Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Εφημέριος της Βαγδάτης: Η Ευρώπη αδιαφορεί για τους πραγματικούς πρόσφυγες, δέχεται τους λάθος ανθρώπους


Canon-Andrew-White-side-Facebook

Η Ευρώπη δεν βλέπει τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες, εστιάζοντας τη συμπάθειά της στους μετανάστες που διασχίζουν τα σύνορά της και όχι σε εκείνους που μένουν πίσω, είπε ο Canon Andrew White .

Σε μια παθιασμένη δήλωση, πρόσθεσε: «οι λάθος άνθρωποι βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της ουράς.»

Μέχρι τον Νοέμβριο του περασμένου έτους ο Canon , περισσότερο γνωστός ως  ο«εφημέριος της Βαγδάτης», ήταν Εφημέριος της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Βαγδάτη, η μόνη Αγγλικανική Εκκλησία στο Ιράκ.

Τελικά αναγκάστηκε να φύγει κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι μετά από πολλές απειλές για τη ζωή του από μαχητές του ISIS , και τώρα εργάζεται για την ίδρυση  του Ιδρύματος για την ανακούφιση και τη συμφιλίωση στην Μέση Ανατολή (FRRME).

Σε μια καυστική ανακοίνωση, ο Canon White χτυπάει την Ευρώπη για τον τρόπο  αντιμετώπισης της στην μεταναστευτική κρίση.

Λέει ότι είναι λάθος να επικεντρώνουν πόρους σε εκείνους που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη, όταν εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη είναι αυτοί που μένουν πίσω.

«Είμαι απογοητευμένος από την αντιμετώπιση της Ευρώπης στην κρίση των προσφύγων.

Δεν έχουν γίνει αρκετά για να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν υποστεί θρησκευτικές διώξεις » είπε » .

«Η Φιλανθρωπία μου παρέχει τροφή, στέγη και φάρμακα για τις εκατοντάδες των ιρακινών οικογενειών  προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει την ISIS και είναι τώρα στην Ιορδανία.

Κάποιοι έχουν περπατήσει μέσα από την έρημο για να βρουν ασφάλεια, με ελάχιστα εφόδια.

«Όταν βλέπω θυμωμένους νέους άνδρες να συγκρούονται με την συνοριακή αστυνομία της Ουγγαρίας και  να έχουν την απαίτηση να τους αφήσει να περάσουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, θεωρώ ότι οι λάθος άνθρωποι είναι στο μπροστινό μέρος της ουράς.

«Η Ευρώπη πρέπει να διακρίνει μεταξύ εκείνων που ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή και εκείνων που έφυγαν για τη ζωή τους, ειδάλλως κινδυνεύουμε να μη αδικήσουμε εκείνους που χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο.

«Θα ήθελα να δω να γίνονται περισσότερα πράγματα για τους χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως  από το Ιράκ, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ιορδανία και σε άλλες χώρες, χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον.»

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια συνέντευξη στο Δίκτυο Christian Broadcasting, ο Canon Andrew περιέγραψε την καταστροφή στο Ιράκ:

«Τα πράγματα ήταν άσχημα στην Βαγδάτη, έπεφταν βόμβες και πυροβολισμοί και οι άνθρωποι μας είχαν σκοτωθεί, έτσι πολλοί από τους ανθρώπους μας, κατέφυγαν πίσω στο Νινευή, το παραδοσιακή τους σπίτι », είπε.

«Ήταν ασφαλέστερο, αλλά τότε, μια μέρα, το ISIS – Ισλαμικό Κράτος. Μπήκε μέσα και τους εξεδίωξαν όλους.

Σκότωσαν τεράστιο αριθμό , έκοψαν στα δύο τα παιδιά τους και τους έκοψαν τα κεφάλια , έπειτα κατευθύνθηκαν προς τα βόρεια , ήταν τόσο τρομερό αυτό που συνέβη. «

Ο Canon   προτρέπει την Ευρώπη να κοιτάξει πέρα ​​από τους μετανάστες έξω από την πόρτα της με την ευρύτερη εικόνα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πατριάρχης Χαλδαίων  Ραφαήλ Louis είπε στο Βατικανό ότι συνέβαινε «κάτι παράξενο» με τους Ευρωπαίους πολιτικούς να ενθαρρύνουν τους μετανάστες να έρθουν στις χώρες τους για να λάβουν θέσεις εργασίας στον τομέα της υγειονομικής, φροντίζοντας  αρρώστους και  ηλικιωμένους.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι μόνο οι εκτοπισμένοι που διαφεύγουν», είπε.

«Κάποιοι ιερείς μου λένε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι καθόλου άσχημα οικονομικά , υπάρχουν  για παράδειγμα άνθρωποι που εργάζονται σε τράπεζες και όμως φεύγουν φεύγουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζεται πραγματικά να φύγουν.

Θεωρούν ότι ένα παράθυρο ευκαιρίας έχει ανοίξει και φοβούνται ότι αυτό το παράθυρο ίσως κλείσει σύντομα, έτσι ώστε να επωφεληθούν από αυτό.

Εν τω μεταξύ, όσοι είναι φτωχότεροι δεν έχουν καν φύγει.

Ο καθένας έχασαν τον έλεγχο.

Οι πλέον ικανοί φεύγουν και  αυτοί  είναι οι μόνοι που θα μπορούσαν να ξαναχτίσουν όλα όσα έχουν καταστραφεί  τα τελευταία χρόνια. «

Γράφοντας στο Spectator τον περασμένο μήνα, ο Paul Collier επεσήμανε την ηθική αμφισημία κατηγορώντας τις χώρες μας  για τους «πλουσιότερους και πιο ικανούς» πρόσφυγες, αντί να τους  ενθαρρύνει  να μείνουν και να ξαναχτίσουν τις πατρίδες τους.

«Αν αντισταθείτε στην εύκολη επιλογή  από τις τάξεις της  φλυαρία που έχουν ως ηθικό έρεισμα την επιμονή   σε ανοικτά σύνορα, μπορείτε να δείτε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική είναι το αποτέλεσμα ηθικής  σύγχυσης», έγραψε.

«Ας πάρουμε το« καθήκον της διάσωσης », είναι επίσημη  λογική στην Ευρώπη να αλιεύουν τους ανθρώπους από τη θάλασσα.

Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη έχει την ηθική υποχρέωση να τους διασώζει, όχι  όμως να κάνει τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα.

«Τι σημαίνει η διάσωση και σε ποιόν εφαρμόζεται;

Απλά το να είσαι φτωχός δεν σε κάνει κατάλληλο για να «διασωθείς» με μια νέα ζωή στην Ευρώπη.

Η μαζική φτώχεια πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει είναι οι φτωχές χώρες να καλύψουν τη διαφορά με τις πλούσιες χώρες.

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τη διαδικασία αυτή, αλλά η ενθάρρυνση της μαζικής μετανάστευσης των πιο δραστήριων νέων ανθρώπων τους δεν είναι ένας από αυτούς.

http://conservativepapers.com/news/2015/09/22/baghdads-chaplain-europe-is-ignoring-the-real-refugees-taking-in-the-wrong-people/

http://national-pride.org/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: