Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΑΠΟ ΚΛΗΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, επέλεξε να «τιμήσει» τον νέο άγιο της Εκκλησίας μας Παϊσιο τον αγιορείτη με δύο …ευφάνταστους τρόπους. 
Πρώτα, μετέτρεψε ένα γραφείο – παράπηγμα το λέω εγώ – δίπλα στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, σε παρεκκλήσιο του οσίου Παϊσίου. Η παλιά κουζίνα αυτού του γραφείου είναι το ιερό (sic) του σημερινού παρεκκλησίου! Πέρα από την ασέβεια εδώ έχουμε και την αποθέωση του κιτς. Απ’ αυτή την άποψη, η μετατροπή της κουζίνας σε ιερό είναι πολύ cult κίνηση! 
Μετά, πάντοτε στο πλαίσιο της «τιμής» του αγίου, εξέδωσε και κυκλοφόρησε και μέσω διαδικτύου ένα φυλλάδιο για το τι είπε ο όσιος Παϊσιος για τον Οικουμενισμό. Δεν καταδέχομαι φυσικά να απαντήσω στις πομφόλυγες που παραθέτει ούτε στην διαστρέβλωση των κειμένων του γέροντα που έχουν, φυσικά, τη δική τους ερμηνεία. Στέκομαι μόνο στο γεγονός ότι παίρνει «αφορμή» από τον όσιο Παϊσιο για να επιτεθεί με δριμύτητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Τον καταγγέλλω δημοσίως για την σπίλωση της μνήμης των μεγάλων Πατριαρχών, Ιωακείμ Γ’, Μελετίου Μεταξάκη και Αθηναγόρου, τους οποίους ονομάζει «μασόνους», επικαλούμενος, μάλιστα, «μασονικά περιοδικά». Επιτίθεται, φυσικά, και εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για την «συμπροσευχή» με τον Πάπα στο Φανάρι και όχι μόνο. 
Καταγγέλλω τον κληρικό Αναστάσιο Γκοτσόπουλο ότι καπηλεύεται τη μνήμη του αγίου Παϊσίου για να προωθήσει τις εμμονές και ιδεοληψίες του. Εφ’ όσον αισθάνεται άβολα στην Ορθόδοξη Εκκλησία να πάει κληρικός στον καθηρημένο και αφορισμένο Σέρβο (πρ. Μητροπολίτη Ράσκας) Αρτέμιο, τον οποίο εξυμνούσε και μετά την απόσχισή του από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τώρα που η Σερβική Εκκλησία τον αφόρισε, άνετα μπορεί ο κληρικός Α. Γκοτσόπουλος να προσχωρήσει στην αγαπημένη του αίρεση, του τάχα και «αντι-οικουμενισμού». 
Φυσικά, ευθύνη για όλο αυτό το χάλι φέρει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
 nefthalim

ΣΧΟΛΙΟ:  Τόν Βαραββά....τόν Βαραββά!!! Τόν Βαρθολομαίο....τόν Βαρθολομαίο!!! 
Ετσι περίπου ξεκίνησε καί η εικονομαχία. Η λατρεία τών εικόνων μείωνε τήν λατρεία τών αυτοκρατόρων.  Η ορθοδοξία νίκησε τελικώς τούς εικονομάχους, αλλά έχουμε ξεχάσει ήδη σήμερα, ότι νίκησε τό πρωτότυπο, η πίστη στόν Κύριο τής Δόξης, στόν τηρητή τών υποσχέσεών Του, στήν πέτρα τής σωτηρίας μας. Στόν λίθο τόν οποίο απορρίπτουν σήμερα οι φιλύποπτοι γιά καπηλεία τής μνήμης τού Αγίου. Ποιός μπορεί νά καπηλευθεί τών αοράτων τήν υπόσταση; 
 Κύριοι είμαι Ρωμαίος πολίτης είχε  πεί στούς δικαστές ο Απ. Παύλος, αποδίδοντας τά τού Καίσαρος τώ Καίσαρι. Αυτά απέδωσε καί ο Αγιος Παίσιος μπροστά στόν Καίσαρα Βαρθολομαίο, γνωρίζοντας ότι βρισκόταν μπροστά στόν δικαστή τού Αγίου Ορους. Δίνοντας μεγάλη ανάσα ακόμη καί στούς παλαιοημερολογίτες, τούς συκοφάντες του. [Ο Κύριος μάς προειδοποίησε: δέν σάς θέλω πρόβατα. Αν δέν μπορείτε νά πείσετε ούτε τούς κοσμικούς, πώς θά πείσετε εμένα;]  Καί μάς γλίτωσε από τήν γνωστή εκδικητική μανία τού Βαρθολομαίου.
Τό φυλλάδιο τού πρ. Γκοτσόπουλου έσωσε τήν τιμή τής ορθοδοξίας αλλά προσέκρουσε στόν φθόνο, στήν αρχαία πληγή τού Ελληνικού Γένους." Οκ εά με καθεύδειν τό τού Μιλτιάδου τρόπαιον". Διότι εάν τό πάθος τών Εβραίων μάς τρώει τήν τσέπη , τό πάθος τών Ελλήνων μάς τρώει τά σπλάχνα.

Αμέθυστος 

12 σχόλια:

panagiotisandriopoulos είπε...

Θέλω δύο τηλέφωνα επικοινωνίας με δύο - τουλάχιστον - από τους τέσσερις διαχειριστές του ιστολογίου που αναγράφονται στο προφίλ.
Περιμένω ΑΜΕΣΑ!

amethystos είπε...

Ρέ σύ, πετάξου λίγο μέχρι τό παράθυρο νά δείς άν έρχομαι!

panagiotisandriopoulos είπε...

Περιμένω τα τηλέφωνα. Άσε τις πλακίτσες, παληοαδερφή.

amethystos είπε...

Αυτή είναι η διάλεκτος πού μιλιέται στήν ενορία τού Πατριαρχίου. Ολοι μας καταλαβαίνουμε πλέον ότι πλησιάζει τό τέλος τών ψευδαισθήσεων.

χαλαρωσε είπε...

ΑΝΔΡΙΟΠΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΗΣ. ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΡΑΦΛΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΟΥ ΡΙΖΑΣ.

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΔΕΡΦΗ. ΑΜΑ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΤΣΟ ΘΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ CORPUS CHRISTI όπου ο ίδιος ο Χριστός παρουσιάζεται σε θεατρική παράσταση με τρόπο που δεν θα τολμούσε να τον συλλάβει και η πιο αισχρή φαντασία; http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/10/corpus-christi_12.html ”Και θα περίμενα να δω ορισμένους φωτισμένους κληρικούς ή ακόμα και μέλη της Ιεραρχίας να πάνε οι ίδιοι και ν’ ανοίξουν το θέατρο, δείχνοντας σε όλους τι θα πει αυθεντικό εκκλησιαστικό ήθος...”

panagiotisandriopoulos είπε...

Σου είπα να αφαιρέσεις το χυδαίο σχόλιο του 3:28.
Δεν το έκανες. Εντάξει. Σε καλώ για τελευταία φορά.
Αν δεν το κάνεις κρύψου καλύτερα...

panagiotisandriopoulos είπε...

Όχι μόνο το σχόλιο. Ολόκληρη την ανάρτηση θα κατεβάσεις γιατί σου έχω απαγορεύσει να με αναδημοσιεύεις εδώ και καιρό. ΟΛΟΚΛΗΡΗ!

χαλαρωσε είπε...

τι να πει ο μαλακας αδερφε μου. Δεν μπορει να ανεχθει να τσαλακωνεται διοτι εχει αυτοαναγορευτει σε προσωπικοτητα. Και δεν ειναι δυνατον μια προσωπικοτητα να αποκαθηλωνεται Ή ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ να ριχνει που και που κανενα βλεφαρο στην πλεμπα. Δες και Ραμφο και θα δεις την απολυτη αναπαραγωγη. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΛΕΓΕ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΚΑΚΟΥ ΟΦΕΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΠΑΤΡΙΑΣ ΤΟΥΣ. Το προβλημα ειναι οτι ειναι προσωπικοτητες επειδη καταφεραν να γινουν ΠΡΟΣΩΠΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΑΦΛΑΣ; ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΛΕΕΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΑΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΟΣΚΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ.

amethystos είπε...

3.23 Aλήθεια φίλε, εσύ πού είσαι τού κυκλώματος, είναι αλήθεια ότι τό πτώμα τού Αθηναγόρα ήταν σέ τυμπανιαία κατάσταση στήν εκταφή του; Καί κάτι άλλο. Πρέπει νά συγχωρούμε τόν εαυτό μας. Ολοι μας κάνουμε λάθη. Αλλά είναι τρεπτή η φύσις τού ανθρώπου. Αφού μέ τήν μετάνοιά μας μάς συγχωρεί ο Κύριος, εμείς;

χαλαρωσε είπε...

αν ξανααναφερθεις σε εμενα να σου στειλω την διευθυνση ΜΟΥ να τα πουμε αν θες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΡΙΟΠ ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΛΟ. ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ. ΕΓΩΩΩΩ ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑΑΑΑΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΣ. ΟΧΙ ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΧΕΕΕΕΕ ΚΑΡΑΦΛΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ. ΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΔΡΙΟΠ ΥΥΥΥΥΥΥΥ ΛΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝ. ΦΑΣΤΕΝ;;;;;;;

χαλαρωσε είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΕΜΑΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΟ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΟΥ ΜΑΣ;