Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

​ Δώδεκα ανεμβολίαστοι ιερείς θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από την επόμενη Τρίτη

 Δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από την επόμενη Τρίτη, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.

Από τους εκατόν-είκοσι-τρεις ιερείς της αρχιεπισκοπής, οι είκοσι-επτά είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, δέκα-πέντε εμβολιάστηκαν ή εξασφάλισαν εξαίρεση για ιατρικούς λόγους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε στο ΡΙΚ πως οι περισσότεροι είναι και θεολόγοι και ότι παρασύρουν πιστούς να μην εμβολιαστούν.

Στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι πρωτάκουστο να μην υπακούουν τον Αρχιεπίσκοπό τους, τόνισε ότι οι τρεις μήνες εκτός Εκκλησίας, μπορεί να γίνουν έξι, ή μπορεί και να καθαιρεθούν.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα πίσω από τη στάση μερικών ιερέων, εκμεταλλευόμενοι, όπως είπε, την κλονισμένη υγεία του.

Πηγή: ΡΙΚ

Αναστάσιος: ​ Δώδεκα ανεμβολίαστοι ιερείς θα τεθούν σε τρίμηνη αργία από την επόμενη Τρίτη (anastasiosk.blogspot.com)

ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΑΥΤΟΣ Ο ΥΠΗΚΟΟΣ ΤΗΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ; 

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΥ; ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ Π.Δ.; 

ΑΥΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ; ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΦΗΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ; ΤΟ ΣΥΝΔΟΞΑΖΟΜΕΝΟ ΣΥΝ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΥΙΩ; ΜΙΑΣ ΨΕΥΔΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: