Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Σάββας Καλεντερίδης : Αναγκαία η στρατηγική αποτροπής! Αλλιώς η εθνική καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από τη μικρασιατική (audio)

                                   Σάββας Καλεντερίδης : Αναγκαία η στρατηγική αποτροπής! Αλλιώς η εθνική καταστροφή θα είναι μεγαλύτερη από τη μικρασιατική (audio)

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr Σάββας Καλεντερίδης υποστήριξε ότι η Ελλάδα χωρίς στρατηγική βάθους παρακολουθεί και πάλι την Τουρκία που μετά την συμφωνία με την Τρίπολη της Λιβύης, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το Αιγαίο μέχρι νότια της Κρήτης

Η Τουρκία σπεύδει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό φοβούμενη ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης θα πέσει σε λίγες εβδομάδες.
Το εντυπωσιακό όμως που καταγγέλλει είναι πως οι ελληνικές κυβερνήσεις , ακόμη και σήμερα σιωπούν, όταν από τον εναέριο τους χώρο περνάνε παραδόξως πολεμοφόδια αλλά και μαχητές του ISIS από την Τουρκία για συνδρομή στη κυβέρνηση της Τρίπολης.
Όπως είπε, η Τουρκία επικοινωνιακά έχει ήδη «καταπιεί» την υφαλοκρηπίδα αλλά και την επήρεια της ΑΟΖ του νησιωτικού συμπλέγματος στο Καστελόριζο και δεν μιλάει κανείς .
Τώρα είναι πολύ πιθανό όπως είπε , μέσω της αμυντικής συμφωνίας με την Τρίπολη, να εγκαταστήσει στην Μισράτα ναυτική βάση αφού έχε και τουρκόφωνο πληθυσμό και να επιχειρήσει ακόμη και με drones την επιτήρηση της θαλάσσιας ζώνης νότια της Κρήτης.
Όσοι νομίζουν ότι ο Ερντογάν μπλοφάρει, κάνουν λάθος και το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι υπόλογο που για δεκαετίες δεν έκανε τίποτα .
Είναι πιθανό είτε με γκριζάρισμα , είτε με ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο, να θέλουν να μας σπρώξουν στο τραπέζι του διαλόγου για συνεκμετάλλευση , που θα σημάνει και εθνική ήττα στο όνομα να αποφευχθούν τα χειρότερα από μια πολεμική σύγκρουση.

https://infognomonpolitics.gr/

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...σωτήρας κι ο απόστρατος απ΄ τα 40;... Ελεος, βρε παιδιά... Οχι και να μας κάνει μαθήματα ένας ανίκανος που του πήραν τον Οτσαλάν μέσ΄ απ΄ χέρια και ντροπιασμένος υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης (απ΄ τα 40!..) απ΄ τις Ενοπλες Δυνάμεις (αλήθεια στην Τουρκία οι ένστολοι βγαίνουν στη σύνταξη απ΄ τα 40;.. E, Κύριε "Amethyste"?..

NHΦΩΝ

amethystos είπε...

Πού εκπαιδεύτηκες στήν κατάκριση φίλε; Μπορείς νά συνεχίσεις τίς σπουδές. Στήν Ελλάδα λειτουργούν σχολές πού προσφέρουν μέχρι διδακτορικό. Καί πολύ φτηνές. Λειτουργούν στίς μεγάλες πόλεις, από Αίγιο, Βόλο.... μέχρι τό Φανάρι. Καλή πρόοδο.

Μαρία Π. είπε...

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι. Σχετικά με την υπόθεση Οτζαλάν αξίζει ν΄ακούσουμε την συζήτηση του Σάββα Καλεντερίδη με τον Πάρι Καρβουνόπουλο:

Militaire.gr: "Εγώ Γενίτσαρος δεν θα γινόμουν ποτέ"! Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά για τον Οτζαλάν
youtube.com/watch?v=OTwjnKvLrWI

Είναι καθηλωτική ως προς την περιγραφή, γιατί τα ίδια τα γεγονότα και οι λεπτομέρειές τους είναι καθηλωτικά. Εκεί θα δείτε όλη την αλήθεια και τους λόγους αποχώρησής του. Στην ουσία οι πολιτικοί τον 'πούλησαν' και αυτόν και τον Οτζαλάν. Φοβήθηκαν την Τουρκία, όπως και οι άλλες χώρες στις οποίες περιέφεραν τον ταλαιπωρημένο Οτζαλάν, και καμία δεν τον δεχόταν.
Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του κ. Σάββα Καλεντερίδη και πάνω απ΄όλα ότι είναι καλός άνθρωπος. Καλός άνθρωπος, με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτό φαίνεται από κάποιες λεπτομέρειες, και πτυχές του που βγαίνουν στα άρθρα του και στο ιστολόγιό του.
Δεν έχει ούτε ιδιοτέλεια ούτε την νοοτροπία του βολέματος όπως τον κατηγορεί εδώ ο 'ΝΗΦΩΝ'.

Ως προς το θέμα της εύκολης κατάκρισης, μάλλον του ηδονισμού της κατάκρισης, του καφενειακού εθνικού σπορ των νεο-Ελλήνων, τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε ένα νέο 'πεδίο δόξης λαμπρόν', το ίντερνετ, που ο καθένας μπορεί να βγάλει αυτό το πάθος.
Aκόμα και τον ανθρωπάκο τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό κατάκριναν, όταν στην πρόγνωση του καιρού αναφέρθηκε στην 'νότια περιοχή της Μακεδονίας' κατά την έκφρασή του, (ως δήθεν προωθητή της σκοπιανής προπαγάνδας), παρά το γεγονός ότι διευκρίνησε ο άνθρωπος ότι μιλούσε για την Χαλκιδική. Και δυστυχώς δεν ζήτησαν ούτε συγγνώμη.
Πολύ έχουμε βαρύνει την ψυχή μας οι νεο-Έλληνες με την κακολογία. Οι παλαιότεροι άνθρωποι, προσέχουν όταν λένε κάτι, για να μην πέσουν σε αδικία απέναντι σε κανένα.

Να πω όμως και μια σημαντική διαφωνία μου/μας με τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, που είναι ο τρόπος που βλέπει τις κινήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επειδή προέρχεται από τον ποντιακό ελληνισμό με το βάρος του παρελθόντος που αυτός έχει.Βλέπει συναισθηματικά τα πράγματα ως προς τον 'θεσμό του γένους', αλλά προφανώς υπάρχει και η αιτία της θεολογικής έλλειψης.Δυστυχώς γίνεται χωρίς να το θέλει προωθητής της δυτικής προπαγάνδας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως Μαρια οχι μονο ο Καλεντεριδης αλλα και το συνολο σχεδον των επισημων εκπροσωπων των ααπογονων των σφαγιασθεντων Ποντιων και Μικρασιατων εχει πεσει - αθελα θελω να πιστευω - θυμα οχι της δυτικης αλλα της τουρκικης προπαγανδας - ο Καλεντεριδης λιγοτερο απο ολους - οτι επι Οθωμανων πριν τους Νεοτουρκους υπηρχε ανεκτικοτης και στην δευτερη προπαγανδα οτι υπηρχαν οι καλοι και αγαθοι Τουρκοι γειτονες και τις φρικαλεες σφαγες τις καναν καποιοι προφανως αερομεταφερομενοι απο την Κ.Ασια εθνικιστες παντουρανιστες που τετοιοι ουδεποτε υπηρξαν . Τις σφαγες τις καναν οι συνοικοι Τουρκοι σε καθε περιοχη οπως εξαγεται απο ολα τα ντοκουμεντα της εποχης και ιδιως ααπο την Μαυρη Βιβλο του Οικουμενικου Πτριαρχειου που εκδοθηκε με την ληξη του Α .Παγκοσμιου στο συντομο διαστημα που η Πολη ηταν υπο διεθνη ελεγχο και με αποδεκτες τις κυβερνησεις της Αντατ . Αν εχει καποιος ευαισθητο στομαχι του συνιστω να μην διαβασει αυτο το βιβλιο .Ο τριτος και χειροτερος μυθος που προωθειται στην Ελλαδα εδω και δεκαετιες απο βιβλια , συνεδρια και τηλεοπτικες σειρες και που ερχεται σε πληρη αντιθεση με ολα τα Οθωμανικα αρχεια της εποχης και την Πατριαρχικη μαυρη Βιβλο καθως και τις μαρτυριες των πρωτης γενεας προσφυγων ειναι οτι οι Ελληνες ελεγχαν την οικονομια και οτι περιπου οι Τουρκοι ηταν φτωχοι και προλεταριοι . Σε αυτο το αυτοκτονικο για εμας παραμυθι θα συνεχισω στο Β μερος του σχολιου και οποιος θελει ας ριξει μια ματια και μετα να με βρισει , μια αιρετικη ματια ποτε δεν εβλαψε κανεναν . Συνεχιζεται . ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Ελεγα λοιπον Μαρια , Αμεθυστε και αναγνωστες του blog για τον μυθο οτι στην Μικρασια ιδιως μετα το Τανζιματ του 1839 οι Ελληνες ηταν οι ευποροι και οι Τουρκοι οι μπουνταλαδες φτωχοι ρακενδυτοι εργατοαγροτες . Ουδεν αναληθεστερο και μας μπλοκαρει την οποια διεθνη αναγνωριση της γενοκτονιας των Ελληνων της Ανατολης . Αλλοι πρωην τουρκοκρατουμενοι λαοι ( Αραβες και Αρμενοι ) ουδεποτε ειπαν τετοιες τριχες . Σε ολη την διαρκεια του Οσμανικου χαλιφατου οι χριστιανοι ηταν επισημως ραγιαδες υποδουλοι και οι Τουρκοι αφεντες με δικαιωμα ζωης και θανατου επανω τους . Τις οποιες επιχειρησεις τις δουλευαν Ελληνες και Αρμενοι εν ειδει φρανσαιζ γιατι οσο υπηρχαν χριστιανοι στην Οσμανικη επικρατεια οι Τουρκοι ως πληρως δουλοκτητες ουδεποτε επι αιωνες καναν την οποιαδηποτε παραγωγικη δραστηριοτητα . Ουτε τις ταπεινες . Απο τραπεζιτες εως και τσομπανηδες ηταν απαντες υποδουλοι γκιαουρηδες ραγιαδες . Ενα απο τα πρωτα εγκληματα του διαβοητου Τοπαλ Οσμαν ηταν η σφαγη 800 Ελληνων καπνεργατων που δουλευαν σε μια αμερικανικη καπνεμπορικη εταιρεια στον Ποντο . Αν δει καποιος ουδετερος σειρες οπως Τα παιδια της Νιοβης και το Κοκκινο ποταμι θα μεινει με την εντυπωση οτι πριν τους Νεοτουρκους οι Ελληνες ηταν κατι μεταξυ Ρωσων Βογιαρων και Αμερικανων δουλοκτητων του Νοτου και το κινημα των Νεοτουρκων ηταν προς απελευθερωση των φτωχων Τουρκων προλεταριων . Εν οψει της ισλαμικης λαθροεισβολης και του Ερντογανικου νεοοθωμανισμου αυτοι οι μυθοι ειναι θεμα εθνικης και βιολογικης μας επιβιωσης να καταριφθουν . ΑΜ

Μαρία Π. είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΜ, να κάνω πρώτα μια διευκρίνιση. Όταν είπα ότι ο Σ. Καλεντερίδης «γίνεται χωρίς να θέλει προωθητής της δυτικής προπαγάνδας», αναφερόμουν στην προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας, και σε κάποιες αναρτήσεις στην Ιστοσελίδα του, με κείμενα ανθρώπων που αναλύουν π.χ. το Ουκρανικό με μια στενή λογική περί «πανσλαβισμού», ρωσικού επεκτατισμού και «θεωρίας Τρίτης Ρώμης», παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και κάποιες αλήθειες σε αυτά.
Οι αναρτήσεις γίνονται βέβαια από άλλους διαχειριστές, αλλά μάλλον συμφωνεί και ο ίδιος τουλάχιστον ως προς την υποστήριξη των κινήσεων του Πατριάρχη αν κρίνω από κάποιες αντιδράσεις του κατά καιρούς απέναντι σε σχόλια εναντίον του.
Εδώ βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχει και η αδιακρισία στον τρόπο που γράφονται κάποια πράγματα. Πρέπει να μιλάμε σταδιακά και να συμπεριλαμβάνουμε και το γεωπολιτικό πλαίσιο όταν μιλάμε σε ανθρώπους που δεν έχουν το κατάλληλο εκκλησιολογικό υπόβαθρο, ανεξάρτητα αν μπορεί να είναι πιστοί, και να μην πιάνουμε θέματα που ο άλλος δεν μπορεί να κατανοήσει.

Σχετικά με τα υπόλοιπα, έχω την εντύπωση ότι έχουμε συμφωνήσει και στο παρελθόν σε αντίστοιχη συζήτηση ως προς αυτά, που και ο Άγιος Παϊσιος πολλές φορές περιέγραψε, λέγοντας ότι μπορεί να ήταν γείτονάς ο Τούρκος από την ώρα που γεννήθηκες και ξαφνικά σε έσφαζε.
Ο μύθος της αγαθής συνύπαρξης, είναι μια τούρκικη προπαγάνδα (όπως το είπες), ως προς την εικόνα του «φιλεύσπλαχνου Σουλτάνου» (είδαμε και τον Σουλεϊμάν, με την τεράστια θεαματικότητα), και του 'πολιτισμένου' τουρκικού λαού.
Αλλά και προπαγάνδα των δικών μας άθεων όπως των δημιουργών του ντοκυμαντέρ «1821», και βιβλίων της Ιστορίας.
Γιατί ακριβώς οι άθεοι δεν μπορούν να διεισδύσουν στο βάθος των πραγμάτων στην πνευματική τους διάσταση, και να καταλάβουν ότι το δαιμονικό υπόβαθρο της ισλαμικής θρησκείας δεν μπορεί παρά να είναι γεμάτο μίσος προς οτιδήποτε χριστιανικό. Επομένως τα περί «αγαθής συνύπαρξης» ή «δικαιωμάτων και σεβασμού» είναι «άκυρα», με την έννοια ότι δεν έχουν ΟΥΣΙΑ. Ακόμα και τα προνόμια που κέρδιζαν οι Έλληνες κάτω από την πίεση της Δύσης ήταν εκτός της οθωμανικής αντίληψης, έχοντας για μας την οπτική των «απίστων».
Ήταν απλώς σε κάποιες περιπτώσεις ανεκτά χωρίς όμως να αισθάνονται ότι όντως ο άλλος με την διαφορετική πίστη έχει κάποια αξία.
Όσον αφορά το θέμα της οικονομικής κατάστασης του ελληνισμού της Μ.Ασίας, γνωρίζουμε ότι ήταν ανάμικτη.Στην Σμύρνη υπήρχε λόγω του εμπορίου αρκετή ευμάρεια. Δεν γνωρίζω όμως λεπτομέρειες από αλλού εκτός από αυτά που διαβάζουμε στα βιβλία της Ιστορίας.
Η σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» που βλέπουμε οικογενειακά οι περισσότεροι, είναι μια εξαίρεση μέσα στην έρημο της τηλεόρασης, αλλά είναι μια μυθοπλασία (αν και στηριγμένη σε αληθινά γεγονότα).
Το τελικό συμπέρασμα όσων λέμε, και συμφωνούμε, είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιηθούμε ως προς το θέμα «Ισλάμ», ως προς το βάθος του, ανεξάρτητα ιστορικών πολιτικών και άλλων συνθηκών και συγκυριών.
Έχω πάει παλιότερα στην Τουρκία (όταν η Ελλάδα ήταν ακόμα στα ψηλά της), η φιλοξενία και η φιλικότητα ήταν απίστευτη, οι γεροντότεροι ερχόταν κοντά μας και μας έβαζαν κολόνια στα χέρια σαν ένδειξη φιλίας, οι νεότεροι μας έκαναν τεμενάδες και σκιζόταν να μας εξυπηρετήσουν, όλοι μας χαμογελούσαν. Αλλά αυτό ήταν μάλλον το τουριστικό ενδιαφέρον ενός (φτωχού) λαού.
Όλα τα παρατράγουδα στον χαρακτήρα και στις πράξεις τους τα έχει προκαλέσει αυτή η δαιμονική θρησκεία, και ο φανατισμός μέσα στον οποίο μεγαλώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον "Amethysto" και στους τους φιλοκαλενεριδικούς σχολιαστές που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά ότι ο κ. Καλεντερίδης εδώ και μια 20ετία σχεδόν πληρώνεται απ' το ελληνικό κράτος για να μην προσφέρει τίποτα στο κράτος (συνταξιοδοτηθείς απ' τα 40 του!... ΝΗΦΩΝ

amethystos είπε...

Γειά σου ρέ μάγκα!!!! Σημασία έχει πότε παίρνει σύνταξη τό μυαλό. Γιά σκέψου τό δικό σου πόσα χρόνια είναι σέ σύνταξη. Ή πού είναι τό ίδιο πρόφτασε νά δουλέψει κάν πρίν σβύσει μόλις αντίκρυσε τόν ήλιο;

Μαρία Π. είπε...

Δεν είμαστε 'φιλοκαλεντεριδικοί' με την έννοια που το λες, ότι δηλ. δεν βλέπουμε τα λάθη του άλλου [που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι και πολύ σοβαρά όταν σχετίζονται με θέματα στα οποία αυτός έχει άγνοια].
Όμως κρίνουμε αν κάτι γίνεται εσκεμμένα ή όχι (χωρίς να το παραβλέπουμε, και προσπαθώντας να το διορθώσουμε) γιατί ο Καλεντερίδης δεν είναι ούτε άθεος ούτε διεθνιστής , και επιπλέον επαινούμε τον καθημερινό αγώνα του για την πατρίδα με άρθρα και συνεχείς παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, έξω από κόμματα, με τιμιότητα.
Αυτό είναι σημαντικό εδώ που φτάσαμε σήμερα ως χώρα, με το θολό πολιτικό λόγο και το βόλεμα πολιτικών και δημοσιογράφων.

Μαρία Π. είπε...

Αναφέρομαι στα λάθη του ως προς το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ως προς το θέμα της φυγής του απ΄την Υπηρεσία του, υπήρχαν πολύ σοβαροί ανυπέρβλητοι λόγοι που εξηγούνται στο βίντεο..

Ανώνυμος είπε...

Αδικείς τον εαυτό του Amethyste, γιατί εσύ έκλεισες 35ετία στην Υπηρεσία σου (προς τιμή σου!)...Φαντάζεσαι να παίρναμε όλοι οι Έλληνες σύνταξη στα 40 ( με 20 μόλις χρόνια υπηρεσίας, ενσήμων, κλπ) αλά Καλεντερίδη;.. Δεν έχω τίποτα με τον ανθρωπάκο, απλώς δεν βγαίνουν τα νούμερα στο χρεοκοπημένο μας Ασφαλιστικό. ΝΗΦΩΝ