Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Αποκλειστική συνέντευξη Κ.Φαρσαλινού στο pronews.gr: «Το 2022 θα είναι έτος ακραίας φτωχοποίησης των Ελλήνων»

«Πάμε σε ακραίο διχασμό της κοινωνίας με συγκρούσεις πολύ έντονες»

Πώς θα είναι η ζωή των Ελλήνων μετά τον Covid-19; Θα πάρουμε πίσω τις ελευθερίες που απωλέσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Πότε θα τελειώσει η πανδημία; Γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει να συνεχίζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ποιους διευκολύνει αυτό το καθεστώς;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και σε πολλά άλλα, δίνει στην συνέντευξη που παρέθεσε στο pronews.gr και στον δημοσιογράφο, Θάνο Νικηταρά, o γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η επιστήμη: «Δεν μπορεί η επιστήμη να χρησιμοποιείται για να λύσει ένα πρόβλημα βιάζοντας τις ζωές των πολιτών».

Και διατύπωσε την πρόβλεψη ότι: «Το 2022 θα είναι ένα έτος ακραίας φτωχοποίησης και αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων γιατί θα πληρώσουμε και το κόστος των μέτρων, έχουμε και την ενεργειακή κρίση, που είναι έργο των κυβερνήσεων που δήθεν θέλουν να μας σώσουν με την επιδοματική πολιτική, αυτές οι ίδιες οι κυβερνήσεις το προκάλεσαν».

Και διερωτάται γιατί «συνεχίζεται το καθεστώς του κράτους έκτακτης ανάγκης, αλλά ταυτόχρονα και του κράτους προστάτη και ρυθμιστή και ελεγκτή κάθε δραστηριότητας μας που μέχρι πρόσφατα ήταν ελεύθερη; Έχουμε καθεστώς αδειοδοτημένης ελευθερίας. Είναι λογικό να έχουμε διχάσει την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη; Είναι δυνατόν να συζητάμε για αρνητές;»

«Πάμε σε ακραίο διχασμό της κοινωνίας με συγκρούσεις πολύ έντονες», πρόβλεψε χαρακτηριστικά ο Κ.Φαρσαλινός αναφορικά με τον τρόπο που έχει διχαστεί η κοινωνία λόγω του εμβολίου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη παρακάτω:


Ο Κ.Φαρσαλινός μίλησε για την μετάλλαξη Όμικρον και πώς ήρθε αυτή για να «γκρεμίσει πλήρως το αφήγημα του τείχους ανοσίας», εξαπέλυσε «βολές» προς πάσα κατεύθυνση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η πολιτεία την πανδημία, ενώ προσπάθησε να «σκιαγραφήσει» το πώς θα είναι η «μετα-Covid» εποχή.

«Έχει υποκατασταθεί η επιστήμη των πραγματικών δεδομένων, της πραγματικής μέτρησης με την επιστήμη των μοντέλων και της θεωρίας. Πάμε σε μια κοινωνία όπου ο κάθε πολίτης όχι μόνο δεν θα έχει δικαιώματα, αλλά δεν θα έχει καν το δικαίωμα επιλογής πως θα ζήσει τη ζωή του, πάμε σε μια κοινωνία που ο πολίτης θα είναι υπήκοος και θα είναι ένα στρατιωτάκι που θα έχει μόνο στόχο να υπηρετεί μια τέλεια κοινωνία, όπως την βλέπουν κάποιοι», είπε ο γιατρός αναφορικά με το πώς πιστεύει ο ίδιος ότι θα είναι η ζωή μετά το τέλος της πανδημίας.

«Είναι η φιλοσοφία που βασίζεται σε μια τεχνοκρατική διακυβέρνηση. Δεν είσαι ικανός να αποφασίζεις για τη ζωή σου γιατί δεν είσαι ειδικός, ο ειδικός αποφασίζει για τη δική σου ζωή και της οικογένειας σου», πρόσθεσε.

Ο Κ.Φαρσαλινός τόνισε ότι «περνάμε σε μια δυστοπία η οποία εμφανίστηκε προσωρινά με την πανδημία, αλλά αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας και θα έχουμε και κλιμάκωση. Ο ΟΗΕ ζητά να εφαρμόσουμε lockdown για να σώσουμε το κλίμα».

Μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση που είχαν προσφάτως επιστήμονες στη Λάρισα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια πολιτική κίνηση προς την κατεύθυνση της «άλλης λύσης για την υγεία και την Ελλάδα».
εύγει από την προστασία των εμβολίων: «Η Όμικρον κατέρριψε σε μεγάλο βαθμό την προστασία που προσέφεραν τα εμβόλια από την Όμικρον. Μια μελέτη από τη Δανία βρήκε ότι η προστασία του εμβολίου της Pfizer από την Όμικρον ήταν στο 10%. Αυτό είναι εντυπωσιακό εύρημα».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του γγ του ΟΗΕ, ότι δηλαδή δεν θα σταματήσει ο ιός μέχρι να εμβολιαστούν όλοι, γιατί οι ανεμβολίαστοι δημιουργούν μεταλλάξεις ο Κ.Φαρσαλινός τόνισε ότι «οι μεταλλάξεις προκύπτουν και επικρατούν ανάλογα με την πίεση της φυσικής επιλογής, δηλαδή ανάλογα με το ανοσολογιακό προφίλ του πληθυσμού. Στο πρώτο κύμα ακούσατε να υπάρχει κάποια μετάλλαξη; Οι μεταλλάξεις άρχισαν να δημιουργούνται όταν ξεκίνησε να χτίζεται ανοσία από τον ιό.

Όταν προστέθηκε η ανοσία από τα εμβόλια, σε φάση μάλιστα που είχαμε έξαρση του κύματος, προστέθηκε και η πίεση που ασκεί η ανοσία από το εμβόλιο. Η επόμενη μετάλλαξη είναι πολύ πιθανό να διαφεύγει των εμβολίων γιατί θα προκύψει από την πίεση που ασκείται από τα εμβόλια».

Τόνισε επίσης ότι «για την μετάλλαξη Όμικρον θα χρειαστούμε νέο εμβόλιο», όμως είπε ότι πιθανότατα αυτό «θα έρθει πολύ αργά».

Για το lockdown και το πώς θα έρθει το τέλος της πανδημίας: «Η Eλλάδα με το σκληρότερο και το μακρύτερο lockdown στην Ευρώπη έχει περισσότερους θανάτους από την Σουηδία, ακόμα και από την Ισπανία, ίσως ξεπεράσουμε και την Ιταλία.

Η λύση που θα σταματήσει την πανδημία θα είναι η φυσική ανοσία, στην οποία θα παίξουν ρόλο και τα εμβόλια, καθώς και οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν, αλλά καλό θα είναι οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι να έχουν εμβολιαστεί πρόσφατα για να έχουν την μερική προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια.

Η Όμικρον έρχεται και σαρώνει. Αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό το κύμα θα καταλήξουμε στην εξάλειψη του πραγματικού προβλήματος της πανδημίας, χωρίς να εξαφανιστεί ο ιός, θα γίνει ενδημικός».

«Δεν έχει ξανά γίνει στην ιστορία να εμβολιάζεται ο κόσμος κάθε 4-5 μήνες και μάλιστα με εμβόλια νέας τεχνολογίας», πρόσθεσε ο γιατρός-ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφορικά το πώς θα πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι δέχθηκε εξώδικο από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας λόγω των απόψεων του για τα εμβόλια και τόνισε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια «έμμεσης λογοκρισίας».

Για το θέμα της υπερβάλλουσας θνησιμότητας: «Είναι γεγονός ότι το 2021 η Ελλάδα εμφάνισε υπερβάλλουσα θνησιμότητα που δεν δικαιολογείται από Covid-19. Πιστεύω κυρίως οφείλεται σε περιοριστικά μέτρα».

Για τους πολλούς ξαφνικούς θανάτους: «Δείχνει πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της οριζόντιας φαρμακοεπαγρύπνησης. Στην Ελλάδα παρατηρείται αλλεργία απέναντι στη λέξη. Αν δεν καταγράφεται κάθε περιστατικό μετά τον εμβολιασμό δεν θα βρεις το από».

Όσον αφορά τα πολλά καρδιακά προβλήματα σε αθλητές είπε ότι «και εγώ βλέπω τα καρδιακά προβλήματα στους αθλητές και μου κάνουν εντύπωση, αλλά δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα» και πρόσθεσε ότι:

«Η μυοκαρδίτιδα έχει καταγραφεί επισήμως ως παρενέργεια των mRNA εμβολίων κυρίως σε νεότερες ηλικίες.
Σε κάποιες ηλικίες ο κίνδυνος από το εμβόλιο είναι πιο επικίνδυνος από τον ιό, σύμφωνα με μελέτες. Μόνο το 5-15% των πραγματικών παρενεργειών καταγράφεται. Στην Ελλάδα έχουμε διώξεις επιστημόνων γιατί μίλησαν για φαρμακοεπαγρύπνηση».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Αγγλία ελευθερώθηκαν https://www.bbc.com/news/uk-60047438

Ανώνυμος είπε...

Agorasame omos Rafale. Ta opoia profanestata tha anakatalavoun tis synoikies ton ellinikon poleon apo tous mousoulmanous. AM

χαλαρωσε είπε...

τα αγορασαμε για τους αμερικλανους.

Μετα τα ραφαελ εχουμε και τα αλβανελ

https://www.defencenet.gr/amyna/stratos/914740_eyaggelos-ali-netzimpa-o-protos-albanikis-katagogis-ekpaideytis-ston-elliniko

να μην λεμε τριχες. Ο στρατος που βρισκεται στον γεωγραφικο τοπο που τον ονομαζουν ελλαδα υπακουει στον πρεσβυ. Απλα καποιοι ελληνες ανηκουν σε αυτο το στρατο. Δες τε φωτο με σκατοφλωρο διπλα σε σκουληκι-παιατ και καταλαβαινεις οτι αμα φυγει απο τη μεση ο πουτιν, μεγια που την φαγαμε. Ετσι ειναι ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Αυτη την περιοδο η Ρωσσια ειναι χειρ Κυριου.

χαλαρωσε είπε...

με το που θα φυγει το πρωτο βεγγαλικο, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, απο την ρωσσια για τα χωραφια της Ουκρανιας αντε να ριξουν και κανενα στον μελανα δρυμο για ξεκαρφωμα, το Σατανατο θα γινει σκορπιο.