από το 2014 με τον νέο φόρο ακινήτων.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η επιβολή του ενιαίου φόρου σε διευρυμένη φορολογική βάση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα 3,2 δισ. ευρώ.
Ουσιαστικά λοιπόν καλούνται πλέον ως τα τέλη του Ιουνίου όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκότοπους και άλλες εκτάσεις να δηλώσουν τα ακίνητα αυτά με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που ζητούνταν μέχρι σήμερα στο Ε9.
Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή και το νέο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίο θα πρέπει καθορίζει εκτός από τα ποσοστά των φόρων και τα αφορολόγητα όρια.
Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: