Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

0:46 / 24:53 Γιώργος Φίλης: Αν τα πράγματα ξεφύγουν η Ευρώπη θα καταστραφεί- Η Σκανδιναβία θα γίνει στάχτη

Στη συνέντευξή μας (21--01-2022) ο ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής αναλύει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και επισημαίνει το μέγεθος της καταστροφής που θα υποστεί η Ευρώπη από τυχόν στρατιωτική σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας. 
Το μέγεθος των οπλοστασίων είναι τέτοιο που αν ξεσπάσει κανονικός πόλεμος μεταξύ Δύσης - Ρωσίας η Ευρώπη στο σύνολό της και πολύ περισσότερο συγκεκριμένες χώρες, οι μετωπικές, τα frontal states, θα βιώσουν καταστροφές άνευ προηγούμενου με χιλιάδες θύματα. 
Η Ρωσία δεν πρόκειται να αποδεχθεί απώλεια της Ουκρανίας, υπό την έννοια της ένταξής της στο ΝΑΤΟ και προκειμένου να αποτρέψει μία τέτοια προοπτική, αν δεν λάβει τις εγγυήσεις που ζητάει θα κινηθεί στρατιωτικά. 
Το μέτωπο των Δυτικών δυνάμεων παρά την κινητοποίηση δεν είναι αρραγές σε ό,τι αφορά στην αποφασιστικότητά τους να εμπλακούν σε πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία και ορισμένες εξ αυτών δεν έχουν στοιχειώδεις επιχειρησιακές προϋποθέσεις. 
Για τους Ρώσους το θέμα θεωρείται υπαρξιακό άρα σε επίπεδο αποφασιστικότητας έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ευρωπαίοι δεν έχουν καμία όρεξη να εμπλακούν σε πόλεμο, αλλά ούτε και η Αμερική. Οπότε μπλοφάρουν. Οι μόνοι που δεν μπλοφάρουν είναι οι Ρώσοι. Αν οι Ουκρανοί είναι τόσο χαζοί ώστε να πιστέψουν ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει πόλεμο για χάρη τους, τότε μάλλον θα έχουν την ίδια τύχη με τους κούρδους στην Συρία. Και μάλλον αυτό θέλει η Αμερική: έναν πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας για να συσπειρώσει όλο το δυτικό κόσμο εναντίον της Ρωσίας και έτσι να την βάλει σε γεωπολιτικό και οικονομικό περιθώριο.

χαλαρωσε είπε...

επειδη ομως δεν ειναι κοροιδα οι ρωσσοι να ανοιξουν μετωπο στο σπιτι τους θα την πληρωσουν τα καναρινια της σκανδιναυιασ. Προληπτικο εκκωφαντικο χτυπημα στις σκανδιναβικες χωρες και μετα τουμπεκι.