Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ειρωνείες Σόιμπλε: Αργήσατε έξι μήνες να καταλάβετε τι σας λέγαμε!


German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends the weekly cabinet meeting at the chancellery in Berlin, Germany, Wednesday, March 18, 2015. (AP Photo/Michael Sohn)
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends the weekly cabinet meeting at the chancellery in Berlin, Germany, Wednesday, March 18, 2015. (AP Photo/Michael Sohn)

Δεν ήταν απλά «καρφί». Δεν ήταν μόνο αιχμή. Ήταν και τα δυο μαζί, με μεγάλη δόση… ειρωνείας τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, τις μεταρρυθμίσεις και τα… «όσα σας λέγαμε από τον Ιανουάριο αλλά κάνατε έξι μήνες να τα καταλάβετε»…

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί από την Ελλάδα και τους δανειστές για το τρίτο μνημόνιο, έχουν στόχο να ξαναγίνει η χώρα ανταγωνιστική.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «επειδή πορευόμαστε εδώ στη βάση μιας πολύ συνεπούς ανάλυσης, συνάγουμε από αυτή την ανάλυση καθαρούς στόχους και αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο εάν υλοποιηθούν αυτά τα μεταρρυθμιστικά βήματα», και συνέχισε με μεγάλη δόση… ειρωνείας πως «το γεγονός ότι αν και όλα αυτά τα διαπιστώσαμε εδώ τον Ιανουάριο, χρειαστήκαμε τώρα μισό χρόνο μέχρι να εκπληρωθούν, δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη χώρα (σ.σ. τη Γερμανία) και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά με κάποια πρόοδο μάθησης που ήταν απαραίτητη στην Αθήνα».

Μεταξύ, άλλων ο Γιέγκερ ανέφερε ότι «Στην ουσία το θέμα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική προκειμένου να μπορεί να συμβαδίσει με την Ευρωζώνη. Για αυτό η Ελλάδα έχει συμφωνήσει από κοινού με τους δανειστές της ένα τρίτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό υπάρχει μια σειρά από πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όλα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα.

Αυτά υπηρετούν έναν επακριβώς προσδιορισμένο στόχο και δεν είναι μόνο συμφωνημένα στο Eurogroup -η Ελλάδα είναι ρητώς μέλος αυτού του Eurogroup- αλλά υποστηρίζονται και ρητά από την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα θα τα εφαρμόσουμε. Αυτό δεν θα είναι πολύ εύκολο.

Η ελληνική πλευρά πρέπει να κάνει πολλά. Αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί και αυτό υλοποιείται», και τόνισε ότι όλα όσα έχει από τον Ιανουάριο δηλώσει το Βερολίνο αφορούσαν αυτόν ακριβώς τον στόχο και όχι κάποιες «νεφελώδεις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις».

Ο κ. Γιέγκερ αρνήθηκε, πάντως, να σχολιάσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «συνωμοσία των ΗΠΑ με την Ελλάδα κατά της Μέρκελ και του Σόιμπλε».

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
national-pride.

Δεν υπάρχουν σχόλια: