Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει..

 

Τώρα στα σαλόνια της Μόσχας είναι της μόδας να συζητάνε αν θα γίνει πόλεμος με τη Δύση, αλλά αυτή η συζήτηση φαίνεται ετεροχρονισμένη καθώς ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και μετά τη λήξη του «τελεσίγραφου Μπάιντεν», που ο Νυσταγμένος Τζο άφησε να γλιστρήσει μετά τη Γενεύη λόγω της άνοιας του, πέρασε από το στάδιο της θέσης στο στάδιο των δραστικών ενεργειών και της προετοιμασίας της ενημέρωσης. Στον υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, το δυτικός μπλοκ εκμεταλλεύεται πλήρως την κυριαρχία του στον χώρο της πληροφόρησης και με τη βοήθεια του «συλλογικού Χόλιγουντ» έχει ήδη καταφέρει να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Ρωσία. Μόνο λόγω «λεκτικών παρεμβάσεων» και ελιγμών δημοσίων σχέσεων με διπλωμάτες, οι Αγγλοσάξονες προκάλεσαν πολλά προβλήματα στη ρωσική οικονομία – το ρούβλι παρουσίασε πτώση ρεκόρ από την αρχή του έτους, επιταχύνοντας τον πληθωρισμό και οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών σπάνε μέσα από ένα νέο πυθμένα κάθε μέρα.
Εάν κάποιος Ίλον Μασκ ελέγχει την ισοτιμία του Bitcoin με tweets, τότε ο Λευκός Οίκος επηρεάζει σημαντικά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο και χρησιμοποιεί πρόθυμα και επιδέξια μέσα και οικονομικά εργαλεία για να δημιουργήσει πρόσθετες αναταράξεις και πίεση στις ελίτ στη Ρωσία, να επηρεάσει τον πρόεδρο και τον ανάγκασε σε ένα Big Deal με τις Ηνωμένες Πολιτείες με δυσμενείς όρους για τη Ρωσία. Αυτή η προσπάθεια «υπονόμευσης του συστήματος εκ των έσω» με την κινητοποίηση όλων των αδρανών πρακτόρων είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από όλες τις στρατιωτικές απειλές μαζί – αφού η Ρωσία δεν μπορεί να κατακτηθεί, αλλά μπορεί να καταστραφεί εκ των έσω.
Στα μέσα ενημέρωσης, και το πιο σημαντικό, στο μυαλό της πλειοψηφίας του παγκόσμιου πληθυσμού, η εικόνα της «Ρωσίας – ως η επιτιθέμενη χώρα» έχει ήδη διαμορφωθεί. Δεν έχει σημασία στην εποχή της μετα-αλήθειας τι συμβαίνει με τα γεγονότα και ποιος θα επιτεθεί σε ποιον – η εικόνα του ”γεγονότος”/είδησης είναι πιο σημαντική. Ο κόσμος έχει ήδη πιστέψει πρόθυμα στην «κακή Ρωσία» και έχει δοθεί η δικαιολογία για μια στρατιωτική πρόκληση και τις επακόλουθες «ακρωτηριαστικές» κυρώσεις.
Στο παγκόσμιο box office, που είναι ήδη Σαββατοκύριακο, προβάλλεται θριαμβευτικά η ταινία του στούντιο της Marvel με τον Captain America και τους βασικούς κακούς που εκπροσωπούν οι διαμένοντες στο Κρεμλίνο. Ταυτόχρονα, «φιλμ bloopers» χαρακτηριστικό ακόμη και των μεγαλύτερων επιτυχιών του Χόλιγουντ, στις οποίες προσέχουν οι κρατικοί προπαγανδιστές μας – εξάλλου, ενδιαφέρονται μόνο για τους «ειδικούς κριτικούς κινηματογράφου», όλοι οι άλλοι μασούν ποπ κορν και πίνουν Coca-Cola και πιστεύουν ότι «ο Λαβρόφ δεν χαμογελά ποτέ», και όσο πιο παράλογη και γκροτέσκη είναι η εικόνα, τόσο περισσότερο «μπαίνει» στο κοινό των σειρών του NetFlix. Η πληροφοριακή δολιοφθορά πετυχαίνει το στόχο της όσο κι αν πασχίζει το RT και ο Πεσκόφ.
Το δημόσιο τρολάρισμα του «μουχλιασμένου και διάτρητου σαν το τυρί ροκφόρ» παράρτημα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ ”Bloomberg” με την αποκάλυψη περί «Χειμερινών Ολυμπιακών» σχετικά με τα υποτιθέμενα αιτήματα του Xi Jinping προς τον Πούτιν να μην επιτεθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όλα αυτά μοιάζουν περισσότερο με μια πράξη πληροφοριακού σαμποτάζ.

Image
και κάποια μηνύματα ότι ο πόλεμος άρχισε.. που αναβοσβήνουν σαν alarm

Παράλληλα οι δυτικοί επιχειρούν ν΄αποκομίσουν περισσότερα οφέλη στοχοποιούν κι΄άλλες χώρες με πρώτη και καλύτερη την Λευκορωσία. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Λευκορωσία για «αποφασιστική» απάντηση εάν βοηθήσουν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πρέπει να δηλωθεί ότι οι Ρώσοι στρατηγοί προετοιμάζονται για τον τελευταίο πόλεμο.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: