Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Κουράστηκε ο λαός από τις φιέστες.

 

Ονομαστήρια Αρχιερέως με 10 συλλειτουργούς Αρχιερείς και απουσία του λαού του Θεού…

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 Είναι κάποιες παλαιές  συνήθειες που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν τις αντέχει πια ο λαός μας. Το ζητούμενο βέβαια, είναι να το αντιληφθούν αυτό οι… Ιεράρχες μας.Και να συμπεριφερθούν ανάλογα με την εποχή που ζούμε.

Το είδαμε και πάλι αυτό: σε ονομαστήρια Αρχιερέως με παρόντες 10  Αρχιερείς με τον εορτάζοντα και από ποίμνιο  και 20-30 πιστοί! Δηλαδή ένας Αρχιερεύς για δύο- τρεις  πιστούς!

Παρατάχθηκαν οι Ιεράρχες  στο κέντρο του Ναού –έτσι γέμισε λιγάκι- και ο ένας θαύμαζε την αρχιερατική στολή, τα εγκόλπια και την Μίτρα του άλλου.

Προς τι όλα αυτά Άγιοι;

Γιατί να δίνουμε λαβές στους πολιτικούς, στους αθέους, σ’ αυτόν τον λαό με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει στις μέρες μας; Ποιούς εξυπηρετεί αυτός ο διασυρμός της Εκκλησίας;Θέλετε να τερματίσετε το κοντέρ;

Δεν έχετε  αντιληφθεί ότι όλα αυτά πάνε πια, πέρασαν; Ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν;

Μήπως είναι καιρός να επιστρέψουμε στο παλαιό, γνήσιο εκκλησιαστικό ήθος και έθος; Να τιμηθεί ο εορταζόμενος Αρχιερεύς!

Δεν αντιλέγω! Ας ιερουργήσει μόνος του με 2-3 ιερείς και διακόνους και οι τιμώντες αυτόν Αρχιερείς , ας παρίστανται προσευχητικά.

Έτσι και τον εορταζόμενο θα τιμήσουμε, θα τον καμαρώσουμε, θα του παραχωρήσουμε το μεγαλύτερο δώρο, την τέλεση του ιερού μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, και θα πανηγυρίσουμε σεμνά και ταπεινά!

Κουράστηκε ο λαός μας από τις φιέστες.

 Θέλει να νοιώσει την αύρα του Παναγίου Πνεύματος. Αφουγκραστείτε τα προβλήματά του και συμμεριστείτε τον πόνο του.

 Είναι δύσκολο το ζητούμενο;

Οι ναοί μας άδειασαν και δεν φταίει ο κόσμος! Κάνετε κάτι να τους ξαναγεμίσετε και τότε ίσως μπορέσετε πάλι να εορτάσατε με πανηγυρικά συλλείτουργα!

Προς το παρόν αλλάξτε στάση και τακτική  γιατί όλα αυτά θα γυρίσουν εναντίον της Εκκλησίας. Και αυτό ισχύει κυρίως για τους Ιεράρχες που από εγωισμό δεν βλέπουν!

exapsalmos,23 Ιανουαρίου 2022

ΑΚΤΙΝΕΣ: Κουράστηκε ο λαός από τις φιέστες. (aktines.blogspot.com)

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ; ΧΟΝΤΡΟΙ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΙΣΤΟΙ. ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΟΣ. 

Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΑΚΟΗ. 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΜΥΡΝΑ, ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ. 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ. ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: