Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Για το κήρυγμα του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και τον μεταφυσικό του χαρακτήρα

Image result for οι συγκρουομενοι βραχοι της αργοναυτικης εκστρατειας

Το Ευαγγέλιο του Πάσχα, κείμενο και μετάφραση από τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο


Δεν έκανε μόνο θεολογικό, χριστολογικό κήρυγμα αλλά έκανε και κήρυγμα με τη γενική έννοια της λέξεως. Μέσα στη γενική έννοια της λέξεως είναι και το ηθικό κήρυγμα και το κοινωνικό κήρυγμα. Και αφ’ ενός εποικοδομητικό, αφ’ ετέρου ελεγκτικό κήρυγμα. Ηθικό κήρυγμα.
Άρχισε ο Τίμιος Πρόδρομος το κήρυγμα του με την προτροπή «Μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η Βασιλεία των Ουρανών». Μετανοείτε διότι πλησίασε η Βασιλεία των Ουρανών και για να εισέλθετε στη Βασιλεία των Ουρανών πρέπει να μετανοήσετε. Με την προτροπή αυτή «Μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η Βασιλεία των Ουρανών», ο Τίμιος Πρόδρομος θα έλεγα κάνει κήρυγμα όχι μόνο ηθικό αλλά και μεταφυσικό. Διότι συνδέει την μετάνοια με τη Βασιλεία των Ουρανών. Η Βασιλεία των Ουρανών είναι μεταφυσικός κόσμος, ασύλληπτος, αφάνταστος, απερίγραπτος αλλά πραγματικός όπως είναι ο φυσικός κόσμος. Θα έλεγα πραγματικότερος του Το αποστολικό ανάγνωσμα του Ψυχοσάββατου, σε μετάφραση απο τον κ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο φυσικού κόσμου.

Η Βασιλεία των Ουρανών διαφέρει απο τις βασιλείες της γης, όσο διαφέρει ο ουρανός από τη γη. Όλα τα μεγαλεία μαζί των βασιλειών της γης, όλων αιώνων και όλων των βασιλέων, είναι πολύ μικρά μπροστά στο μεγαλείο της Βασιλείας των Ουρανών, η οποία δεν είναι πρόσκαιρη αλλ’ αιώνια βασιλεία.



 http://nefthalim.blogspot.com/2017/01/blog-post_22.html#ixzz4Uz4FVF45

nefthalim.

ΣΧΟΛΙΟ: Πολλά φώτα καίνε όλα μαζί τελικώς στό εκκλησιαστικό σύμπαν καί θάρθει μεγάλος λογαριασμός. 
Η Βασιλεία τών ουρανών είναι ο Κύριος. 
Η ΒΑΣΙΛΕΊΑ ΤΏΝ ΟΥΤΙΔΑΝΏΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΉ. Τών ψευδοπροφητών πού απεικονίζουν τόν εαυτό τους.
Τό χρυσόμαλλο δέρας όμως τής αιώνιας εξουσίας συνοδεύτηκε καί από τήν Μήδεια πού έφαγε τά παιδιά της καί σήμερα έχει βαλθεί νά φάει τούς αγίους μας. Ας μήν τό ξεχνούμε.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: